[vc_row rtl_reverse="yes"][vc_column][vc_single_image image="4197" img_size="full" alignment="center"][vc_column_text]

بهترین وکیل تصادفات رانندگی

[/vc_column_text][vc_column_text css=".vc_custom_1638703792680{margin-top: -30px !important;}"]

تصادفات رانندگی

امروزه تصادفات رانندگی یکی از بیشترین حوادثی است که اتفاق می افتد و در کشور ما جزء سه عامل اصلی مرگ و میر به شمار می رود.

در قانون ایران برای عاملان حوادث رانندگی و یا اشخاصی که با رانندگی پر خطر منجر به  فوت، صدمات بدنی و خسارات مالی برای دیگران  شوند مجازات هایی از قبیل دیه، حبس، جزای نقدی و جبران خسارت پیش بینی کرده است که در ادامه به طور کامل به توضیح آن می پردازیم.

وکیل تصادفات رانندگی

مسئولیت مالک خودرو در تصادفات رانندگی

بر اساس آن چه در قانون مجازات اسلامی گفته شده است مسئولیت تصادف بر عهده متصدی وسیله نقلیه (راننده) می باشد و شخص مالک در این مورد مسئولیتی ندارد اما اگر راننده ی وسیله نقلیه ای که منجر به تصادف شده است طفل باشد و یا این که وسیله نقلیه دارای نقص فنی باشد که راننده نسب به آن جاهل باشد و نداند در این صورت مالک خودرو اقوی از مباشر شناخته می شود و مسئول است.

مجازات رانندگی بدون گواهی نامه (پروانه رانندگی)

بر اساس ماده 723 قانون مجازات اسلامی، اگر شخصی بدون داشتن گواهی نامه رسمی رانندگی نماید و یا این که بعضی از وسایل نقلیه که نیازمند گواهی نامه مخصوص است، فرد بدون داشتن آن گواهی نامه مخصوص اقدام به رانندگی با آن وسایل کند به مجازات محکوم میگردد که مجازات آن برای بار اول حبس تعزیری 10 روز تا 2 ماه و یا به 50 هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی و یا هر دو باهم محکوم می شود.

نکته مهم: اگر راننده ای گواهی نامه داشته باشد ولی گواهی نامه ی آن برای رانندگی با  آن وسیله لازم است، نباشد در حکم راننده بدون گواهی نامه می باشد و مجازات او تشدید می شود برای مثال رانندگی با کامیون و ماشین سنگین لازم به داشتن گواهی نامه پایه یک می باشد اما اگر شخصی با داشتن گواهی نامه پایه دو اقدام به رانندگی با کامیون نماید، مجازات او تشدید می گردد. (بر اساس رای وحدت رویه شماره 34 مورخ 03/02/1334)

مجازات در تصادفات رانندگی:

تصادفات رانندگی با توجه به این که منجربه قتل گردد و یا اینکه موجب آسیب دیدگی و مصدومیت شود و همچنین وضعیت راننده (داشتن گواهی نامه، وضعیت جسمانی مانند مست بودن یا نبودن  و ...) به چند دسته تقسیم می گردد که در ادامه به توضیحات جزء به جزء آن می پردازیم.

تصادفات رانندگی منجر به قتل غیرعمد:

طبق ماده 714 قانون مجازات اسلامی، اگر بر اثر بی مبالاتی، بی احتیاطی و یا عدم رعایت نظامات دولتی و یا عدم مهارت راننده باعث قتل غیرعمدی گردد مجازات آن 6 ماه تا 3 سال حبس و همچنین پرداخت دیه در صورتی که اولیای دم دیه را مطالبه کنند.

نکته1: تشخیص بی احتیاطی یا بی مبالاتی راننده  بر اساس تبصره ماده 714 قانون مجازات اسلامی با اظهر نظر کارشناسی انجام می شود.

نکته 2: ماده ی فوق در رابطه با متصدی کلیه وسایل نقلیه اعم از زمینی، آبی یا هوایی می باشد.

