همجنسگرایی به شرایطی گفته می شود که افراد به جای تمایل به جنس مخالف، به جنس موافق خود تمایل جنسی و عاطفی داشته باشند. همجنسگرایی یکی از مواردی است که در قوانین اسلامی نگاه سختگیرانه ای به آن وجود دارد و به همین دلیل صحبت از یک وکیل همجنسگرایی پیش می آید.
در قوانین اسلامی، برای افراد همجنسگرا مجازاتی اعم از اعدام، سنگسار و شلاق تعیین شده و به همین دلیل است که بسیاری از این افراد در ایران در مورد گرایش جنسی خود هیچ صحبتی نمی کنند. در ادامه به بررسی همجنسگرایی و وضعیت همجنسگرایان در ایران می پردازیم.
همانطور که گفته شد منظور از همجنسگرایی، تمایل افراد به جنس موافق است. این موضوع مدت زیادی است که مورد بحث جوامع مختلف جهانی قرار گرفته است چرا که همجنسگرایی در بسیاری از ادیان پذیرفته نیست که این موضوع، اسلام را نیز شامل می شود.
امروزه گروه های مختلفی برای حمایت از افراد همجنسگرا تشکیل شده است که تلاش دارند ثابت کنند که همجنسگرایی نیز باید به عنوان یک گرایش جنسی، پذیرفته شده و قوانین سختگیرانه ای که در این زمینه وجود دارد، برداشته شود. در همین راستا، تعداد زیادی از کشورها روابط همجنسگرایانه را پذیرفته اند و به این افراد اجازه ی ازدواج قانونی نیز می دهند.
تا پیش از این همجنسگرایی کاملا به عنوان یک جرم پذیرفته شده بود ولی در سال های اخیر بیشتر آن را یک بیماری می دانند. حال اینکه بسیاری از جوامع خارجی معتقدند همجنسگرایی نه یک جرم و نه یک بیماری است، بلکه تنها یک گرایش جنسی است که باید در تمامی کشورها پذیرفته شود.
دانشمندان و روانشناسان تحقیقات زیادی انجام داده اند تا مشخص کنند که بالاخره آیا همجنسگرایی باید به عنوان یک بیماری شناخته شود و یا اینکه یک گرایش جنسی معمولی است. هنوز هم این تحقیقات ادامه دارد و تلاش می شود شرایط زندگی را برای این افراد در کشورهای مختلف آسان تر کرد اما هنوز این امر در ایران قبیح شناخته شده و جرم به شمار می رود.
پیش از این نیز گفته شد که همجنسگرایی در اسلام تقبیح شده و به هیچ وجه پذیرفته نیست و از آنجایی که قوانین ایران کاملا به احکام اسلامی پیوند خورده است، پس همجنسگرایی در قوانین ایران نیز پذیرفته نیست و طبق قانون مجازات اسلامی، برای همجنسگرایان مجازاتی اعم از اعدام، سنگسار، زندان و شلاق در نظر گرفته می شود!
شرایط همجنسگرایان در ایران بسیار مبهم است چرا که از طرفی از سمت درصد عظیمی از جامعه مورد قبول قرار نمی گیرند و از طرف دیگر خود نیز دچار سردرگمی هستند چون به طور قطع مشخص نشده است که آیا همجنسگرایی باید به عنوان یک بیماری پذیرفته شود و یا یک گرایش جنسی. همین موضوعات است که برای این افراد شرایط سختی را چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ شرایط زندگی، به وجود می آورد.
شاید برای شما هم سوال باشد که قوانین ایران نسبت در زمینه ی همجنسگرایی چیست؟ در اسلام و قوانین ایرانی در مورد همجنسگرایی، به همجنسگرایی در مردان، لواط و به همجنسگرایی در زنان، مساحقه گفته می شود و طبق ماده 234 قوانین مجازات اسلامی، حد لواط برای فاعل در صورتی که شرایط احصان برقرار باشد و یا دارای عنف و اکراه باشد، اعدام خواهد بود و در غیر این صورت، فرد به صد ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: وکیل لواط
حد لواط برای مفعول در هر صورتی، اعدام است.
همچنین طبق ماده 239 قانون مجازات اسلامی، حد مساحقه برای زنان برابر با صد ضربه شلاق خواهد بود و در این مورد بین فاعل و مفعول تفاوتی نیست.
با وجود تلاش های صورت گرفته برای حمایت از این افراد، همچنان کشورهای بسیاری با همجنسگرایی مخالفت دارند. به خصوص کشورهای اسلامی که از قوانین مشابهی با ایران در این زمینه پیروی می کنند. برای مثال همجنسگرایی در الجزیره تا دو سال حبس در پی دارد و یا در لیبی نیز منجر به 5 سال حبس خواهد شد. در بسیاری از کشورهای دیگر مانند مصر، تونس، جیبوتی و... نیز مجازات حبس در پی خواهد داشت و حتی ممکن است مجازات حبس ابد داشته باشد.
در برخی دیگر از کشورها مانند نیجریه یا زامبیا نیز همچنان همجنسگرایی برای مردان کاملا غیر قانونی به شمار رفته و مجازات خواهد داشت اما همجنسگرایی بین زنان قانونی شناخته شده است!
بعضی کشورها هم هستند که همجنسگرایی را قانونی دانسته و محدودیت های سختگیرانه در مورد غیر قانونی بودن آن را از میان برداشته اند اما همچنان ازدواج همجنسگرایان در این کشورها ممنوع است.
در مقابل، کشورهایی مانند بلژیک نه تنها همجنسگرایی را قانونی می دانند، بلکه به همجنسگرایان اجازه ی ازدواج هم می دهند و آنها می توانند برای پذیرفتن فرزند نیز اقدام نمایند. هلند نیز من جمله ی همین کشورها است که در آنها تمامی تبعیض های مربوط به همجنسگرایان برداشته شده است.
در کل می توان اینطور گفت که همجنسگرایی به طور کلی هنوز در بین کشورهای مختلف دنیا پذیرفته نشده است و بسیاری از کشورها کاملا نسبت به این موضوع جبهه دارند. تلاش ها برای تغییر این جبهه های سختگیرانه ادامه دارد تا بتوان شرایط زندگی را برای این افراد آسان تر کرد.
علاوه بر این، موضع ادیان نسبت به این موضوع نیز تاثیر عظیمی داشته است. چندی پیش پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، حمایت خود از همجنسگرایان را اعلام کرده و اینطور گفت که آنها نیز حق تشکیل خانواده دارند. پیرو این موضوع، بسیاری از افراد معتقدند که این می تواند قدمی به سوی راحت تر کردن زندگی همجنسگرایان باشد تا با فشار روانی کمتری در جامعه حاضر شوند. البته همچنان این موضوع در اسلام طرد شده است و همین نبود اطلاعات و تابو بودن این مسئله در ایران، موجب ایجاد شرایط نگران کننده ای برای این افراد می شود.
در نهایت تکرار این نکته حایز اهمیت است که از آنجایی که همجنسگرایی در ایران غیر قانونی بوده و مجازات سختی در پی دارد، مشاوره با وکیل جرایم جنسی در این زمینه برای افراد همجنسگرا می تواند اهمیت بسیاری داشته باشد، چه در شرایطی که گرفتار مسائل قانونی شده باشند و چه در حالت عادی که بخواهند بیشتر در زمینه همجنسگرایی در ایران اطلاعات کسب کنند.
[xyz-ihs snippet="hamjensgarayi"تلفن های تماس و مشاوره با وکیل:
(10 خط ) 02144850335 02144872230 02144872231
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.