تلفن های تماس جهت تماس و مشاوره با وکیل ملکی
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
یکی از مهمترین سوالاتی که هنگام طرح یک دعوا و شکایت قانونی مطرح می شود، نوع شکایت است و الزام به تنظیم سند رسمی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
طرح دعوا انواع مختلفی دارد که به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:
در ادامه به بررسی تفاوت این موارد می پردازیم. همچنین بررسی می کنیم که دعوای الزام به تنظیم سند رسمی در کدام یک از این دسته ها جای می گیرد.
به طور کلی دو سند سند وجود دارد:
اسناد رسمی اسنادی هستند که در دفاتر ثبت اسناد رسمی و یا در حضور مامورین رسمی، به ثبت رسیده باشند. این دسته از اسناد از اعتبار قانونی زیادی برخوردار هستند. در مقابل، مطابق ماده 1287 قانون مدنی، سند عادی به هر سندی گفته می شود که ویژگی های اسناد رسمی را نداشته باشد.
نوع دیگری از سند هم وجود دارد که با عنوان «اسناد عادی در حکم رسمی» شناخته می شوند. این دسته از اسناد در واقع جزو اسناد عادی به شمار می روند اما اعتبار آنها در حد اسناد رسمی است. اعتبار اسناد اهمیت بسیار زیادی دارد.
هر چه سند اعتبار بیشتری داشته باشد، استفاده از آن در موارد قانونی راحت تر خواهد شد. به همین دلیل همواره در معاملات به افراد پیشنهاد می شود که برای انتقال مالکیت از تنظیم سند رسمی استفاده نمایند.
بیشتر بخوانید: ارکان دعوای الزام به تنظیم سند رسمی
تنظیم سند رسمی همانطور که گفته شد در دفاتر رسمی انجام می پذیرد و طی این کار مالکیت چیزی به فرد دیگری منتقل می شود. پس تنظیم سند رسمی اعتبار معامله را بالا می برد.
همانطور که گفته شد یکی از انواع دعوا، دعوای اموال منقول و غیر منقول است. منظور از اموال منقول اموالی است که می توان آنها را بدون نگرانی بابت آسیب دیدنشان جا به جا کرد. برای مثال اتومبیل ها و سایر وسایل نقلیه در این دسته قرار می گیرند.
اموال غیر منقول اموالی هستند که نمی توان آنها را جا به جا کرد یا در صورت جا به جایی به آنها آسیب وارد خواهد شد. املاک همواره در این دسته قرار می گیرند. علت اهمیت این دسته بندی این است که مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده ی اموال منقول و غیر منقول، متفاوت است.
اگر پرونده ی مورد بحث بر سر تضییع باشد، وع پرونده مالی است و هر پرونده ای که خارج از این حیطه قرار بگیرد غیر مالی به شمار می رود.
دعاوی کیفری آن دسته از دعاوی هستند که جرم افراد در آنها نسبت به مسائل حقوقی متفاوت است. پرونده هایی در دسته ی جرایم کیفری قرار می گیرند که شامل قتل، دزدی و غیره شده باشند.
اطلاع از نوع دعوی مورد نظر از جمله اقدامات اولیه و بدیهی برای طرح دعوا است. مطابق قانون دادگاه ها برای رسیدگی به پرونده های مختلف به چندین شاخه تقسیم شده اند.
این تقسیمات نشان می دهند که هر نوع پرونده باید در کدام یک از انواع دادگاه ها بررسی شود. طرح دعوا با کسب اطلاع از این مورد شروع می شود. چرا که با شروع پیگیری پرونده در یک دادگاه اشتباه، با مشکل برخورد خواهید کرد و پرونده رد خواهد شد.
در برخی مواقع تعیین نوع دعوا می تواند تا حدودی سخت باشد. به خصوص برای تعیین نوع دعوای مالی یا غیر مالی که مرز بین آنها بسیار باریک است. در رابطه با دعوای الزام به تنظیم سند رسمی باید گفت که این دعوا یک دعوای مالی است چرا که برای آن هزینه ی دادرسی پرداخت می شود.
در هیچ قسمتی از قانون صراحتا ذکر نشده که فروشنده ملزم به تنظیم سند رسمی است اما این مورد همواره بدیهی به شمار رفته است. در برخی موارد بین خریدار و فروشنده تاریخی تعیین می شود که طی آن خریدار باید مبلغ مشخصی را بابت خرید پرداخت کرده باشد که فروشنده نیز پس از دریافت این مبلغ باید برای تنظیم سند رسمی اقدام نماید.
بیشتر بخوانید: دعوای الزام به تنظیم سند رسمی در صلاحیت کجاست؟
اگر این تاریخ از قبل مشخص شده باشد اما فروشنده در دفترخانه حاضر نشود، خریدار می تواند با دریافت گواهی عدم حضور فروشنده شکایت را پیگیری نماید. اما اگر تاریخ مشخصی برای تنظیم سند رسمی بین طرفین مشخص نشده باشد، مرحله ی اول برای اقامه ی دعوی الزام به تنظیم سند رسمی، ارسال یک اظهارنامه برای فروشنده خواهد بود. این اظهارنامه فروشنده را ملزم به حضور در دفترخانه و تنظیم سند می کند.
حال اگر وی از این کار سر باز زده و با وجود دریافت اظهارنامه در دفترخانه حاضر نشود، آنگاه خریدار با دریافت گواهی عدم حضور فروشنده می تواند رسما پرونده را پیگیری کرده و در نهایت برای تنظیم سند رسمی اقدام نماید. اطلاع داشتن از نکات این چنینی می تواند تاثیر زیادی در فرآیند پیشبرد پرونده داشته باشد.
تنظیم سند رسمی یکی از انواع دعواهای شایع حقوقی است. بسیاری از افرادی که گرفتار پرونده های این چنینی می شوند نمی دانند که چه مراحلی را باید طی نمایند. در نتیجه مرتکب اشتباهاتی می شوند که روال پرونده را برایشان طولانی و هزینه بر می کند. این در حالی است که کمک گرفتن از یک وکیل خبره می تواند کمک کند تا تمامی ابعاد پرونده را با دقت بررسی کرده و هر قدم را به درستی بردارند.
بیشتر بخوانید: داوری در الزام به تنظیم سند رسمی
برخی افراد تصور می کنند که صرفا آگاهی داشتن از مواد قانونی می تواند به آنها کمک کند تا پرونده را به تنهایی دنبال کنند. در صورتی که این تفکر اشتباه است. مسائل حقوقی و قانونی جزو مواردی هستند که باید آنها را به متخصصین سپرد. پیچیدگی های قانونی می تواند افراد را حتی سالها درگیر خود نماید.
این در حالی است که مشاوره با وکیل کمک می کند تا از چنین گرفتاری هایی رهایی پیدا کنید. همچنین یک وکیل ملکی خوب می تواند به تنهایی پرونده را دنبال کرده و نتیجه را به شما اعلام نماید. در این شرایط حتی نیازی به دنبال کردن پرونده هم ندارید. چرا که تمامی مراحل قانونی توسط وکیل پیگیری خواهد شد.
[xyz-ihs snippet="elzambetanzimchenoie"]تلفن های تماس جهت تماس و مشاوره با وکیل ملکی
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.