وکیل جرایم پزشکی در تهران

وکیل جرایم پزشکی

وکیل جرایم پزشکی و دعاوی پزشکی 

با توجه به اتفاقاتی که دائما در زمینه بهداشت و درمان به دلیل قصور یا تقصیر پزشکی یا عوامل دیگر اتفاق می افتد و دعاوی و شکایاتی که به مراجع قضایی برده می شود، برای دفاع از حقوق بیماران و پزشکان وجود قوانین مدون در تعریف جرایم پزشکی و حق و حقوق پزشک و بیمار بسیار ضروری و مهم است. در ایران نیز به این مساله توجه شده است و قوانین خاصی در این زمینه تدوین شده است. قبل از بیان وظایف وکیل جرایم پزشکی در تهران، ابتدا تعریفی از جرایم پزشکی ارائه خواهد شد.

تعریف جرایم پزشکی

هرچند پزشکان با توجه به حساسیت شغلی و وظیفه مقدسی که به واسطه نجات جان انسان ها دارند براساس قانون مصونیت دارند. اما باز هم در مواردی که یک پزشک به موجب عدم رعایت مقررات، عدم مهارت یا تقصیر و اهمال و یا سایر موارد قانونی، باعث ورود صدمه به بیمار شود از سوی قانون قابل تعقیب کیفری می باشد.

بنابراین به این اعمال درمانی که از روی تقصیر و اهمال و … در راستای انجام امور درمانی توسط پزشک در مطب، درمانگاه و یا بیمارستان ارتکاب می یابد و موجب ورود آسیب به بیمار می شود جرایم پزشکی گفته می شود.

آن دسته از جرایم پزشکی که به موجب انجام عمل عمدی از سوی پزشک نیست از جرایم غیر عمدی محسوب میشوند که طبق قانون، مجازات جرایم غیرعمد، پرداخت دیه است و میزان دیه طبق قانون و با توجه به آسیب جسمی و روحی وارده تعیین می شود.

تعریف جرایم پزشکی

اما اگر اعمال پزشکی به صورت عمد انجام شده باشد و منجر به ورود ضرر جسمی و روحی به بیمار گردد علاوه بر تعقیب کیفری و قصاص، در مواردی که پزشک مرتکب تعدی، تفریط یا عدم مهارت یا عدم رعایت نظامات عمومی شود، نیز قابل رسیدگی و مطالبه دیه است.

جرایم پزشکی شامل تخلفات پزشکی و تخلفات انتظامی پزشکی می باشد. تخلفات پزشکی جرائمی است که توسط قوه قضاییه بررسی می شود و حکم نهایی آن از سوی دادگاه صادر می شود. البته با استفاده قاضی از نظر پزشکی قانونی و پزشکان متخصص . جرایمی مانند قتل، جرح و نقص عضو عمدی یا غیرعمدی و سقط جنین بر خلاف ضوابط قانونی از این نوع هستند.

بیشتر بخوانید: وکیل سقط جنین

اما تخلفات انتظامی مواردی است که پزشک جرمی را مرتکب می شود که تنها از نظر قوانین پزشکی جرم انگاری شده و مرجع رسیدگی به آن سازمان نظام پزشکی است. شامل جرایمی مانند سهل انگاری در انجام وظایف و عدم رعات موازین.

با احراز قصور پزشک و اثبات آن نزد مقام قضایی، حسب مورد مجازاتهایی مانند پرداخت دیه، تعلیق از شغل و جبران خسارت وارده بر بیمار برای پزشک متخلف وضع خواهد شد.

جرایم پزشکی و تخلفات انتظامی پزشکی

انواع جرایم پزشکی

از جمله تخلفات پزشکی و انتظامی می توان این موارد را نام برد:

  • افشای اسرار مراجعه کننده: چنانچه بر اساس ماده ۶۴٨ قانون مجازات اسلامی افشای اسرار بیمار از سوی کادر درمان جرم محسوب شده و مجازات حبس یا جزای نقدی در پی دارد.
  • صدور گواهی خلاف واقع
  • خطای پزشک در نسخه نویسی
  • بی مبالاتی و بی احتیاطی پزشک
  • سهل انگاری در انجام وظیفه و عدم توجه کافی به شرایط بیمار و یا نوع جراحی
  • تجویز داروی اشتباه و یا عدم توضیح درست نحوه مصرف دارو توسط بیمار
  • پذیرش بیمار بیش از حد توان پزشک برای معاینه و درمان
  • انجام اعمال و رفتارهای خلاف اخلاق و شئون پزشکی
  • تحمیل مخارج غیر ضروری به بیمار
  • تجویز داروهای روان گردان و مخدر
  • عدم رعایت تعرفه های خدمات درمانی
  • دریافت مبلغ مازاد از بیمار
  • ادامه ندادن مراحل درمان بیمار
  • فروش دارو و تجهیزات پزشکی در محل طبابت
  • عدم همکاری در زمان فوریت های پزشکی
  • درمان بیمار بدون گذراندن دوره آموزشی
  • نداشتن پروانه طبابت
  • و …

برای این جرایم طبق قانون ضمانت اجراهای خاصی در نظر گرفته شده و در چنین مواردی بیمار می تواند از پزشک خود شکایت کند و از طریق دادسرای جرایم پزشکی یا سازمان نظامی پزشکی پرونده را پیگیری نماید.

وکیل جرایم پزشکی در تهران

تاثیر امضای فرم رضایتنامه توسط بیمار

اخذ فرم رضایتنامه کتبی از بیمار توسط پزشک (با این توضیح که فرم رضایت برای عمل پزشکی بوده و هرگونه تخلف یا تفریط و تعدی از نظامات پزشکی قابل تعقیب و پیگیری و شکایت از پزشک است) مانع از تعقیب کیفری پزشک نخواهد بود.

با توجه به مبانی شرعی نیز از آنجا که هیچ مسلمانی، حق وارد کردن صدمه و جرح به دیگری ندارد، و پزشکان به واسطه درمان بیمار این فعالیات ها را انجام می دهند بنابراین اخذ رضایت از بیمار هرچند امری قانونی است اما اعطای این رضایت مانع از طرح دعوی علیه پزشک در صورت تخلف پزشکی نمی باشد.

البته در مواردی که اخذ رضایت از بیمار ممکن نیست، رضایت از اولیای قانونی او دریافت می شود و یا در موارد صغر سنی بیمار اخذ رضایت از ولی یا قیم او انجام می شود. اگر این افراد هم برای دریافت رضایت در دسترس نباشند یا وقت برای دسترسی به آن ها نباشد به جهت اولویت حفظ جان و سلامت بیمار، اخذ رضایت از ایشان ضروری نیست و به تشخیص پزشک مداوا سریعا انجام می شود تا جان بیمار حفظ شود.

مسئولیت پزشکان در قانون در اثر بی احتیاطی و بی مبالاتی

لزوم اخذ وکیل جرایم پزشکی

از آنجا که خدمات پزشکی در حوزه های متنوع و گسترده ای مانند درمان انواع بیماری ها، جراحی، دندانپزشکی، روان پزشکی، زیبایی و …  ارائه می شود دعاوی و شکایات مطروحه نزد دادگاه ها نیز در این زمینه به همین نسبت از سوی بیماران بسیار زیاد است. به همین جهت برای افرادی که قصد شکایت از پزشک خود را دارند و یا پزشکی که قصد دفاع از خود در برابر ادعای بیمار را دارد، سوالات متعددی در مورد مراحل و نحوه شکایت، مرجع رسیدگی، قوانین و جرایم پزشکی و سایر مسائل مربوط به این موضوع ایجاد می شود.

لذا یک وکیل مجرب در حوزه جرایم پزشکی می تواند راهنمای خوبی در این زمینه برای افراد درگیر در دعاوی پزشکی باشد و به این نوع سوالات موکل خود به درستی پاسخ دهد.

با توجه به قوانین پزشکی و با توجه به قانون مجازات اسلامی، پزشکانی که در انجام وظایف خود اهمال ورزند و یا مرتکب تقصیری شوند قابل تعقیب و پیگیری هستند و بیمار می تواند دعوای خود علیه پزشک را شخصا یا توسط وکیل جرایم پزشکی پیگیری نماید. طرح دعوی ابتدا با طرح شکواییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شروع می شود و شکواییه به دادسرای انتظامی نظام پزشکی تقدیم می شود و پس از رسیدگی های مربوطه با صدور رای قطعی از سوی دادگاه و یا صدور رای نهایی از سوی هیئت تجدید نظر سازمان نظام پزشکی خاتمه می یابد.

صلاحیت رسیدگی دادگاه در جرایم پزشکی به این ترتیب است که رسیدگی به جرایم پزشکی در صلاحیت دادسرای جرایم پزشکی و دادگاه کیفری دو است و رسیدگی به تخلفات انتظامی پزشکان در صلاحیت دادسرای انتظامی و سازمان نظام پزشکی است. یک وکیل متخصص در دعاوی پزشکی ابتدا به صلاحیت دادگاه توجه می کند تا از اطاله دادرسی جهت عدم رعایت این موارد پیشگیری کند.

بنابراین پیگیری پرونده در این مراحل با توجه به تخصصی بودن رسیدگی، برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیازمند حضور یک وکیل جرایم پزشکی باتجربه در تهران که دارای اشراف بر قوانین جزائی و مراحل رسیدگی به پرونده میباشد، است. به این جهت که کمترین اهمال در تنظیم شکواییه یا لایحه و اشتباه در نحوه طرح دعوا ممکن است خسارات زیادی به همراه داشته باشد و وجود یک وکیل حرفه ای در زمینه جرایم پزشکی می تواند از وقوع چنین خطراتی جلوگیری نماید.

https://yun.ir/wzcu4f

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای باتجربه در خصوص دعاوی پزشکی در موسسه حامیان عدالت با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

جرایم پزشکیکیفری

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری