با توجه به گسترش روزافزون قوانین و مقررات در جوامع امروزی و پیچیدگی های موجود در موضوعات حقوقی، و از آنجا که تقریبا تمام افراد جامعه به نوعی با مسائل حقوقی و قانونی سروکار دارند، همه مردم تا حدودی با کار وکلاء و مشاوران حقوقی و خدماتی که ارائه می دهند، آشنا هستند.
در همین راستا و جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان، گروه وکلای حامیان عدالت در این مطلب در مورد فعالیت مشاور حقوقی، ضرورت مراجعه به مشاور حقوقی، انواع مشاوره های حقوقی و سایر موضوعات مربوط به آن، توضیحات لازم را ارائه می دهد. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی و انتخاب مشاور حقوقی در زمینه های مختلف، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم.
تقریبا تمام افراد در طول زندگی خود، چه در موضوعات کاری یا انجام معاملات و چه در زندگی شخصی و موضوعات خانوادگی، با مشکلاتی مواجه شده اند که نیاز به طی مسیر قانونی و انجام امور حقوقی داشته باشد. در زمان مواجهه با چنین مشکلاتی استفاده از راهنمایی های یک فرد متخصص موجب می شود که مشکلات بسیار سریع تر و آسان تر حل و فصل شوند. یکی از عوامل موثر در موفقیت افراد، انجام مشاوره و دریافت راهنمایی از متخصصین پیش از انجام هر کاری است.
اخذ مشورت و مشاوره در هر موضوعی از اهل فن، امری است که مورد تاکید و تایید شرع، عرف و عقلای جامعه قرار دارد. لذا بهتر است اشخاص برای انجام هرکاری که در مورد آن شناخت و اطلاعات کافی ندارند، از متخصصین آن کار مشاوره بگیرند.
هرچه موضوع مد نظر، تخصصی تر و پیچیده تر باشد، مسلما نیاز به اخذ مشاوره از صاحب نظران آن موضوع، ضرورت و اهمیت بیشتری پیدا می کند. در همین راستا باید گفت که موضوعات و مسائل حقوقی یکی از موضوعات پیچیده ای است که اشخاص در مواجهه با آن به سبب عدم آگاهی از قوانین و مقررات، نیاز به اخذ مشاوره حقوقی پیدا می کنند.
تقریبا تمام اشخاص در طول زندگی خود حداقل یک بار با موضوعات حقوقی مواجه می شوند. برخی از این موارد چنان مهم هستند که یک اشتباه می تواند سرنوشت افراد را تغییر دهد و در برخی مواقع باعث پشیمانی غیرقابل جبران می شود.
مسائل حقوقی و دعاوی مطروحه در دادگاه ها معمولا به نحوی هستند که اگر اشخاص در همان ابتدای کار در مورد آن موضوع حقوقی، مشاوره های لازم را از یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص در آن موضوع دریافت نکنند، ممکن است متحمل هزینه های سخت و سنگین بشوند.
لذا این ضرورت وجود دارد که اشخاص قبل از ورود به هر نوع موضوع حقوقی یا طرح انواع دعاوی حقوقی از نظر کارشناسان متخصص در امور حقوقی استفاده کنند تا بتوانند راه درست را انتخاب کنند و نتیجه مطلوب خود را به دست آورند. مشاوره حقوقی به روش های مختلفی انجام می شود، تنها وکلا و مشاوران حقوقی دارای مدارک معتبر از مراجع ذیصلاح می توانند به افراد مشاوره بدهند. انجام مشاوره حقوقی بدون پروانه وکالت، از امور خلاف قانون است که قابلیت پیگیری قانونی و مجازات را دارد.
