احتمالاً بارها در جامعه و در اطراف خود در مورد ازدواج موقت شنیده اید. آیا می دانید شرایط صیغه موقت چیست؟ از چگونگی انجام آن چه می دانید؟ آیا همه می توانند این ازدواج مخصوص را انجام دهند؟ شرایط این ازدواج با ازدواج دائم چه فرقی دارد؟ در فقه شیعه ازدواج زن و مرد در دو نوع دائم و موقت قابل انجام است. ازدواج موقت همان طور که از اسم آن پیداست برای مدت مشخصی انجام می شود و زن و مرد به هم محرم می شوند.
در زمانی غیر از زمان مشخص شده در عقد، زن و مرد به هم نامحرم هستند. در ادامه می خواهیم به صورت اختصاصی به جواب سؤال شرایط صیغه موقت چیست؟ بپردازیم.
صیغه ازدواج چه از دائم باشد چه از نوع موقت فرقی نمیکند. به هر حال شرایط ویژه ای دارد. این شرایط بعضاً به شرایط زوجین و برخی دیگر به شرایط صیغه مربوط می شوند. برای درست بودن صیغه موقت و بدون مشکل بودن آن لازم است برخی از شرایط مهم هنگام عقد موقت رعایت شوند. در ادامه به برخی از این شرایط مهم می پردازیم
اگر هر یک از شرایط بالا رعایت نشوند، صیغه موقت صحیح نبوده و از لحاظ شرعی و قانونی نیز مورد قبول واقع نمی شود.
جاری کردن خطبه عقد شامل جملات عربی است که نشان می دهد زن و مرد هر دو به این ازواج رضایت دارند. در واقع در طی خطبه عقد هم رضایت زن و هم رضایت مرد گرفته می شود. خطبه عقد موقت را هم زن و مرد و هم وکیل آن ها می تواند بخواند.
البته بسته به آنکه کدام یک از طرفین خطبه را جاری می کنند، ممکن است جمله مقداری فرق کند. اما در هر دو صورت عقد به صورت کاملاً صحیح جاری می شود. ادا ترجمه جملات به زبان فارسی نیز قابل قبول است. در ادامه مقاله "شرایط صیغه موقت چیست؟" ترجمه فارسی این خطبه ها آورده شده است.
در صیغه موقت هیچ گونه رابطه وراثتی بین زن و مرد شکل نمی گیرد. یعنی نه مرد می تواند از زن ارث ببرد و نه زن از مرد. جالب است بدانید حتی اگر در عقد نامه هم ارث بردن ثبت شود باز هم از لحاظ قانونی مورد قبول نیست.
تنها راهی که مرد و زن می توانند از هم ارث ببرند درج آن در وصیت نامه است. البته اگر حاصل ازدواج موقت یک یا چند فرزند باشند، هم فرزندان از والدین خود ارث می برند هم والدین از آنها ارث می برند.
در صیغه موقت مرد برخلاف ازدواج دائم موظف به پرداخت نفقه به زن نیست. بنابراین زن نمی تواند در این مورد ادعایی برای دریافت نفقه داشته باشد. تنها راهی که زن می تواند نفقه را از مرد دریافت کند، ثبت دریافت نفقه در عقدنامه موقت است. اگر در عقد نامه ثبت شود که مرد تعهد به پرداخت نفقه می دهد، از لحاظ قانونی و شرعی موظف است که نفقه را به زن خود پرداخت کند.
شرایط صیغه موقت چیست؟ در دین اسلام هم رد ازدواج دائم و هم در ازدواج موقت عده برای زن تعین شده است. عده زمانی است که زن بعد از جدایی از مرد خود باید از ازدواج مجدد بپرهیزد. زیرا ممکن است زن حامله باشد. این گونه در مشخص کردن نسب بچه مشکل به وجود می آید. البته امروزه با پیشرفت علم پزشکی به آسانی می توان نسب نوزاد را تشخیص داد. مدت زمان عده زن در شرایط مختلف به این صورت است.
فرق دیگر ازدواج موقت و ازدواج دائم در آن است که زن یا مرد نمی توانند از هم طلاق بگیرند. تنها راه این است که مرد و زن صبر کنند تا زمان مشخص عقد موقت تمام شود و به هم نامحرم شوند.
البته در این مورد استثناهایی قائل شده اند. مثلاً اگر مدت زمان ازدواج بسیار طولانی باشد. مرد می تواند مدت زمان باقی مانده را به زن ببخشد. به این کار بذل می گویند. این گونه ازدواج تمام می شود. همچنین اگر مرد یا زن فوت کند ازدواج موقت نیز همانند ازدواج دائم لغو می شود.
مرد موظف است ازدواج دائم خود را به صورت رسمی ثبت کند. اما این شرایط برای ازدواج موقت وجود ندارد. یعنی مرد مجبور نیست ازدواج موقت خود را ثبت کند. البته اگر مرد و زن خود راضی باشند می توانند ازدواج موقت خود را ثبت کنند. اگر حاصل ازدواج فرزندی باشد مرد موظف است ازدواج را به صورت رسمی ثبت کند. این گونه می توان برای فرزند شناسنامه گرفت.
گروه وکلای عدالت یکی از مجموعه هایی است که تمامی کارهای حقوقی مربوط ازدواج موقت را برای مراجعان خود انجام می دهد. این شرکت دارای بهترین وکلای تهران است که می توانند شما را در گرفتن حقتان و رسیدن به عدالت یاری کنند. وکلای این شرکت بهترین مشاوره را در اختیار شما قرار می دهند. پس اگر به هر دلیلی به مشکلات حقوقی برخورده اید، تنها کافی ست به موسسه ما مراجعه نمایید.
[xyz-ihs snippet="sighemovaghat"]تماس و مشاوره با وکیل خانواده:
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.