ضرب و جرح ساختگی، خودزنی، نزاع، درگیری و کتک کاری های ساختگی و .. از انواع صدمات و آسیب های جعلی هستند که به عنوان معضلات اجتماعی شناخته می شوند. ترویج این قبیل رفتارها که معمولا با هدف دریافت دیه، خسارت، هزینه بیمه و تحصیل مال نامشروع انجام می شود، علاوه بر فریب و سوء استفاده از بیت المال، نشان دهنده فقر فرهنگی و اقتصادی در جامعه است.
مجرمان و کلاهبرداران با استفاده از این روش نه تنها قوانین را دور می زنند، بلکه باعث تشویق و ترویج این ناهنجاری در جامعه می شوند و امنیت و اعتماد عمومی را خدشه دار می کنند.
ضرب و جرح ساختگی از هر نوعی، اثرات مخرب و سوء اجتماعی به دنبال دارد، به این دلیل که در این موارد، افراد برای به دست آوردن پول، حتی به جسم خود یا دیگری آسیب می زنند و در واقع با انجام این رفتار به ترویج خشونت می پردازند.
بیشتر بخوایند: مجازات ضرب و جرح عمدی همسر چیست؟
بنابراین با توجه به اثرات سوء و اهدافی این رفتار ناهنجار به همراه دارد، قانون و محاکم قضایی نیز با این نوع رفتارها مقابله می کنند.به همین جهت، در این مقاله که توسط گروه وکلای حامیان عدالت ارائه می شود، مطالب مهم و توضیحات لازم درباره جرم ضرب و جرم ساختگی، بیان می شود.
ضرب و جرح ساختگی به روش های مختلفی می تواند محقق شود، مثلا در مواردی نزاع و درگیری انجام می شود و افراد صدمه می بینند اما فرد بعد از نزاع با خودزنی، آسیب خود را افزایش می دهد و دیه می خواهد، یا اینکه بعد از نزاع، آسیب دیدگی های قبلی خود را ناشی از نزاع اخیر اعلام کند و یا با استفاده از روش های متقلبانه دیگر، بخواهد به عنوان "مدعی نزاع" با ایجاد ضرب و جرح کاملا ساختگی و بدون نزاع و درگیری و یا ترکیبی از آسیب و صدمات واقعی و غیرواقعی، برای دریافت خسارت بیمه، دیه یا دریافت پول، اقدام کند.
برخی کلاهبرداران با ایجاد آسیب ساختگی در بدن خود یا دیگری و با ادعای ضرب و جرح در درگیری به پزشکی قانونی می روند و از افراد دیگر شکایت می کنند.
هرچند مراکز پزشکی قانونی، با استفاده از کارشناسان و متخصصان خود و روش های مخصوصی که دارند، می توانند ادعای فرد و آسیب های وارده را به دقت مورد بررسی قرار دهند و در نهایت نظر پزشکی قانونی در مراجع قضایی، مبنای مهمی در تشخیص جرم و صدور رای است، اما باز هم، چنین جرایمی از سوی افراد متخلف و کلاهبردار با سعی در فریب و احتمال اشتباه از سوی پزشکی قانونی انجام می شود، بنابراین همچنان نیاز به برخورد و مقابله قانونی با این رفتارها دارد.
کسانی که با ایجاد ضرب و جرح ساختگی و با قصد تقلب به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می کنند، از چندین روش استفاده می کنند که در ادامه ذکر می شود:
قانون یا مرجع مربوطه مانند بیمه، در مورد این افراد به مدارک ارائه شده از سوی آن ها، اکتفا نمی کند و علاوه بر معاینه دقیق، از کارشناسان و مشاوران معتمد و بررسی های پزشکی نیز استفاده می کند.
با بررسی ادعای ضرب و جرح و آسیب دیدگی از سوی افراد و تشخیص این نوع تخلفات از سوی پزشکی قانونی و شناسایی متخلفان، این افراد به مراجع قضایی معرفی می شوند تا بعد از بررسی پرونده و طی مراحل قانونی، با نظر قاضی و طبق قانون با آن ها برخورد شود.
طرفین یک نزاع، به مدت یک هفته پس از ابلاغ رای کمیسیون پزشکی، طرفین حق اعتراض نسبت به رای صادره را دارند. برای اعتراض، معترض باید طبق تعرفه مشخص شده، هزینه کمیسیون پزشکی را بپردازد.
اگر با اعتراض وارده، پزشک مربوطه مقصر و محکوم شناخته شود، خساراتی مانند هزینه کمیسیون پزشکی از سوی معترض، قابل مطالبه است.
در مورد ضرب و جرح ساختگی به صورت اختصاصی و مجزا در قانون مجازات اسلامی ماده قانونی وجود ندارد. امابا توجه به اثرات سوء و جرایمی که در این حوزه اتفاق می افتد، قوه قضائیه طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی باید، تدابیر و سیاست های مناسبی را برای مبارزه و مقابله با این نوع رفتارها اتخاذ کند.
با کشف و تشخیص نزاع ها و ضرب و جرح های ساختگی توسط مراجع مربوطه، باید نوع جرمی که از این طریق اتفاق افتاده است مشخص شود تا برای مجرم به تناسب آن جرم مجازات تعیین شود.
به عنوان مثل اگر ضرب و جرح ساختگی با استفاده از راه های متقلبانه و برای تحصیل مال نامشروع باشد تحت عنوان کلاهبرداری قابل مجازات است. یا اینکه اگر فردی با استفاده از ادعای ضرب و جرح، قصد اخاذی، یا هتک حیثیت افراد و فریب افکار عمومی را داشته باشد یا بخواهد از مجازاتی فرار کند یا فرد دیگری را از مجازات فراری دهد یا اینکه به فردی افترا بزند و ...
در تمام موارد مذکور با نظر مسئولان قضائی، با توجه به رفتار مرتکب، عنوان جرم مشخص می شود و با بررسی پرونده در دادگاه، قاضی بر اساس ادله و مدارک موجود و نظر پزشکی قانونی، رای مقتضی را صادر می کند.
در زمینه دعاوی و پرونده های ضرب و جرح ساختگی، باید گفت این نوع پرونده ها، زمان زیادی از مسئولان رسیدگی به جرایم و محاکم دادگستری می گیرند، چرا که کشف منازعات ساختگی، توسط پزشکی قانونی و سایر مراجع مربوطه، مستلزم صرف هزینه و زمان است.
بنابراین مسئولان باید بتوانند با کسب آگاهی های لازم در این زمینه و با داشتن تجربه در زمینه شناخت منازعات و ضرب و جرح های ساختگی به پیشگیری، مقابله و کاهش فعالیت های مجرمانه در این حوزه بپردازند.
معضل ضرب و جرح ساختگی و دعاوی مربوط به آن دارای پیچیدگی های خاص قانونی است که افراد، هم برای اثبات و هم برای رد آن، نیازمند کمک گرفتن از وکیل مجرب و متخصص در زمینه ضرب و جرح و امور کیفری دارند.
افرادی که به نوعی در این نوع پرونده ها نیاز به اخذ وکیل دارند، می توانند برای احقاق حق و دفاع از خود به گروه وکلای حامیان عدالت مراجعه کنند و از مشاوره و راهنمایی بهترین وکیل های کیفری در امور مربوط به پرونده های ضرب و جرح، مانند: طرح و پیگیری شکایت، اعتراض به رای پزشکی قانونی، تنظیم لایحه اعتراض، تنظیم لایحه دفاعیه، ارائه اسناد و مدارک استفاده کنند.
تماس و مشاوره با وکیل ضرب و جرح:
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.