املاک قولنامه ای

برخی املاک به دلیل مشکلاتی که دارند مانند اینکه گواهی پایان کار ندارند، فاقد سند رسمی هستند و معامله آن ها به صورت قولنامه ای انجام می شود.

املاک قولنامه ای که معامله آن ها به دلایل مختلف بدون انتقال سند رسمی انجام می شود معمولا مشکلاتی به همراه دارند. حال اگر این نوع ملک جزئی از ماترک متوفی باشد که نیاز به انحصار وراثت دارد، مشکل بیشتر نیز می شود.

در این موارد اگر صاحب ملک قولنامه ای فوت کند، ورثه او برای انتقال ملک در مواردی مانند تقسیم یا فروش، باید انحصار وراثت کنند. به همین سبب در این مطلب توضیحاتی برای روشن شدن موضوع انحصار وراثت املاک قولنامه ای از سوی گروه وکلای حامیان عدالت ارائه می شود.

انحصار وراثت

انحصار وراثت فرایند قانونی است که طی آن وراث متوفی مشخص می شوند و با انجام مراحل آن ورثه می توانند گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند تا از این طریق بتوانند اقدام به تقسیم اموال و ماترک متوفی کنند.

برای انحصار وراثت در مرحله اول باید همه وراث متوفی به همراه 3 شاهد به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند تا استشهادیه محضری برای آن ها تنظیم شود. از طریق این استشهادیه، ورثه متوفی تایید می شوند.

پس از دریافت استشهادیه ورثه یا وکیل آن ها باید جهت پرداخت مالیات بر ارث اموال متوفی به اداره مالیات مراجعه کنند.

انحصار وراثت

این مالیات با توجه به میزان اموال متوفی و نسبت هریک از ورثه با متوفی تعیین می شود. بعد از پرداخت مالیات، ورثه به دفتر خدمات قضایی مراجعه می کند و با پرداخت مبلغ مقرر درخواست انحصار وراثت را ثبت می کنند.

در مرحله بعد نیز شورای حل اختلاف آخرین محل زندگی متوفی، درخواست انحصار وراثت را در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار چاپ و منتشر خواهد کرد.در صورتی که با گذشت یک ماه از آگهی، فردی برای اعتراض به درخواست انحصار وراثت یا به عنوان وارث جدید مراجعه نکرد، گواهی انحصار وراثت برای ورثه صادر می شود اما در صورت اعتراض، پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع خواهد شد.

ملک قولنامه ای

هرچند در قوانین چیزی به عنوان قولنامه تعریف نشده است اما در بین مردم معمول و شناخته شده است و بسیاری از دعاوی مربوط به عدم اجرای تعهدات مذکور در قولنامه هاست.

معاملات ملکی یا بصورت رسمی واقع می شود و یا بصورت قولنامه ای، در معامله با سند رسمی، سند ملک در دفتر ثبت به نام خریدار منتقل می شود.

بیشتر بخوانید: وکیل قولنامه

در مواردی که ملک به علتی مانند نداشتن گواهی پایان کار، زمان بر بودن، هزینه داشتن و ...  سند رسمی ندارد یا معامله آن از طریق انتقال سند قابل انجام نیست، ملک از طریق قولنامه معامله می شود.

برای اطلاع از وضعیت ملک قولنامه ای، بهترین و مطمئن ترین راه، استعلام از شهرداری است. از این طریق می شود در جریان وضعیت تخریب ملک، میزان بدهی و سایر اطلاعات مهم و ضروری ملک قرار گرفت. کسب اطلاعات ملک با استعلام تا حد زیادی در کاهش ضررهای احتمالی موثر است.

انحصار وراثت املاک قولنامه ای و بدون سند

با شناخت دو موضوع انحصار وراثت و قولنامه، سوالی که وجود دارد این است که انحصار وراثت در املاک قولنامه ای به چه شکل انجام می شود؟

به طور کلی ورثه برای انحصار وراثت و تقسیم اموال باید برای ملک قولنامه ای، سند دریافت کنند که برای این کار دو راه وجود دارد.

یک راه، حل مشکلات و تخلفات این املاک و دریافت گواهی پایان کار و سند رسمی است و راه دوم نیز پرداخت خلافی و جریمه به شهرداری است. با استعلام از شهرداری میزان تخلفات و جرائم ملک مشخص می شود.

انحصار وراثت املاک قولنامه ای و بدون سند

 ورثه با پرداخت این جریمه ها می توانند برای ملک گواهی پایان کار بگیرند تا به وسیله آن بتوانند سند تک برگی ملک را دریافت کنند.

ورثه باید توجه داشته باشند که فروش ملک قبل از انجام مراحل انحصار وراثت ممکن نیست. حتی پس از انحصار وراثت نیز وراث ابتدا باید مالیات بر ارث خود را بپردازند تا بعد از آن بتوانند ملک را بفروشند.

بیشتر بخوانید: تک برگی کردن سند

هریک از ورثه برای فروش ملک قولنامه ای باید سند تک برگی داشته باشند. ورثه برای داشتن این سند باید بعد از انحصار وراثت و پرداخت مالیات، برای درخواست سند تک برگی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.

سردفتر مراحل کار صدور سند را انجام می دهد و بعد از صدور سند تک برگی، ورثه می توانند ملک را بفروشند یا منتقل کنند.

مدارک لازم برای انحصار وراثت ملک قولنامه ای

برای انحصار وراثت ملک قولنامه ای این مدارک باید توسط ورثه حاضر شود:

  • اسناد هویتی و گواهی فوت متوفی
  • استشهادیه محضری
  • سند ازدواج (در صورت تاهل)
  • شناسنامه وراث
  • قولنامه
  • وصیت نامه متوفی (اگر دارد)
  • رسید مالیات بر ارث

وکیل انحصار وراثت، وکیل ملکی

وکیل انحصار وراثت ملک قولنامه ای

همانطور که می دانید، همواره معامله ملک دارای سند رسمی، بهترین نوع معامله ملک است. اما گاهی شرایط بنحوی پیش می رود که طرفین مجبور به معامله قولنامه ای و بدون سند می شوند.

یکی از مشکلات این نوع معاملات، مسائلی است که برای وراث مالک ملک قولنامه ای ایجاد می شود. در این شرایط لازم است ورثه نکات حقوقی و قانونی مربوط به انحصار وراثت و املاک قولنامه ای اطلاعات خوبی داشته باشند و یا اینکه کارهای حقوقی را به متخصص آن یعنی یک وکیل ملکی یا وکیل انحصار وراثت بسپارند تا مشکلی برای آن ها ایجاد نشود.

گروه وکلای حامیان عدالت با همراهی بهترین وکلای ملکی و ارث در خدمت شهروندان محترم جهت حل هر نوع مشکل مربوط به املاک قولنامه ای و انحصار وراثت می باشد.

[xyz-ihs snippet="haghemaleksarghofli"]

تماس و مشاوره با وکیل ملکی :

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.