تصادفات رانندگی منجر به صدمات بدنی:

الف) طبق ماده 715 قانون مجازات اسلامی، هرگاه بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم مهارت راننده و یا عدم رعایت نظامات دولتی در تصادف موجب مرض دماغی یا جسمی شود که قابل علاج و درمان نباشد و یا این که باعث از بین رفتن یکی از حواس و یا از کار افتادن یا تغییر شکل دائمی یکی از اعضای بدن یا صورت شخص شود و یا موجب سقط جنین شود، مرتکب به مجازات 2 ماه تا 1 سال حبس محکوم می گردد و در صورتی که فرد آسیب دیده و مصدوم تقاضای دیه نماید به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.

ب) طبق ماده 716 قانون مجازات اسلامی، هرگاه بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم مهارت راننده و یا عدم رعایت نظامات دولتی باعث نقصان یا ضعف دائم یکی از اعضا یا منافع بدن شود یا موجب از بین رفتن قسمتی از عضو بدن شود اما عضو از کار نیفتد  و یا این که باعث شود زن باردار قبل از موعد طبیعی (زودتر از موعد) وضع حمل کند، مجازات شخص مرتکب از 2 ماه تا 6 ماه حبس می باشد و در صورتی که مصدوم (فرد آسیب دیده) تقاضای دیه نماید، به پرداخت دیه محکوم می شود.

نکته: نکته قابل توجه این که در تصادفات رانندگی تنها زمانی راننده را می توان تعزیر کرد که در نتیجه بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی و یا عدم مهارت راننده، تصادف رخ داده باشد و در صورت وجود نداشتن این شرایط تعزیر راننده منتفی است برخلاف دیه  که تقصیر یا عدم تقصیر مرتکب نقشی در مسئولیت شخص برای پرداخت دیه ندارد.

عوامل تشدید کننده مجازات در تصادفات رانندگی:

1- مست بودن راننده در هنگام رانندگی

2- داشتن سرعت غیر مجاز (سرعتی که بیشتر از سرعت تعیین شده باشد)

3- نداشتن گواهی نامه رانندگی (پروانه رانندگی)

4- حرکت کردن در محل هایی که برای عبور عابر پیاده مشخص و علامت گذاری شده است.

5- رانندگی با وجود آگاه بودن به ایراد و نقص فنی  و مکانیکی اتومبیل

6- رانندگی در محل هایی که عبور ممنوع بوده است.

طبق ماده 718 قانون مجازات اسلامی، در تصادفاتی که حتی یک مورد از موارد فوق الذکر وجود داشته باشد ، مرتکب به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در موارد فوق محکوم می گردد و همچنین علاوه بر مجازات مرتکب به مدت 1 تا 5 سال از رانندگی یا تصدی وسایل موتوری محروم میشود.

تبدیل حبس به جزای نقدی در تصادفات رانندگی:

بر اساس تبصره ماده 718 قانون مجازات اسلامی و طبق بند 1 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای  دولت و مصرف آن در موارد معین مصوب 1373 در مورد جرایم رانندگی به جای حبس جزای نقدی تعیین می شود به جز تصادفاتی که منجر به فوت می شود و جرایم رانندگی که مجازات آن تشدید شده باشد به هیچ عنوان حبسشان به جزای نقدی تبدیل نخواهد شد.

مرجع رسیدگی به تصادفات رانندگی

مرجع رسیدگی به تصادفات رانندگی:

مرجع قضایی صلاحیت دار در خصوص رسیدگی به پرونده های تصادف بستگی به نتیجه ی تصادف و حادثه دارد.

الف) تصادفات منجر به خسارات مالی:

چنان چه تصادف صرفا منجر به خسارات مالی شده باشد با توجه به میزان خسارت شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارند که اگر میزان خسارت تا 20 میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف مسئول رسیدگی به پرونده است و اگر میزان خسارت بالای 20 میلیون تومان باشد، در صلاحیت دادگاه حقوقی است.

ب) تصادفات منجر به فوت و آسیب و صدمات جسمانی:

چنان چه تصادف منجر به فوت و یا صدمات جسمانی شود ابتدا پرونده در دادسرا رسیدگی می شود و پس از تحقیقات اولیه به دادگاه کیفری دو ارجاع داده می شودتا تحقیقات تکمیل گردد و رای نهایی صادر شود.

