تنفیذ یکی از واژه های عربی است که در زبان فارسی معانی فراوانی دارد و در شرایط مختلفی از آن استفاده می شود. تنفیذ در لغت معنی هایی همانند نفوذ دادن، به اجرا در آوردن، اجازه دادن، اعتبار بخشیدن و معتبر کردن دارد. به همین دلیل نمی توان برای تنفیذ مفهوم یگانه و خاصی را در نظر گرفت.
احتمالاً بارها با واژه تنفیذ در امور قانونی و حقوقی مواجه شده اید اما مفهوم آن را متوجه نشده اید. در مقاله "تنفیذ یعنی چه" می خواهیم به صورت کامل به معنی واژه تنفیذ در شرایط مختلف بپردازیم.
پس از آنکه با معنی لغوی تنفیذ آشنا شدید لازم است در مورد به کار بردن واژه تنفیذ برای قراردادهای حقوقی نیز بدانید. به صورت کلی تنفیذ قرارداد به معنی آنکه از نهادهای حقوقی و قانونی اجازه به اجرا در آوردن یک قرارداد گرفته شود. قراردادهای مختلف ممکن است به صورت شفاهی و کتبی منعقد شوند. قراردادهای کتبی هم به صورت عادی و هم به صورت تخصصی منعقد می شوند. امور تنفیذ برای هر نوع قراردادی قابل اجاره است. هنگامی که یکی از انواع این قراردادها بین دو شخص منعقد می شود هر کدام از آن دو شخص می توانند برای اجرای قرارداد اقدام کنند.
محاکم قضایی می توانند محتوای قرارداد را تنفیذ کنند و به آن اعتبار ببخشند. هنگامی که یک قرارداد تنفیذ شود یعنی مفاد آن به صورت کامل به اجرا می آیند. البته ناگفته نماند مفاد قرارداد باید مطابق قانون باشند. تنفیذ می تواند همانند مهر تأییدی برای انجام یک معامله یا یک قرارداد باشد.
مفاد و محتوای هر قراردادی ممکن است نزد مراجع و محاکم قضایی مورد تأیید و یا رد شود. البته رد کردن یا تأیید کردن محتوای قرارداد بیشتر از آنکه حاصل اتفاق نظر قاضی ها باشد حاصل سلیقه شخصی قاضی ها است. یعنی مفاد یک قرارداد ممکن است نظر یک قاضی تنفیذ و نزد قاضی دیگری رد شود.
بسیاری این سؤال را دارند که اصلاً هدف از طرح تنفیذ یک قرارداد چیست و چرا یک قرارداد باید تنفیذ شود؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که هدف اصلی از تنفیذ یک قرارداد آن است که به مفاد قرارداد از لحاظ قانونی اعتبار بخشیده شود. یعنی اگر قراردادی تنفیذ نشده باشد، از لحاظ قانونی نمی توان آن را اجرا کرد. بلکه قرارداد مربوطه حتماً باید از سوی احکام قضایی مورد تأیید واقع شده باشد و به اجرای آن اجازه داده شود.
همچنین اگر قراردادی تنفیذ نشده باشد نمی توان از نظر حقوقی از مفاد و محتوای آن استفاده کرد و آن را به اجرا در آورد. پس برای به اجرا در آوردن یک قرارداد و استفاده از مزایای حقوقی آن حتماً باید جهت تنفیذ قرارداد در محکمه های دادگستری اقدام کرد.
برای به تنفیذ در آوردن هر قراردادی باید شروط خاصی رعایت شوند. زیرا نمی توان به آسانی هر قراردادی را تنفیذ کرد. در غیر این صورت ممکن است که قرارداد مورد تنفیذ محاکم قضایی قرار نگیرد. در ادامه مقاله "تنفیذ یعنی چه" به برخی از این شرایط می پردازیم.
احتمالاً بارها در مورد تنفیذ حکم ریاست جمهوری شنیده اید. در نظام جمهوری اسلامی رئیس جمهور فردی است که توسط آرای مستقیم مردم انتخاب می شود. هنگامی که یک فرد رئیس جمهور می شود برای شروع کار خود به تأیید مقام رهبری احتیاج دارد. در واقع رهبری باید به حکم رئیس جمهوری فرد تنفیذ ببخشد و به آن اعتبار دهد. رئیس جمهور بدون تنفیذ از مقام رهبری نمی تواند در مقاوم خود مشغول به خدمت شود.
واژه تنفیذ در امور حقوقی مربوط به اجرای وصیت نامه نیز به کار می رود. هنگامی که وصیت نامه توسط فردی ایجاد می شود، مفاد آن باید توسط مراجع قضایی تنفیذ شود. در این مورد تنفیذ هم به معنی اعتبار دادن و هم به معنی اجرا کردن است. وصیت نامه ای تنفیذ می شود که کاملاً توسط خود شخص نوشته شده باشد. اگر شخص سواد نداشت توسط وکیل او می تواند نوشته شود. تاریخ دقیق ایجاد وصیت نامه باید حتماً درج شود.
وصیت نامه باید دارای امضا و اثرانگشت فرد موصی باشد و کاملاً به صورت رسمی منعقد شده باشد. در این صورت وصیت نامه می تواند تنفیذ شود و به اجرا در بیاید. تنفیذ وصیت نامه ها در دادگستری های مدنی خاص صورت می گیرد. فراموش نکنید تنها وصیت نامه هایی که حکم تنفیذ دارند صلاحیت اجرا به صورت قانونی را خواهند داشت.
تنفیذ یعنی چه؟ گروه وکلای حامیان عدالت یکی از مجموعه هایی است که سال ها در تلاش است تا بهترین خدمت رسانی را به مراجعان داشته باشد. این مجموعه شامل بهترین وکلای تهران است که همگی دارای کارنامه بسیار درخشانی در خصوص امور حقوقی و کیفری هستند.
اگر قصد تنفیذ قراردادی را دارید اما راه و روش درست آن را نمی دانید، بهتر است از وکلای گروه حامیان عدالت کمک بگیرید. وکلای این مجموعه تمام تلاش خود را جهت کسب رضایت شما و اجرای دعوای تنفیذ قرارداد شما خواهند کرد. اگر در زمینه تنفیذ قرارداد سؤالی داشتید می توانید این سؤال را از طریق سایت (www.hamiyanedalat.com) با وکلای ما در میان بگذارید. سایت حامیان عدالت پلی میان شما و وکلای مجرب تیم حامیان عدالت است.
[xyz-ihs snippet="tanfiz"]تماس و مشاوره با بهترین وکیل:
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.