مشاور حقوقی، مخصوصا در جوامع امروزی، موضوعی بسیار ضروری است که اهمیت ندادن به آن می تواند تبعات سنگینی داشته باشد. شاید همه مردم از میزان اهمیت و ضرورت مشاوره حقوقی آگاه نباشند اما کسانی که در سازمان ها و مراکز دولتی و خصوصی فعالیت دارند به خوبی می دانند که جهت انجام تمام فعالیت های خود از تنظیم هر نوع قرارداد تا سایر فعالیت های قانونی و حقوقی بهتر است از یک وکیل یا مشاور حقوقی برای دریافت مشاوره، استفاده کنند.
به همین جهت مراکز مشاوره حقوقی با ارائه خدمات با کیفیت حقوقی در زمینه های مختلف تجاری، خانوادگی، کیفری و ... به مراجعین خود، می خواهند به موفقیت آن ها کمک کنند و بهترین مسیر حل مشکلات در این موضوعات را به افراد نشان دهند.
امروزه مسائل و موضوعات مربوط به امور حقوقی و کیفری، چنان پیچیده است که در برخی موارد، مشاوره حقوقی کلی به تنهایی کافی نیست و نیاز به مشاوره های تخصصی احساس می شود. با وجود تخصصی بودن علم حقوق مشاوران حقوقی تخصصی نیز وجود دارند که در هر زمینه ای که تخصص و تجربه کافی را دارند، فعالیت می کنند.
به عنوان مثال یک مشاور متخصص در حوزه کسب و کار یا استارتاپ، قوانین و مسائل شغلی که در کسب و کارها وجود دارد را به خوبی می شناسد و با مشاوره هایی که می دهد از وقوع مشکل جلوگیری می کند.
به همین جهت، مشاوره های حقوقی در زمینه های مختلفی به صورت تخصصی ارائه می شود و وکلاء و مشاوران حقوقی به صورت تخصصی فعالیت می کنند و در آن زمینه ابعاد مختلف موضوع را از نظر حقوقی مورد بررسی قرار می دهند. در ادامه برخی از انواع مشاوره های تخصصی توضیح داده می شود.
مشاوره حقوقی کیفری، نوعی از مشاوره حقوقی است که در آن شخص مراجعه کننده نیاز دارد در مورد موضوعات مربوط به امور کیفری، مشورت و راهنمایی های لازم را دریافت کند و پاسخ سوالات خود را پیدا کند.
امور کیفری شامل موضوعاتی هستند که طبق قانون جرم شناخته می شوند و مجازات دارند. موضوعاتی مانند: قتل، ضرب و جرح، آدم ربایی، سرقت، جعل، تجاوز، روابط نامشروع، کلاهبرداری، جرایم سایبری و رایانه ای و ... از موضوعات کیفری هستند.
به عنوان مثال فردی به دنبال این است که ببیند که آیا فعل ارتکابی او به عنوان یک جرم کیفری شناخته می شود یا خیر، یا اینکه عمل ارتکابی او اگر جرم است چه جریمه و مجازاتی دارد و چطور می تواند آن را به حداقل برساند، یا چکار باید انجام دهد تا فعل او تحت عنوان جرم قرار نگیرد و یا اینکه شخص به مشاور، مراجعه می کند برای اینکه بداند برای شکایت از دیگری چه راهی را باید طی کند و تحت چه عنوان باید شکایت خود را مطرح کند.
بنابراین اشخاص درگیر با موضوعات مربوط به امور کیفری چه به عنوان فرد شاکی و چه به عنوان متهم، می توانند به یک وکیل مشاور حقوقی متخصص در امور کیفری مراجعه کنند تا پاسخ سوالات خود را به راحتی به دست آورند.
در این نوع از مشاوره، اشخاص به وکیل یا مشاور حقوقی مراجه می کنند تا در مورد امور مربوط به اموال و معاملات و یا روابط شخصی مانند: امور مربوط به ارث و انحصار وراثت و ... مشورت بگیرند. به عنوان مثال برای انجام یک معامله لازم است که اشخاص ابتدا با ابعاد حقوقی موضوع مورد نظر و آثار و تبعات آن از طریق یک مشاور حقوقی آشنایی پیدا کنند تا بتوانند بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.
