وکیل تسخیری به وکلایی گفته می شود که در پرونده های کیفری وکالت افرادی را بر عده می گیرند که توانایی و استطاعت مالی گرفتن وکیل را ندارند. طبق اصل 35 قانون اساسی هر شخصی حق دارد چه در دعاوی حقوقی و چه در دعاوی کیفری برای خود وکیل داشته باشد و داشتن وکیل از حقوق اولیه ی هر انسان است.
به همین دلیل در صورتی که افراد خود توانایی گرفتن وکیل نداشته باشند آنگاه مطابق قانون، دادگاه برای آنها یک وکیل می گیرد تا فرد این فرصت را داشته باشد که از مشاوره با وکیل برخوردار بوده و بتواند از خود دفاع کند.
وکلایی که در پرونده های حقوقی مسئولیت کمک به این افراد را برعهده می گیرند وکیل معاضدتی هستند و به وکلایی که مسئولیت پیگیری پرونده های کیفری را می پذیرند، وکیل تسخیری گفته می شود.
تلفن های تماس با وکیل تسخیری:
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
منظور از پرونده های حقوقی، پرونده های مربوط به مسائل مالی است و پرونده های کیفری پرونده های مجرمانه هستند. این پرونده ها شامل پرونده هایی مانند کلاهبرداری، ضرب و جرح، دیه، جعل، سرقت، آدم ربایی، تهدید و توهین، انتقال مال غیر، خیانت در امانت و قتل و غیره می شود.
متهم می تواند از دادگاه درخواست یک وکیل تسخیری را داشته باشد و در صورتی که به دادگاه ثابت شود که فرد توانایی گرفتن یک وکیل را ندارد، قاضی دادگاه برای متهم یک وکیل خواهد گرفت که از بین وکلای حوزه قضایی انتخاب می شوند. اگر چنین شرایطی مقدور نبود وکیل از بین وکلای حوزه ی مجاور انتخاب می شود. در صورتی که وکیل درخواست حق الوکاله داشته باشد، این مبلغ از طرف بودجه ی دادگاه به او پرداخت خواهد شد.
در ادامه به بررسی وظایف یک وکیل تسخیری می پردازیم و همچنین در این مورد توضیح می دهیم که حق الوکاله ی این وکلا را چه کسی پرداخت می کند و آیا برای کار آنها محدودیتی وجود دارد یا خیر و غیره.
مطابق تبصره ی ماده 186 قانون آیین دادرسی کیفری، برای تمامی جرایمی که مجازات آنها قصاص نفس، رجم، اعدام یا حبس ابد باشد در صورتی که متهم توانایی گرفتن وکیل را نداشته باشد، می تواند از دادگاه برای داشتن وکیل تسخیری تقاضا نماید. تنها در صورتی امکان این کار نخواهد بود که جرایم منافی عفت بوده و یا متهم شخصا از داشتن وکیل امتناع نماید.
همانطور که گفته شد مهمترین نکته درباره ی شرایط گرفتن وکیل تسخیری این است که فرد توانایی مالی گرفتن وکیل را نداشته باشد. در چنین شرایطی اگر خود فرد توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشد، دادگاه و قاضی به جای او یک وکیل تسخیری انتخاب خواهند کرد.
وکالت تسخیری همانطور که گفته شد برای شرایطی است که فرد استطاعت مالی نداشته باشد. در نتیجه میزان حق الوکاله با توجه به تعرفه ی دادگاه تعیین می شود و برای پرداخت آن نیز، از بودجه ی قوه ی قضاییه اسفاده می شود.
تلفن های تماس با وکیل تسخیری:
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
یکی از تفاوت های وکیل تسخیری و وکیل معاضدتی هم در همین زمینه است. وکیل معاضدتی رایگان وارد پرونده می شود و تنها در صورتی مبلغی را دریافت خواهد کرد که پرونده به نفع موکل وی تمام شود و از این مبلغ دریافتی، 20 درصد آن سهم کانون وکلا خواهد شد. اما حق الوکاله ی وکیل تسخیری فقط برای خودش است و نیازی نیست که درصدی از آن را با کانون وکلا به اشتراک بگذارد.
انتخاب وکیل تسخیری هیچ ارتباطی با کانون وکلای دادگستری ندارد و به انتخاب قاضی دادگاه خواهد بود مگر در شرایطی که قوه قضاییه از کانون وکلا بخواهد که یک وکیل تسخیری برای پرونده انتخاب نمایند.
پیش تر هم ذکر شد که وکیل تسخیری تفاوتی با دیگر وکلای دادگستری ندارد و تنها چیزی که ممکن است اختیارات او را در زمینه ی پیشبرد پرونده محدود کند، خواست خود موکل است. پس وکیل تسخیری نه تنها در محله ی بدوی بلکه در مراحل تجدیدنظر و اعاده دادرسی نیز می تواند کنار موکل خود بماند. در نتیجه وکیل تسخیری برای پیشبرد پرونده منعی نخواهد داشت و می تواند تا طی شدن مراحل پایانی در کنار موکل خود بماند.
تلفن های تماس با وکیل تسخیری:
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
وکیل به فردی گفته می شود که اختیار امور فرد دیگری را به نمایندگی از او می پذیرد. در نتیجه در زمینه ی وکالت تسخیری نیز تقاوتی بین وکیل تسخیری با وکلای دادگستری نیست و تنها چیزی که اختیارات وکیل را محدود خواهد کرد، خواست خود موکل است.
بدیهی است که وکیل تسخیری باید به خوبی پرونده را مطالعه کرده و با متهم در مورد آن گفت و گو نماید و خود را به موکل معرفی کند. سپس در مرحله ی بعدی باید به جمع آوری مدارک و ادله ی کافی بپردازد و چون پرونده به این صورت به او داده شده، نباید در پیشبرد مراحل پرونده کوتاهی کند.
بله. اگر شاکی هم توانایی کمک گرفتن از یک وکیل را نداشته باشد می تواند از دادگاه تقاضای یک وکیل تسخیری داشته باشد. در نتیجه وکیل تسخیری صرفا مخصوص متهمان نیست و طبق ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری شاکی نیز در صورتی که استطاعت مالی گرفتن وکیل را نداشته باشد می تواند درخواست یک وکیل تسخیری داشته باشد.
فراموش نکنید که اگر گرفتار یک پرونده ی کیفری شده باشید کمک گرفتن از یک وکیل ضروری است. بعضی افراد تصور می کنند صرفا با خواندن قوانین می توانند خود وکالت خود را بر عهده داشته و از مفاد موجود در قوانین و آیین نامه ها استفاده نمایند اما این قطعا ممکن نیست.
بیشتر بخوانید: شماره وکیل معاضدتی
در شرایطی که پرونده کیفری باشد، ممکن از مجازات سنگینی در انتظار متهم باشد که فقط یک وکیل با تجربه می تواند از پس پیش بردن پروسه ی پرونده بربیاید. به همین دلیل باید در این زمینه به یک وکیل کیفری تکیه کنید و در صورتی که امکان گرفتن وکیل را ندارید، اجازه بدهید تا دادگاه یک وکیل تسخیری برای شما در نظر بگیرد تا از مشاوره با وکیل برخوردار شوید.
[xyz-ihs snippet="vakil-taskhiri"]تلفن های تماس با وکیل تسخیری:
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.