نکته: اگر تصادفی منجر به هر دو (خسارات مالی و یا منجر به فوت و آسیب و صدمات جسمانی) شود، پرونده در دو مرجع قضایی مختلف رسیدگی می شود. خسارات مالی در شورای حل اختلاف و یا دادگاه حقوقی و فوت و صدمات جسمانی در دادسرا و دادگاه کیفری دو رسیدگی می شود. سوالات متداول تصادفات رانندگی [xyz-ihs snippet="tasadof"] [xyz-ihs snippet="tasadof2"] (,;dg jwhnthj)[/vc_column_text][vc_tta_accordion style="modern" spacing="4" c_align="right" c_icon="triangle" active_section="1" collapsible_all="true" title="سوالات متداول"][vc_tta_section title="1- آیا تصادف منجر به مرگ بدون داشتن گواهی نامه رانندگی، قتل عمد است؟" tab_id="1625923149598-035ab58b-f049"][vc_column_text]پاسخ- خیر، برخلاف باور عموم، تصادفاتی که منجر به فوت شخصی میشود قتل عمد محسوب نمی گردد خواه راننده گواهی نامه داشته باشد یا نداشته باشد. در واقع ماهیت قتل تغییر نمی کند و از قتل غیر عمد به عمد تغییر پیدا نمی کند.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="2- اگر راننده بعد از تصادف فرار کند و محل را ترک نماید مجازات او چیست؟" tab_id="1625923149960-bf9a604d-ff1f"][vc_column_text]پاسخ- در پاسخ به این سوال باید گفت که  بر اساس ماده 719 قانون مجازات اسلامی، اگر در تصادفی مصدوم و آسیب دیده احتیاج به کمک فوری داشته باشد و راننده امکان کمک کردن به او را داشته باشد  اما این کار را انجام ندهد و محل حادثه را به قصد فرار ترک کند و مصدوم را به حال خود رها نماید  مجازات او به بیش از دو سوم حداکثر مجازات افزایش پیدا می کند و همچنین دادگاه در این مورد نمیتواند به او تخفیف دهد. (نمی تواند اعمال کیفیت مخففه نماید.)[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="3- تصادفات رانندگی حقوقی است یا کیفری؟" tab_id="1625923503268-54a1117f-f4e7"][vc_column_text]پاسخ- در پاسخ به این سوال باید گفت که  بر اساس ماده 719 قانون مجازات اسلامی، اگر در تصادفی مصدوم و آسیب دیده احتیاج به کمک فوری داشته باشد و راننده امکان کمک کردن به او را داشته باشد  اما این کار را انجام ندهد و محل حادثه را به قصد فرار ترک کند و مصدوم را به حال خود رها نماید  مجازات او به بیش از دو سوم حداکثر مجازات افزایش پیدا می کند و همچنین دادگاه در این مورد نمیتواند به او تخفیف دهد. (نمی تواند اعمال کیفیت مخففه نماید.)[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1624882934848{margin-bottom: -1px !important;}"]

وکیل پرونده‌های تصادفات رانندگی

[/vc_column_text][vc_message message_box_color="blue" icon_fontawesome="fas fa-gavel"]

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص پرونده های  تصادف با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][cz_gap height="40px" id="cz_59175" height_tablet="40px"][cz_title smart_fs="true" text_center="true" id="cz_20244"]

آخرین مقالات

[/cz_title][cz_gap height="30px" id="cz_59175" height_tablet="40px"][cz_posts layout="cz_grid_carousel" hover="cz_grid_1_title_sub_after cz_grid_1_no_hover" subtitle_pos="cz_grid_1_sub_after_ex" hover_pos="cz_grid_1_bot tac" loadmore="pagination" post_type="" slidestoshow="4" slidestoscroll="3" slidestoshow_tablet="3" dots_position="dots_bc" dots_style="dots_circle" dots_inner="true" id="cz_86930" query="" posts_per_page="30" subtitles="%5B%7B%22t%22%3A%22date%22%7D%5D" custom_size="large" sk_dots_container="padding-bottom:66px;margin-bottom:40px;" cat="569"][/vc_column][/vc_row]

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.