این نوع مشاوره به جهت موضوع و آثار و تبعات آن همانند مشاوره کیفری از اهمیت زیادی برخوردار است و مسلما نادیده گرفتن آن به نفع اشخاص نیست. اشخاص می توانند با انجام مشاوره حقوقی از طرح دعاوی حقوقی متعدد و پرداخت هزینه های اضافی و غیرضرور به دلیل عدم آگاهی جلوگیری کنند.
مسائل و موضوعات حقوقی مربوط به خانواده نیز از موارد بسیار رایج و مهم حقوقی است که اشتباه در طرح و پیگیری این دعاوی می تواند آثار و تبعات بسیار سختی داشته باشد.
موضوعاتی مانند: ازدواج، طلاق، مهریه، حضانت، نفقه، تمکین، اجرت المثل ایام زوجیت، منع از اشتغال همسر و ... از جمله موضوعاتی هستند که هر دو طرف این دعاوی باید برای اطلاع از قوانین و مقررات مربوط به آن و بهترین راه اقدام برای طرح و پیگیری چنین دعاوی، از یک مشاور متخصص کمک بگیرند.
اشخاصی که قصد خرید، فروش، ساخت و ساز یا اجاره ملک جهت سکونت یا راه اندازی کسب و کاری دارند، با دریافت مشاوره حقوقی از مشاوران حقوقی حوزه املاک می توانند، اطلاعات لازم در این زمینه جهت انجام امور به صورت قانونی و صحیح را به دست آورند.
همچنین اشخاص می توانند در موضوعاتی مانند: مالیات، راه اندازی کسب و کار، مهاجرت، اقامت، امور بانکی، ارز دیجیتال و رمزارزها و سایر موضوعات حقوقی نیز به مشاوران و وکلای متخصص در این امور مراجعه کنند. به طور کلی آنچه در اخذ مشاوره مهم است، دریافت اطلاعات صحیح، لازم و به روز از مشاوران متخصص در آن زمینه جهت انجام اقدامات لازم به بهترین شکل و جلوگیری از مشکلات حقوقی در آینده است.
شرکت های تجاری و اقتصادی و کسبه و تجار و افرادی که قصد تنظیم قراردادهای مختلف مانند: قرارداد اجاره، خرید و فروش، استخدام، نمایندگی و .... را دارند می توانند جهت تنظیم صحیح قرارداد و جلوگیری از بروز مشکلات حقوقی در آینده و اطمینان از صحت قرارداد از وکلا و مشاوران حقوقی مربوطه، مشورت های لازم را دریافت کنند.
باتوجه به گسترش تکنولوژی و افزایش و سهولت راه های ارتباطی، راه های اخذ مشاوره حقوقی نیز به شکل های مختلف امکان پذیر شده است. برخی از روش های ارائه مشاوره به این ترتیب می باشد:
یکی از اصلی ترین و قدیمی ترین روش های مشاوره، مشاوره به صورت حضوری است. مشاوره حضوری به جهت ارتباط کلامی و دیداری که بین دو طرف برقرار می شود از روش های پرطرفدار دریافت مشاوره است که موجب اطمینان بیشتر مراجعه کننده می شود، مزیت دیگر این نوع مشاوره این است که اشخاص در صورت نیاز می توانند همان جا نسبت به انعقاد قرارداد وکالت نیز اقدام کنند.
روش دیگر مشاوره ای که مورد استقبال مردم نیز واقع شده است، دریافت مشاوره تلفنی است. این روش بسیار ساده و در دسترس است. اشخاص می توانند با برقراری رابطه تلفنی با وکلا و مشاوران متخصص، در مورد موضوعات حقوقی مدنظر خودشان از نظرات و پیشنهادات آن ها استفاده کنند و مقدمات مشاوره حضوری را فراهم کنند و در صورت نیاز با مراجعه حضوری به دفتر وکیل، جهت انعقاد قرارداد وکالت اقدام کنند.
