منظور از رابطه نامشروع، هر نوع رابطه ای است که با قوانین شرعی و همچنین عرف جامعه در مورد روابط افراد، مغایرت داشته باشد. پرهیز از روابط نامشروع از جمله مواردی است که بارها در تعالیم دینی و همچنین در قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته شده.

خانواده مهمترین بنیان هر جامعه است و جرایمی مانند داشتن روابط نامشروع، این کانون مقدس را در خطر فروپاشی قرار می دهد. علاوه بر این، رابطه نامشروع می تواند سبب رواج بی بند و باری در میان افراد شده و به فساد جامعه منتهی شود. به همین دلیل همواره قانون در مواجهه با این جرم، سختگیرانه برخورد کرده است.

رابطه نامشروع چیست؟

همانطور که گفته شد، رابطه نامشروع به معنای برقراری ارتباط خارج از عرف بین زن و مردی است که با هم ازدواج نکرده باشند. روابط نامشروع دامنه ی گسترده ای را در بر می گیرد که شامل انواع زنا نیز می شود. پس در کل می تواند انواع رابطه مشروع را به روابط نامشروع زنا و دون زنا تقسیم کرد.

انواع رابطه نامشروع

رابطه نامشروع دون زنا

منظور از روابط دون زنا روابطی است که در آنها جرم مربوطه زنا تشخیص داده نمی شود. مطابق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، آن دسته از روابط فیزیکی که به رابطه جنسی ختم نمی شود مانند بغل، بوسه یا همبستری، جزو این دسته از روابط به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: مجازات رابطه نامشروع در زمان عده

روابط نامشروع زنا

زنا به معنی برقراری رابطه جنسی بین طرفین است. این دسته خود انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

زنای محصنه:

منظور از زنای محصنه شرایطی است که مرد یا زنی با وجود داشتن همسری که می تواند با او رابطه داشته باشد، با کس دیگری مرتکب زنا شود. مجازات زنی که مرتکب زنای محصنه شده باشد برابر با 100 ضربه شلاق و سنگسار است. مجازات مردی که این جرم را مرتکب شده باشد برابر با صد ضربه شلاق، تبعید به مدت یک سال و همچنین تراشیدن سر است.

زنای غیر محصنه:

اگر زن یا مردی همسر نداشته باشد و با فرد دیگری مرتکب زنا شود، مجازات او برای بار اول برابر با 100 ضربه شلاق خواهد بود. اگر این جرم را مجددا تکرار کند، بار چهارم به اعدام محکوم خواهد شد. این مورد شامل شرایطی که مرد یا زن همسر داشته باشد ولی همسرش بر اثر بیماری یا عوامل دیگر نتواند با او رابطه داشته باشد هم می شود.

تجاوز به عنف:

اگر کسی بدون رضایت طرف مقابل با او رابطه جنسی برقرار نماید، مرتکب زنای به عنف یا همان تجاوز شده است. مجازات متجاوزان نیز اعدام است. همچنین اگر به یک دختر باکره تجاوز شده باشد، آنگاه مجرم علاوه بر اینکه اعدام می شود، باید مبلغی را هم به عنوان ارش البکاره یا مهرالمثل به او پرداخت نماید.

بیشتر بخوانید: وکیل تجاوز

مجازات رابطه نامشروع

مجازات رابطه نامشروع

رابطه نامشروع از جمله جرایم منافی عفت به شمار می رود. در قانون مجازات اسلامی این جرم به طور کلی مطرح شده و مصادیق آن مورد بررسی قرار نگرفته است. به همین دلیل پرونده های مربوط به روابط نامشروع همواره پیچیده و چالش برانگیز تلقی شده اند. اما پیرو این موضوع می توان گفت که در قانون مجازات مشخصی در رابطه با جرم برقراری رابطه نامشروع وجود دارد.

بیشتر بخوانبد: آیا حکم شلاق رابطه نامشروع خریدنی است؟

مجازات برقراری رابطه نامشروع طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی مساوی با یک تا 99 ضربه شلاق تعزیری است. این مقدار از 99 ضربه شلاق بیشتر نخواهد بود.

