در این مقاله از حامیان عدالت ابتدا در رابطه با تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها توضیح داده می شود سپس به نقش وکیل تغییر غیرمجاز کاربری پرداخته می شود.
تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغ ها یعنی تغییر نحوه استفاده، کاربرد و بهره برداری زمین از نوع زراعت و کشاورزی به نوع دیگری از کاربری، به نحوی که این تغییر مانع «تداوم» و «بهره وری» این اراضی شود.
طبق آیین نامه اجرایی قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، تغییر کاربری تعریف شده است به: هرگونه اقدامی که مانع بهره برداری و استمرار کشاورزی اراضی زراعی و باغ ها شود این اقدامات در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب شود می تواند انجام گیرد.
در ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها بیان شده است که به منظور حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها و تداوم و بهره وری آن ها، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرک ها جز در موارد ضروری ممنوع است.
طبق قانون، مرجع تشخیص اراضی زراعی و باغ ها، وزارت جهاد کشاورزی است و تشخیص موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها در هر استان به عهده کمیسیونی است که اعضای آن را رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیر امور اراضی، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و یک نماینده استاندار تشکیل می دهند این کمیسیون به ریاست سازمان جهاد کشاورزی تشکیل می شود.
تشخیص سایر مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز به عهده سازمان امور اراضی کشور است و سازمان جهاد کشاورزی استان در صورت ابهام باید نظریه سازمان مذکور را استعلام نماید و براساس آن عمل کند.
محورهای اصلی قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها شامل این موارد می شود:
بیشتر بخوانید: بهترین وکیل ملکی در تهران
طبق قانون، احداث گلخانه، دامداری، مرغداری، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاه های صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها، بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی محسوب می شود وتغییر کاربری نیست. موارد مذکور با رعایت ضوابط محیط زیستی و با موافقت سازمان جهاد کشاورزی استان بلامانع است.
فعالیت هایی مانند پرورش قارچ، آبزیان، اسب، کرم ابریشم، زنبورداری، تولید نهال و بذر و .. جزء تعریف سایر تولیدات کشاورزی محسوب می شود
همچنین تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها تا 500 متر مربع جهت سکونت شخصی صاحبان زمین، فقط برای یکبار و احداث دامداری، مرغداری، پرورش آبزیان، تولیدات گلخانه ای و همچنین واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع دستی مشمول پرداخت عوارض نیستند.
کارگاه صنایع تکمیلی و غذایی و واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، بنگاههای تولیدی نیز از موارد تغییر کاربری مجاز محسوب می شوند.
براساس مفاد دستورالعمل تعیین مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز، (موضوع ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زارعی و باغ ها ) اقدامات ذیل در صورتی که در اراضی زارعی و باغات، رعایت ضوابط و مقررات مربوطه و اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک و یا موافقت سازمان جهاد کشاورزی در قالب طرح های تبصره ۴ الحاقی قانون مذکور صورت گیرد و مانع از تداوم تولید و بهره برداری و استمرار کشاورزی شود به عنوان مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز محسوب می گردد:
از آنجا که جرایم تغییر کاربری غیرمجاز، مجازات جزای نقدی به دنبال دارد و از آنجا که در بسیاری موارد خریداران املاک زراعی و باغ ها به استناد اینکه مثلا ادرات، سازمان هایی مثل شهرداری، شورای روستا، دهیاری و ... مجوزهایی مانند جواز ساخت بنا را صادر نموده اند، فکر می کنند که مجاز به تغییر کاربری مزرعه و یا باغ خریداری شده هستند در حالی که اقدامات ایشان شامل جرم تغییر کاربری غیر مجاز است و بسیاری از مراجع قضایی با تحقق عنصر مادی جرم، حکم به وقوع جرم و مجرمیت عامل تغییر کاربری می دهند.
بیشتر بخوانید: وکیل جهاد کشاورزی
بنابراین برای افرادی که در چنین دعاوی متهم هستند، حضور یک وکیل تغییر غیر مجاز کاربری اراضی می تواند پرونده را به نفع ایشان خاتمه دهد. وکیل تغییر کاربری با اشرافی که بر اصول کلی حقوق جزا و مفاد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها دارد و همچنین اطلاعات حقوقی که از قوانین و آیین نامه های مربوط به تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها دارد می تواند با استناد به این احکام بر اثبات بی گناهی موکل خود تلاش کند.
از طرف دیگر با توجه به اینکه شاکی چنین پرونده هایی معمولا یک اداره دولتی است، مراجع قضایی کمتر در نادرستی شکایت آن ها تردید می کنند و به همین جهت کار سخت می شود و مهارت، تخصص و تجربه وکیل تغییر کاربری است که می تواند موجبات اخذ حکم برائت موکل از جرم را فراهم آورد.
جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای باتجربه در خصوص دعاوی ملکی و تغییر کاربری اراضی در موسسه حامیان عدالت با شماره های زیر تماس فرمایید.
تلفن های تماس :
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
وکیل تغییر کاربری، برای تنظیم لایحه دفاعیه پرونده های تغییر کاربری غیرمجاز و اعلام وکالت در برابر شکایت جهاد کشاورزی و ارائه مشاوره حقوقی، باید به رویه قضایی و آخرین اطلاعات مربوطه آگاه باشد.
در چنین دعاوی و پرونده هایی کمک گرفتن از یک وکیل با تجربه در حوزه تغییر کاربری، بسیار عاقلانه است. وکیل می تواند به بهترین شکل از حقوق موکل خود دفاع کند و از خسارات مالی جلوگیری کند.
[xyz-ihs snippet="vakiltaghirkarbari"] https://yun.ir/1j3useگروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.