با پیشرفت علم و فناوری و گسترش استفاده از اینترنت، این روش برقراری ارتباط با وکلاء و مشاوران حقوقی نیز در دسترس همه مردم قرار گرفته است و اشخاص از هر جایی می توانند به راحتی و به صورت آنلاین در مورد موضوع مد نظر خود مشاوره حقوقی لازم را دریافت کنند. اشخاص می توانند ارتباط آنلاین خود را از طریق سایت یا اپلیکیشن ها و پیام رسان هایی مانند: واتساپ و تلگرام و ... با یکدیگر برقرار کنند.
مزیتی که این روش دارد، این است که افراد حتی از کشورهای مختلف نیز می توانند به راحتی و به صورت آنلاین با وکیل و مشاور خود ارتباط برقرار کنند و مشاوره های لازم را دریافت کنند. در همین راستا، گروه وکلای حامیان عدالت نیز در خدمت اشخاص حقیقی و حقوقی جهت ارائه انواع مشاوره های تخصصی حقوقی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین می باشد.
از جمله نکاتی که در زمان انتخاب و مراجعه به بهترین وکیل یا مشاور برای دریافت مشاوره حقوقی باید رعایت شود، این است که زمان انتخاب مشاور حقوقی عواملی مانند: تبلیغات، سن، جنسیت از عوامل تعیین کننده اصلی در انتخاب مشاور نیستند، بلکه در زمان انتخاب عواملی مانند: نظر مراجعین قبلی، سابقه، تجربه و تخصص مشاور باید در نظر گرفته شود.
از نکات مهم دیگری که برای انتخاب مشاور، مهم است صداقت و اعتماد طرفین است. صداقت، در فرایند مشاوره حقوقی یکی از مهمترین اصولی است که باید از سوی مشاور، رعایت شود تا موکل بتواند به او اعتماد کند و موکل نیز باید تمام موضوع را بع طور دقیق و صادقانه به مشاور توضیح دهد تا مشاوره درست را دریافت کند. یک مشاور حقوقی خوب باید صبور باشد و در ابتدای کار تمام اسناد و مدارک مربوط به پرونده را از موکل بخواهد و با بررسی دقیق موضوع، نظر کارشناسی خود را نسبت به موضوع پرونده به مراجعه کنده توضیح دهد.
از خصوصیات مشاور خوب، تسلط او به قوانین و مقررات و مسئولیت پذیری او است، اینکه پرونده ای که به او سپرده شده را در زمان مناسب انجام دهد و بتواند در مشاوره حقوقی به مراجعه کننده خود، مسائل را به شکل ساده و قابل فهم بیان کند و تمامی ابعاد یک پرونده و یا سوال حقوقی را به درستی توضیح دهد تا ابهامی برای موکل باقی نماند. باید توجه داشته باشید که مشاوره حقوقی، اختصاص به اشخاص حقیقی ندارد بلکه بسیاری از اشخاص حقوقی همانند شرکت ها و سازمان ها نیز در اموری مانند: تنظیم قراردادها، معاملات و انجام اموری حقوقی، به یک مشاور حقوقی خوب و متخصص برای پیشرفت خود نیاز دارند.
به همه افراد، پیشنهاد می شود در مواقع لزوم، برای رفع نگرانی در زمینه های مختلف حقوقی حتما به یک مشاور حقوقی مراجعه کنند تا مشاور آن ها را در حل مشکلات و یافتن بهترین راه حل کمک کند. به همین منظور وکلا و مشاوران گروه وکلای حامیان عدالت، با داشتن تجربه و سوابق موفق در حوزه انواع دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده در خدمت تمامی هموطنان عزیز از تهران و سراسر کشور جهت ارائه انواع مشاوره های حقوقی هستند.
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.