در صورت امکان قاضی می تواند برای فرد تخفیف هم قائل شود که در این صورت حکم شلاق به جریمه ی نقدی تغییر می کند. هر سه ضربه شلاق معادل 400.000 ریال است. اما گاهی اوقات شرایطی پیش آمده است که برای مثال دادگاه فردی را که مرتکب این جرم شده، به تبعید محکوم کرده باشد. به همین دلیل در کل نمی توان تمامی پرونده های مربوط به رابطه نامشروع را از یک زاویه دید بررسی کرد.

بیشتر خوانید: قیمت خرید شلاق رابطه نامشروع

در جریان پرونده های مربوط به رابطه نامشروع طبق ماده 637 کتاب پنجم تعزیرات، فقط فردی مجازات می شود که طرف دیگری را به رابطه مجبور کرده باشد. یعنی اگر ثابت شود که یکی از طرفین بدون خواست و رضایت شخصی تن به رابطه داده است، آنگاه از مجازات مصون خواهد بود. این موضوع در رابطه با زنا نیز صدق می کند.

بیشتر بخوانید: مجازات رابطه نامشروع در نیروهای مسلح

شرایط تخفیف مجازات روابط نامشروع

تخفیف مجازات روابط نامشروع

قانون گذار شرایطی را قائل شده است که به قاضی این امکان را می دهد تا برای مجرم در مجازات تخفیف قائل شود. معمولا منظور از تخفیف این است که مجازات شلاق به جریمه ی نقدی تغییر پیدا می کند. شرایط تخفیف مجازات رابطه نامشروع عبارتند از:

  • گذشت شاکی و مدعی خصوصی
  • اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم (وجود انگیزه شرافتمندانه در رابطه با ارتکاب جرم، سر زدن رفتار یا گفتار تحریک آمیز از سوی بزه دیده و غیره)
  • اقرار موثر متهم در حین تحقیق و رسیدگی به پرونده
  • ندامت، وضع خاص متهم مانند بیماری یا کهولت سن، حسن سابقه
  • تلاش متهم برای جبران زیان ناشی از جرم
  • شدید نبودن زیان وارده به بزه دیده
  • مداخله ی ضعیف شریک و یا داشتن معادن در جرم
  • همکاری موثر متهم برای شناسایی شرکا و غیره

این موارد ممکن است برای گرفتن تخفیف مجازات رابطه نامشروع موثر واقع شوند. اما نکته حائز اهمیت آن است که جرایم مربوط به رابطه نامشروع هرگز بخشیده نمی شوند. جرم رابطه نامشروع، غیر قابل گذشت است. ممکن است طی شرایط خاصی قاضی برای مجرم تخفیف قائل شود اما هرگز فردی که با کس دیگری رابطه نامشروع برقرار کرده باشد، بخشیده نخواهد شد. به خصوص اگر مسئله زنا باشد.

روابط نامشروع

وکیل متخصص در پرونده های مربوط به روابط نامشروع

همانطور که در ابتدای این مقاله نیز گفته شد، پرونده های مربوط به روابط نامشروع می توانند غیر قابل پیشبینی باشند. در بسیاری از موارد بررسی پرونده در دادگاه می تواند به درازا بیانجامد. به همین دلیل اگر به هر طریقی گرفتار پرونده های مربوط به رابطه نامشروع شده باشید، حتما باید از یک وکیل مجرب کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: مجازات رابطه نامشروع در دادگاه

وکیل می تواند به شما کمک کند تا تمامی زوایای پرونده را مورد بررسی قرار داده و بهترین تصمیمات را اتخاذ نمایید. از آنجایی که پرونده های مربوط به رابطه نامشروع با آبروی افراد مرتبط هستند، همواره با حساسیت بسیاری مورد بررسی قرار می گیرند. به همین دلیل چه به عنوان شاکی در دادگاه حاضر شده باشید و چه به عنوان متهم، به کمک یک وکیل نیاز پیدا می کنید.

تلفن های تماس جهت تماس و مشاوره با وکیل کیفری _ رابطه نامشروع

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.