بهترین وکیل مصادره اموال

وکیل مصادره اموال

بهترین وکیل مصادره اموال

قبل از توضیح درباره اینکه وکیل مصادره اموال چه اقداماتی انجام می دهد و چه ویژگی هایی دارد، لازم است در ابتدا درباره مفهوم حقوقی مصادره اموال توضیحی ارائه داده شود.

مصادره اموال چیست؟

مصادره در لغت به معنای ضبط و جریمه کردن اموال یک شخص است. یعنی اموال یک شخص به دلیل جرائمی که مرتکب شده است به حکم قانون و قهرا از او گرفته می شود.

برای مصادره اموال به مواد 215 و 215 قانون مجازات اسلامی استناد می شود. طبق ماده 214 ق. م . ا، مجرم باید مالی که به موجب ارتکاب جرم به دست آورده است در صورتی که آن مال عین ش موجود باشد عین آن را به صاحب مال مسترد کند و اگر عین آن موجود نباشد مثل آن را و در غیر این صورت قیمت آن را به صاحب مال رد کند و همچنین خسارت وارد شده به صاحب مال هم باید پرداخت شود.

بیشتر بخوانید: معرفی ملک به ستاد فرمان امام

بیشتر بخوانید: وکیل ستاد اجرای فرمان امام

وکیل مصادره اموال

انواع مصادره اموال

مصادره اموال، هم نسبت به اشخاص حقیقی و هم نسبت به اشخاص حقوقی قابل اجرا می باشد. مصادره اموال شامل دو نوع: مصادره عام و مصادره خاص می شود.

مصادره عام یعنی همه اموال شخص، مصادره می شود. مثلا در مورد مرتکب اختلاس، همه اموال او به حکم قانون مصادره می شود.

مصادره خاص یعنی اموال خاصی از اموال محکوم علیه مصادره می شود. مثلا در مورد قاچاقچی مواد مخدر، پس از کشف جرم، اموالی که از این طریق به دست آورده است مصادره می شود نه همه اموال او.

در مورد مصادره عام باید به دقت شود تا مواردی که بر اساس ماده 444 قانون تجارت از مستثنیات دین محسوب می شود، مصادره نشود.

صدور حکم مصادره اموال

اجرای حکم مصادره اموال بر اساس عام یا خاص بودن آن انجام می شود به این صورت که یا همه اموال مجرم مصادره می شود یا بخشی از اموال او که به واسطه ارتکاب جرم به دست آمده است مصادره می شود. مصادره اموال مجازات اصلی نیست و از مجازات هایی است که در کنار مجازات اولیه قرار می گیرد.

بر اساس قوانین مربوطه چنین فعالیت هایی به مصادره اموال منتهی می شوند. از جمله: اموالی که از طریق نامشروع کسب شوند مانند قاچاق، پولشویی، خرید و فروش مواد مخدر، اختلاس و … که پس از کشف اموال از مجرمین به این جرایم، حکم مصادره اموال این افراد هم صادر خواهد شد.

همچنین در مواردی که شخص از طریق فعالیت هایی مانند: ربا، قمار، رشوه، احتکار و سرقت اموالی را به دست آورد پس از کشف جرم اموال مجرم نیز مصادره خواهد شد. همینطور اگر فردی با سوء استفاده از اموال دولتی صاحب مالی شود، اموالش مصادره خواهد شد.

اموالی که نگهداری آن برای دولت هزینه نامتناسبی در بردارد یا اینکه حفظ آن باعث خرابی یا کاهش فاحش قیمت آن می شود و از سوی دیگر نگهداری آن برای انجام دادرسی لازم نیست و همچنین اموال فاسدشدنی و ضایع شدنی، طبق دستور دادستان یا دادگاه به قیمت روز فروخته می شوند و بهای آن تا زمان صدور حکم نهایی تحت عنوان امانت نزد صندوق دادگستری نگهداری می شود.

لازم به ذکر است اموال مصادره شده تنها شامل پول یا وجه نقد نیست. بلکه شامل هر چیزی می شود که از طریق نامشروع به دست آید و یا با استفاده از آن مال نامشروع خریداری شده باشد. مرجع رسیدگی به مصادره اموال نیز دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری یک است.

تفاوتمصادره اموال و توقیف اموال

تفاوت بازداشت یا توقیف اموال با مصادره اموال

هر حکمی که برای بازداشت یا توقیف اموال صادر می شود به معنای مصادره اموال نیست. حکم مصادره اموال در زمانی صادر می شود که مال مکتسبه از طریق نامشروع و غیرقانونی حاصل شده باشد مانند مال به دست آمده از راه قاچاق و احتکار. حکم مصادره اموال به عنوان مجازات اعمال می شود و اموال مصادره شده به بیت المال منتقل می شوند.

در حالی که در توقیف اموال، مثلا شخص طلبکار برای جلوگیری از ورود ضرر، تقاضای توقیف اموال شخص بدهکاری که هیچ تلاشی برای پرداخت بدهی انجام نمی دهد را می کند که با صدور این حکم، دیگر اموال شخص بدهکار نمی تواند منتقل شود و از ورود ضرر به اموال طلبکار جلوگیری می شود و بدهکار مجبور به پرداخت بدهی خود می شود.

در صورت عدم پرداخت بدهی، دادگاه می تواند اموال بدهکار را به مزایده بگذارد و پس از پرداخت بدهی باقیمانده آن به بدهکار داده می شود. اما با مصادره، اموال برای همیشه از مالکیت مجرم خارج می شود. وجود یک وکیل توقیف اموال در دعاوی توقیف اموال برای پیشگیری از ورود ضرر، بسیار مفید و موثر است.

وظایف وکیل مصادره اموال

وظایف و ویژگی های وکیل مصادره اموال

بر اساس ماده 215 ق. م. ا: بازپرس یا دادستان در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب، باید تکلیف اشیاء و اموال مکشوفه که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده اند یا از طریق ارتکاب جرم به دست آمده اند یا حین ارتکاب جرم، مورد استفاده قرار گفته اند یا برای استفاده خاصی نگهداری می شدند را مشخص کنند تا حسب‌ مورد مسترد، ضبط یا نابود شوند.

در مورد ضبط، دادگاه است که تکلیف اموال و اشیاء را تعیین می‌کند… اموال مصادره شده ممکن است به نفع دولت ضبط شوند، یکی از وظایف وکیل مصادره اموال از سوی شخصی که تقاضای مصادره می دهد این است که اموال مجرم که باید ضبط، توقیف یا مصادره شوند را به اطلاع دادگاه برساند و به پرونده اضافه کند.

بهترین وکیل مصادره اموال

 

از موارد دیگری که افراد به وکیل مصادره اموال نیاز پیدا می کنند، اصل 49 قانون اساسی می باشد. با توجه به این اصل در زمان پیروزی انقلاب، باید تکلیف اموال باقی مانده از رژیم قبل و افراد وابسته به آن مشخص شود. به همین جهت برای تعیین تکلیف این اموال در اوایل انقلاب شعبات ویژه دادگاه انقلاب ایجاد شد. وکیل مصادره اموال یا وکیل اصل 49 تمام شرایط و ضوابط این اصل را می داند و موارد قابل پیگیری آن را حل می کند.

بیشتر بخوانید: بهترین وکیل ملکی در تهران

با توجه به اینکه هنوز هم اموال بسیاری از آن زمان وجود دارد که در مورد آن دعاوی مالکیت وجود دارد، وظیفه وکیل مصادره در این زمینه با بررسی و ارائه مدارک لازم با تشخیص اینکه چه اموالی باید مصادره شود یا نشود، پرونده مربوطه را پیگیری می کند. بنابراین وکیل مصادره اموال برای افراد مشمول این اصل قانون اساسی با مشخص کردن این که چه اموالی شامل مصادره می شوند یا نمی شوند به دنبال حفظ حق و حقوق موکل خود هستند.

به طور کلی وکیل مصادره اموال با توجه به دانش و تجربه خود وظیفه دفاع از حقوق موکل خود برای حفظ اموال یا دسترسی به حق و حقوق این فرد را دارد.

وکیل مصادره اموال بهترین وکیل مصادره اموال

افرادی که به نوعی با دعاوی و پرونده های مربوط به مصادره اموال در ارتباط هستند، نیاز به یک وکیل مصادره اموال حرفه ای و با تجربه دارند. این افراد باید دقت داشته باشند که هیچ کس مثل یک وکیل متخصص نمی تواند به قوانین و روند کار قضایی تسلط داشته باشد، بنابراین توصیه می شود برای تحصیل نتیجه مطلوب در حوزه دعاوی مصادره اموال به بهترین وکلای متخصص در زمینه مصادره اموال مراجعه کنند.

تشخیص اینکه بهترین وکیل مصادره اموال چه کسی است با توجه به این ملاک ها انجام می شود که وکیل مورد نظر علاوه برتسلط بر قوانین و مقررات قضایی به طور کلی با مراحل اداری، آئین نامه ها، نظرات و آراء وحدت رویه در این حوزه آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند پرونده مورد نظر را با دقت و موفقیت حل و فصل نماید و موکل خود را به بهترین شکل راهنمایی کند و مشورت های لازم را به او ارائه دهد.

بنابراین حضور وکیل پایه یک متخصص و با تجربه در این دعاوی می تواند بسیار راهگشا باشد و در مواردی که موکل نمی تواند در دادگاه حاضر شود، وکیل مصادره اموال به جای او در دادگاه حاضر شود و از حق و حقوق موکل خود دفاع کند.

https://yun.ir/829kl2

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای باتجربه و متخصص در امور مالی در موسسه حامیان عدالت با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

مالی

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری