طلاق توافقی

طلاق توافقی | مدارک، شرایط و هزینه در سال 1400

طلاق توافقی

امروزه با توجه به شرایط جامعه و گسترده شدن ارتباطات، ناسازگاری ها و اختلافات بین زوجین نیز افزایش پیدا کرده است و متاسفانه باعث افزایش یافتن آمار طلاق شده است. حال با توجه به این که مراحل طلاق یک طرفه،  بسیار زمان بر و پیچیده می باشد و نیازمند حضور مداوم زوجین در دادگاه ها می باشد و از طرفی اگر طرفین دارای فرزند باشند باعث آسیب های روحی و روانی فرزندان و گاهاً خود زوجین نیز می شود بسیاری از افراد طلاق توافقی را که زمان کمتری میبرد و پیچیدگی کمتری دارد، ترجیح می دهند.

انواع طلاق توافقی :

در خصوص طلاق توافقی، عموم افراد جامعه به اشتباه حق طلاق یا وکالت در طلاق را نوعی طلاق توافقی می دانند که در واقعیت این گونه نبوده  واین مفاهیم متفاوت می باشند.

از آن جایی که حق طلاق قانونا با زوج میباشد، بنابرین در خصوص وکالت در طلاق نیازی به حضور زوج نمی باشد اما در طلاق توافقی این گونه نیست. همچنین در خصوص وکالت در طلاق، نیاز می باشد که زوجه حتما وکیل اختیار کند اما در طلاق توافقی اینگونه نیست. هرچند که داشتن وکیل طلاق توافقی باعث تسریع امور می گردد اما اجباری نیست.

حق طلاق چیست؟

در واقع حق طلاق عبارت اشتباهی است که در جامعه رایج شده و مفهوم درست این عبارت وکالت در طلاق میباشد. بسیاری از خانم ها تصور می کنند در صورت مراجعه نمودن به دفترخانه ، حق طلاق را ازهمسر خود دریافت کرده اند در صورتی که تصور اشتباهی است زیرا حق طلاق همواره و همیشه با مرد است وآن چیزی که خانم ها در قبال دادن امتیازاتی همچون بخشش مهریه و یا سایر حقوق خود و حتی گاهاً بدون دادن هیچ امتیازی،  از همسر خود دریافت می کنند وکالت در طلاق می باشد و نه حق طلاق !

مراحل طلاق توافقی

وکالت در طلاق چیست؟

زوجه با داشتن وکالت درطلاق، می تواند به دفتروکلای دادگستری مراجعه نموده و درغیاب زوج برای وی وکیل اختیارنماید و قرارداد وکالت را منعقد کند. دراین صورت وکیل او ( که در واقع وکیل زوج میباشد)  به جای زوج،  زوجه را طلاق می دهد.

توجه داشته باشد هنگام مراجعه به دفترخانه برای اخذ وکالتنامه، حتما وکالتنامه بلاعزل و کامل باشد و به همه ی موارد اشاره شده باشد.

سعی کنید دراین خصوص با وکیل با تجربه مشورت نمایید .

توافقنامه طلاق توافقی

توافقنامه شامل توافقاتی درخصوص تعیین و تکلیف مساِئل مالی (نفقه زوجه و فرزندان، اجرت المثل، جهیزیه و…) و مسائل غیرمالی (حضانت فرزندان، تاریخ و نحوه ی ملاقات فرزندان و…)  میشود.

مراحل طلاق توافقی:

در ذیل به شرح کامل جدیدترین مراحل و شرایط طلاق توافقی می پردازیم :

اولین مرحله طلاق توافقی:

 زوجین ابتدا و در اولین قدم برای طلاق توافقی باید به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه کنند و اطلاعات خود را دراین سامانه ثبت نمایند و پس ازثبت اطلاعات، نوبت خود را از مراکز مشاوره و غربالگری اخذ نمایند.

مرحله دوم طلاق توافقی:

دومین گام مراجعه  به دفتر خدمات الکترونیک قضایی به همراه مدارک لازم و تنظیم کردن دادخواست می باشد. پس از آن زوجین باید منتظر بمانند تا زمان جلسه رسیدگی، از طریق پیامک سامانه ثنا به آن ها ابلاغ گردد.

مرحله سوم طلاق توافقی:

حضورپیدا کردن زوجین یا وکلایشان در دادگاه خانواده به همراه مدارک تعیین شده درابلاغیه، سومین گام برای طلاق توافقی می باشد.

زوجین باید در جلسات مشاوره که حداقل پنج جلسه می باشد شرکت نموده که ابتدا باید هزینه مشاوره را پرداخت کرده و سپس به واحد مشاوره در دادگاه خانواده مراجعه نمایند.

مشاور که تحصیلات تخصصی در امور روانشناسی و خانواده دارد ابتدا با زوجین صحبت می کند تا در صورت امکان مشکل آن ها را حل نماید و سعی در مصالحه بین طرفین را دارد اما اگر تلاش او بی نتیجه مانده و زوجین همچنان اصرار به جدایی داشتند، مشاور گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر میکند، سپس توافقنامه ای را که زوجین توافق کرده اند را تکمیل کرده و هردو طرف و مشاور توافقنامه را امضا نموده و سپس آن را به دادگاه تحویل می دهند تا گواهی عدم امکان سازش، صادر شود.

مرحله چهارم طلاق توافقی:

آزمایش بارداری زوجه چهارمین گام طلاق توافقی می باشد که با مراجعه به آزمایشگاه، گواهی عدم بارداری خود را میگیرد. در صورت یائسه و یا باکره بودن زوجه نیازبه انجام آزمایش بارداری نیست.

در صورت باکره بودن زوجه، وی باید به پزشکی قانونی مراجعه نماید و گواهی سلامت بکارت دریافت نماید. (صرفا باید به پزشکی قانونی مراجعه شود نه مطب پزشکان یا سایر مراکز و قبل از مراجعه نیاز به معرفی نامه از طرف دادگاه می باشد.)

مرحله پنجم طلاق توافقی:

پس ازاینکه طرفین تمام مراحل قبل را طی کردند باید مجددا خودشان و یا در صورت داشتن وکیل، وکلایشان به دادگاه مراجعه نمایند، در این مرحله قاضی با توجه به مستندات و مدارک و همچنین نظر مشاور و توافقنامه طرفین، رای گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید.

آخرین مرحله طلاق توافقی:

 پس از این که گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه صادر گردید، زوجین یا وکلایشان سه ماه فرصت دارند که به دفاتر طلاق و ازدواج مراجعه نمایند. ( همراه با مدارک لازم از جمله مدارک شناسایی، اصل عقدنامه یا رونوشت از آن و گواهی عدم امکان سازش ) تا آخرین مرحله طلاق توافقی با خواندن صیغه طلاق و ثبت آن پایان یابد.

نکات مهم در خصوص مراحل طلاق توافقی:

  • تمامی مراحل گفته شده مربوط به طلاق توافقی بوده و در مورد وکالت در طلاق و طلاق های یک سویه کاربردی نداشته و شرایط و مراحل هرکدام از آن ها متفاوت می باشد.
  • طبق قانون حمایت از خانواده حضور در جلسات مشاوره اجباری می باشد و دادگاه بدون نظریه مشاور نمی تواند گواهی عدم امکان سازش را صادر نماید.
  • تاریخ حضور و انتخاب مرکزغربالگری به انتخاب زوجین می باشد که از طریق سامانه ای که قبلا گفته شد نوبت را اخذ مینمایند.
  • اگر طرفین به هر دلیلی همچون ضیق وقت و…. مایل به شرکت در جلسات مشاوره نبودند، میتوانند تمامی امور مربوط به  طلاق توافقی (xghr j,htrd) خود از جمله :جلسات مشاوره، حضوردر دادگاه و … .را به  وکلای باتجربه  ما در موسسه حقوقی حامیان عدالت بسپارند.

فسخ طلاق توافقی

جهت کسب اطلاعات در خصوص امکان فسخ در طلاق توافقی به مقاله فسخ طلاق توافقی مراجعه نمایید .

 طلاق توافقی در دوران عقد

جهت کسب اطلاعات در خصوص امکان فسخ در طلاق توافقی به مقاله طلاق توافقی در دوران عقد مراجعه نمایید .

مدارک طلاق توافقی

مدارک لازم برای طلاق توافقی

1- شناسنامه و کارت ملی هر دو طرف (زوجین)

2- اصل عقدنامه (اگر عقدنامه به دلیل مفقود شدن یا هر دلیل دیگری در دسترس نباشد یکی از طرفین باید با مراجعه به دفترخانه ای که عقد نکاح در آن ثبت شده، رونوشت عقد نامه را بگیرد.توجه نمایید کپی عقدنامه با رونوشت متفاوت است و کپی مورد قبول واقع نمی شود.)

https://b2n.ir/x99046

سوالات متداول

پاسخ: در خصوص مدت زمان مشاوره نمی توان زمان دقیقی را پیش بینی کرد اما در مورد تعداد جلسات، حداقل 5 جلسه مشاوره نیاز است که با توجه به تعداد جلساتی که در نظر گرفته می شود و مرکزی که انتخاب نموده اید بین 45 روز تا 3 ماه زمان می برد.

پاسخ: تمام مراحلی که در مقاله برای طلاق توافقی ذکر شد، در دوران عقد نیز همانگونه می باشد تنها تفاوت این است که در صورت باکره بودن نیاز به آزمایش بارداری نبوده و مهریه ی زوجه نصف میشود. (البته بستگی به توافق طرفین دارد) از آن جایی که در طلاق توافقی در دوران عقد مسائلی همچون فرزند و جهیزیه وجود ندارد که توافقی در موردشان صورت پذیرد،  طلاق در دوران عقد کمی آسان تر می باشد.

همه چیز در خصوص طلاق توافقی در دوران عقد

پاسخ: در خصوص طلاق توافقی، تصمیم در مورد این که حضانت فرزند یا فرزندان با چه کسی باشد و حتی زمان و نحوه ی ملاقات آن ها طبق توافق طرفین می باشد و هر طور که در توافقنامه ذکر کنند طبق آن عمل می شود.

پاسخ: رای یا حکمی که دادگاه خانواده در خصوص طلاق توافقی صادر می نماید، در واقع همان گواهی عدم امکان سازش می باشد که با توجه به مدارک، توسط قاضی دادگاه خانواده صادر می گردد که مراحل آن در مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

همه چیز در خصوص:  روند حقوقی حکم طلاق توافقی

سوالات متداول بیشتر: در صفحه وکیل طلاق توافقی

وکیل پرونده‌های خانواده – طلاق توافقی

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص پرونده های طلاق توافقی  با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری