بهترین وکیل آدم ربایی

وکیل آدم ربایی

با توجه به اهمیت موضوع آدم ربایی در دعاوی کیفری و شرایط خاصی که چنین دعاوی دارند، افرادی که به نوعی با این نوع دعاوی درگیر هستند باید توجه داشته باشند که بدون وجود یک وکیل کیفری متخصص و با تجربه در این حوزه نمی توانند مراحل پیگیری پرونده را به درستی پشت سر بگذارند. قبل از بیان اینکه بهترین وکیل آدم ربایی چه وکیلی است و چه مشخصاتی دارد ابتدا توضیحی در مورد جرم آدم ربایی ارائه می شود:

جرم آدم ربایی

بعضی اشخاص برای رسیدن به اهداف و مقاصد مشروع و نامشروع مد نظر خودشان، انسان دیگری را می دزدند یا مخفی می کنند و به عنوان ابزار اجبار دیگران به انجام کاری از این کار استفاده می کنند اهدافی مثل: گرفتن انتقام، به دست آوردن پول زیاد، اجبار به انجام کاری خاص. این رفتار در قانون مجازات اسلامی آدم ربایی نامیده می شود و جرم انگاری شده است و مجازات سنگینی هم برای آن در نظر گرفته شده است.

جرم آدم ربایی

جرم آدم ربایی به دو نوع ساده و مشدد تعریف شده است. آدم ربایی ساده، در مورد افراد ربوده شده با حداقل ۱۵ سال تمام (ماده 621 ق.م.ا) است و آدم ربایی مشدد به ربودن نوزاد (ماده 631 ق.م.ا) یا مخفی کردن اموات (م 635 ق.م.ا) مربوط می شود.

ماده 621 قانون مجازات اسلامی در تعریف جرم آدم ربایی بیان می دارد: هرکس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگری به عنف (اجبار) یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط‌ دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند به حبس از 5 تا 15 سال محکوم خواهد شد در صورتی که سن مجنی علیه (ربوده شده) کمتر از 15 سال تمام باشد یا ‌ربودن توسط وسایل نقلیه انجام گرفته باشد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود، مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد ‌و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد.

طبق تبصره این ماده، مجازات شروع به جرم آدم ربایی 3 تا 5 سال حبس است.

ربودن نوزاد نیز از مصادیق آدم ربایی محسوب می شود که در ماده 631 قانون مجازات اسلامی برای این رفتار مجرمانه  6 ماه تا سه سال حبس در نظر گرفته شده است اگر مشخص شود نوزاد ربوده شده مرده بوده، مرتکب به جریمه نقدی محکوم می شود.

وکیل جرم آدم ربایی

ویژگی های جرم آدم ربایی

از جمله ویژگی های جرم آدم ربایی این است که:

  •  آدم ربایی یک جرم آنی است یعنی به محض ربودن شخصی، جرم محقق می شود و استمرار رفتار شرط وقوع جرم نیست.
  • آدم ربایی یک جرم مطلق نیست بلکه مقید به وقوع نتیجه (سلب آزادی فرد ربوده شده) است.
  •  آدم ربایی از جرایم غیر قابل گذشت است یعنی با گذشت مجنی علیه باز هم مجرم مجازات می شود.
  • مجازات جرم آدم ربایی قابل تعویق و تعلیق نیست.

عناصر جرم آدم ربایی

عنصر مادی:

عنصر مادی و رفتار مجرمانه در جرم آدم ربایی با توجه به ماده 621 قانون مجازات اسلامی ربودن یک شخص است. یه این ترتیب که آدم ربا با توسل به زور، تهدید یا حیله فردی را با هر انگیزه ای و بدون رضایت او از جایی به جای دیگر منتقل کند. انجام این مراحل توسط جانی به نحوی است که مجنی علیه اراده ای از خود ندارد. عدم رضایت قربانی، شرط لازم وقوع این جرم است و جرم بدون آن محقق نمی شود.

عنصر معنوی:

عنصر معنوی یعنی قصد و نیت عمل مجرمانه، آدم ربایی یک جرم عمدی است، پس مرتکب باید قصد ربودن انسان زنده ای را بدون رضایت او داشته باشد.

در تحقق این جرم مرتکب باید علم به موضوع جرم (انسان بودن) و وصف آن (زنده بودن مجنی علیه) داشته باشد و در تحقق جرم علم به عدم رضایت مجنی علیه از سوی مرتکب شرط نیست.

انگیزه مجرم در عنصر روانی این جرم موثر نیست، هرچند وجود انگیزه شرافتمندانه می تواند سبب تخفیف مجازات شود.

عنصر قانونی:

عنصر قانونی جرم یعنی ماده قانونی که این رفتار را جرم اعلام می کند که در جرم آدم ربایی عنصر قانونی آن ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی است.

بیشتر بخوانید: وکیل تجاوز 

شرایط تحقق جرم آدم‌ربایی

  • مهم ترین شرط در تحقق آدم ربایی، عدم رضایت مجنی علیه است چرا که در صورت رضایت او چنین جرمی محقق نمی شود.
  • در تحقق جرم آدم ربایی انتقال مجنی علیه از مکانی به مکان دیگر شرط است در غیر این صورت جرم محقق نمی شود.
  • در این جرم مباشرت و همکاری مجرم در ارتکاب جرم شرط نیست و مرتکب می تواند این جرم را به وسیله دیگری انجام دهد.
  •  آدم ربایی یک جرم عمدی است، لذا مرتکب باید قصد ربودن داشته باشد.

نکات مهم در آدم ربایی

نکات مهم در جرم آدم ربایی

بر اساس قانون رفتار فیزیکی لازم در تحقق جرم آدم ربایی «ربودن» است. ربودن به معنای جابجا کردن شخصی بدون رضایت او، به صورت پنهانی یا علنی است. بنابراین، کارهایی مثل بستن در روی یک فرد یا بردن شخص با رضایت، از مصادیق جرم آدم ربایی نیست. البته اگر رضایت ناشی از فریب و خدعه باشد مثلا مجرم خود را مامور قانون معرفی کند و فردی را با خود ببرد یا در جایی که فرد ربوده شده در حالت بیهوشی یا خواب باشد و نتواند رضایت خود را اعلام کند در این موارد در حکم عدم رضایت است و آدم ربایی محسوب می شود.

همچنین اگر رباینده با تهدید و اجبار باعث شود که مجنی علیه بترسد و با او همراه شود، جرم محقق می شود. اما اگر مرتکب در تشخیص مجنی علیه اشتباه کند و به عنوان مثال به جای دزدیدن یک فرد خاص، فرد دیگری را برباید، در این حالت نیز آدم ربایی محقق می شود.

وجود رابطه خانوادگی اعم از رابطه سببی و نسبی مانع تحقق جرم آدم ربایی نیست. بنابراین اگر مردی بعد از جدایی فرزند خود که تحت حضانت همسرش است برباید، مرتکب این جرم شده است.

تشدید مجازات آدم ربایی

در این موارد مجازات جرم آدم ربایی سخت تر می شود:

  • سن مجنی علیه، کمتر از ۱۵ سال تمام باشد.
  • ربودن با وسیله نقلیه موتوری یا غیر موتوری انجام شده باشد.
  • به مجنی علیه، آسیب جسمی، روحی یا حیثیتی وارد شده باشد

وکیل قتل 

بهترین وکیل آدم ربایی

بهترین وکیل آدم ربایی

بهترین وکیل آدم ربایی وکیلی است که علاوه بر تسلط بر قوانین کیفری بر رویه قضایی و رای وحدت رویه و سایر قوانین و مقررات بر این موضوع نیز آشنایی داشته باشد و همچنین با توجه به تجربه و تخصصی که دارد بتواند از لحاظ روحی و روانی نیز به موکل خود کمک کند.

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص پرونده های کیفری در موسسه حامیان عدالت با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

https://yun.ir/xfgb9e

کیفری

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری