یکی از مهمترین سوالاتی که به ذهن افراد در دنیای تجارت می‌رسد این است که چرا باید ضمانت نامه بانکی استفاده کنیم؟ ضرورت استفاده از آن چیست؟ افزایش فعالیت‌های تجاری و همچنین تنوع این فعالیت‌ها باعث پیدایش انواع ضمانت نامه بانکی شده است. این نوع از ضمانت نامه‌ها توسط بانک برای رفاه مشتریان عرضه می‌شود و انواع متنوعی دارد.

نام دیگر این ضمانت نامه، ضمانت نامه ریالی است پس اگر این نام را جایی شنیدید تعجب نکنید. ضمانت نامه بانکی در حقیقت یک نوع سند بانکی می‌باشد که براساس کاربرد خود به شکل‌های مختلفی صادر می‌شود. در حقیقت این نوع از ضمانت نامه تسهیلات بانکی است که برای انجام انواع کارهای بانکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه همراه ما باشید تا با انواع ضمانت نامه بانکی و کاربردهای آن آشنا شوید.

آشنایی با ضمانت نامه بانکی

در حقیقت ضمانت نامه بانکی قراردادی دوطرفه است که در صورتی که یکی از طرفین به وظایف خود عمل نکند باید پرداخت نماید. همچنین ضمانت نامه باعث یک نوع آسودگی خاطر از لحاظ انجام کار توسط طرف مقابل به طور کامل می‌شود.

به همین دلیل ضمانت نامه بانکی دارای ارزش بسیار بالایی است. ضمانت نامه دارای انواع مختلفی است. نوع ضمانت نامه بسته به عوامل مختلف فرق می‌کند. برای انجام کارهای مختلف از ضمانت نامه‌های مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله درباره انواع مختلف ضمانت نامه نیز به طور کامل توضیح می‌دهیم.

انواع ضمانت نامه بانکی

بررسی انواع ضمانت نامه بانکی

افراد با توجه به نیاز کاری خود ضمانت نامه بانکی را انتخاب می‌کنند. ضمانت نامه‌ها انواع متنوعی دارند که در ادامه شما را با آنها آشنا می‌کنیم.

ضمانت نامه بانکی برای شرکت در مناقصه و یا مزایده

این نوع از ضمانت نامه برای شرکت در مزایده و یا مناقصه استفاده می‌شود. در این نوع از مناقصه یا مزایده دولت قصد فروش و یا خرید دارایی‌های جدیدی به شکل اموال را برای خود دارد. نحوه اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌های عمومی و به دفعات انجام می‌شود تا افراد بتوانند از آن آگاه شوند و شرکت کنند. برای شرکت در این مزایده و یا مناقصه باید شرایط خاصی را رعایت کنید. از مهمترین این شرایط داشتن ضمانت نامه بانکی است. وجود ضمانت نامه باعث می‌شود تا فرد تا انتهای مزایده و یا مناقصه به تعهدات خود عمل کند.

ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان

این نوع از ضمانت نامه بانکی بیشتر در کارهای پروژه‌ای و ساخت و ساز استفاده می‌شود. شرکت‌های مهندسی مشاور، پیمانکاران، کارفرمایان از مهمترین مجموعه‌هایی هستند که از این نوع از ضمانت نامه استفاده می‌کنند. در پروژه‌های ساخت و ساز که بین کارفرما و پیمانکار و یا شرکت مهندسی مشاور و پیمانکار انجام می‌شود، کارفرما برای مطمئن شدن از صحیح انجام شدن کار حدود 10 درصد از مبلغ پروژه را از صورت وضعیت پیمانکار کم می‌کند.

نام دیگر این نوع از ضمانت نامه، ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان است. در مواقعی که پیمانکاران کار خود را به درستی انجام نمی‌دهند به عنوان مثال از مواد نامرغوب در پروژه‌ها استفاده می‌کنند و یا پروژه را در تاریخ مشخص به اتمام نمی‌رسانند. کارفرما می‌تواند خواستار مبلغ ضمانت نامه به علت تاخیر در کار و یا موارد دیگر باشد.

ضمانت نامه حسن انجام تعهدات

تعهد در لغت به معنای انجام یک کار در زمان مشخص و تعیین شده می‌باشد. این نوع از ضمانت نامه برای انجام کارها در زمان مشخص به کار می‌رود. برای انجام انواع پیمان معمولاً از این نوع از ضمانت نامه استفاده می‌شود.

ضمانت نامه تعهد پرداخت

ضمانت نامه تعهد پرداخت

این نوع از ضمانت نامه به گونه‌ای است که بانک در آن بدهی‌ها را در زمان تعیین شده پرداخت خواهد کرد.

ضمانت نامه حسن انجام کار

این نوع از ضمانت نامه نیز برای کارهای پروژه‌ای استفاده می‌شود. تصور کنید برای انجام پروژه‌ای کارفرما، پیمانکاری را استخدام می‌کند و پیمانکار به نحو صحیح وظایف خود را انجام ندهد و یا پروژه را به پایان نرساند. در این زمان کارفرما حتی اگر پیمانکار جدید نیز استخدام نماید ممکن است پیمانکار جدید نیز مانند پیمانکار قبلی وظایف خود را به درستی انجام ندهد.

در این حالت کارفرما باید چه کاری انجام دهد؟ ضمانت نامه حسن انجام کار در حقیقت راه حلی برای پایان دادن به این مشکلات است. وجود آن باعث شده تا در صورت عدم انجام تعهدات توسط پیمانکار، مبلغ ضمانت پرداخت شود.

ضمانت نامه گمرکی

در هنگام واردات انواع کالاهای مختلف باید حق گمرک پرداخت شود. گاهی اوقات هزینه گمرک بسیار بالا است و تاجران و بازرگانان نمی‌توانند این هزینه را پرداخت کنند. در اینگونه موارد باید چه کاری انجام داد؟ ضمانت نامه گمرکی یکی دیگر از انواع ضمانت نامه بانکی است که این مشکل را به راحتی حل می‌کند. به عبارت دیگر باید تاجران و بازرگانان به اندازه مبلغ هزینه گمرک ضمانت نامه تهیه کرده و تحویل اداره گمرک دهند.

ضمانت نامه پیش پرداخت

این نوع از ضمانت نامه بانکی نیز برای کارهای پروژه‌ای بین کارفرما و پیمانکار استفاده می‌شود. همانطور که از نام آن مشخص است به عنوان پیش‌پرداخت به پیمانکار پرداخت می‌شود. معمولاً پیمانکار برای شروع کار و خریدن تجهیزات نیاز به سرمایه دارد. کارفرما هزینه مواد اولیه و تجهیزات را به پیمانکار پرداخت می‌کند و پیمانکار باید ضمانت نامه پیش پرداخت را به کارفرما تقدیم نماید.

ضمانت‌نامه‌های پیمان

بعضی از قراردادهای پیمانکاری دارای شرایط ویژه و خاصی هستند. معمولاً از این نوع از ضمانت نامه‌ها در پروژه‌های عمرانی و ساخت و ساز استفاده می‌شود. کارفرمای این نوع از پروژه‌ها معمولاً دولت است.

شرایط دریافت ضمانت نامه بانکی

شرایط دریافت ضمانت نامه بانکی

برای دریافت ضمانت نامه بانکی حتماً باید وثیقه در بانک بگذارید. مبلغ وثیقه با توجه به بودجه فرد تعیین می‌شود. انواع وثیقه‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به انواع مختلف وثیقه اشاره می‌کنیم:

  • از رایجترین ضمانت نامه‌های بانکی چک یا سفته است. در حقیقت برای بیشتر کارها از این نوع از وثیقه استفاده می‌شود.
  • انواع ضمانت نامه‌هایی که دارای اعتبار هستند و از بانک‌های خارجی دریافت شده‌اند.
  • پول و طلا نیز به عنوان ضمانت دارای اعتبار زیادی هستند.
  • اوراق بهادار و اوراق مشارکت از مهمترین وثیقه‌ها محسوب می‌شوند.
  • انواع سهام‌های دارای اعتبار
  • حساب پولی افرادی که اقدام به دریافت ضمانت نامه می‌کنند.
  • دریافت تعهد از شرکت‌های بیمه‌گذار به عنوان وثیقه
  • کلیه اسناد و مدارک دارایی‌های غیرمنقول
[xyz-ihs snippet="zemanatnamebanki"]

تلفن های تماس جهت مشاوره با وکلای پایه یک حامیان عدالت

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.