مدارک مورد نیاز برای به اجرا گذاشتن مهریه

برای به اجرا گذاشتن مهریه چه مدارکی لازم است؟

به اجرا گذاشتن مهریه قطعا یکی از چالش برانگیزترین مسائل حقوقی به شمار می رود. مهریه طبق قوانین مدنی کشور، عندالمطالبه به شمار رفته و از زمان جاری شدن صیغه ی عقد، زن می تواند هر زمان که اراده کند مهریه خود را دریافت نماید. به شرایطی که زن به صورت قانونی برای وصول مهریه خود اقدام نماید، به اجرا گذاشتن مهریه گفته می شود.

مهریه معمولا طبق توافق طرفین تعیین می شود و حتی اگر تعیین نشده باشد هم باز هنگام جدایی مبلغی به عنوان مهریه برای زن در نظر گرفته می شود. برای دریافت مهریه نیازی نیست که حتما طلاق گرفته باشید یا در شرف جدایی باشید چرا که همانطور که گفته شد مهریه عندالمطالبه بوده و هر زمان که زن بخواهد می تواند برای دریافت آن اقدام نماید.

بیشتر بخوانید : رجوع به مهریه پس از طلاق

احتمالا این اصطلاح به گوش شما هم زیاد خورده باشد و شاید برایتان این سوال را ایجاد کرده باشد که  اجرا گذاشتن مهریه چگونه است و چه روال قانونی‌ای را طی می کند و برای به اجرا گذاشتن مهریه چه مدارکی لازم است که در ادامه به بررسی تمامی این موارد می پردازیم.

مراحل  اجرا گذاشتن مهریه

مراحل به اجرا گذاشتن مهریه

به اجرا گذاشتن مهریه دوندگی زیادی دارد و این موضوع خود یکی از دلایلی است که باعث می شود بسیاری از زنان ترجیح بدهند با بخشیدن مهریه، به صورت توافقی از همسر خود جدا شوند. اما همچنان تعداد زیادی از آنها نیز برای گرفتن مهریه خود اقدام می نمایند که در این شرایط، روش های مختلفی برای دریافت مهریه وجود دارد که این روش ها به طور کلی به سه مورد محدود می شوند:  اجرا گذاشتن مهریه از طریق شورای حل اختلاف، به اجرا گذاشتن مهریه از طریق دادگاه و در نهایت به گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت که در ادامه به بررسی هر یک از این موارد می پردازیم.

  1.  اجرا گذاشتن مهریه از طریق مراجعه به شورای حل اختلاف

به اجرا گذاشتن مهریه از طریق شورای حل اختلاف فقط در صورتی مقدور خواهد بود که ارزش مهریه کمتر از 200 میلیون ریال باشد و در صورتی که مهریه از این مبلغ بالاتر باشد، باید از طریق دادگاه برای به اجرا گذاشتن آن اقدام کنید. این نکته نیز مطرح است که پرونده های مربوط به دعوای مهریه تنها در صورتی در شورای حل اختلاف مطرح می شوند که در کنار آنها دعوای طلاق نباشد.

پس برای به اجرا گذاشتن مهریه در شورای حل اختلاف مبلغ مهریه باید کمتر از 20 میلیون تومان بوده و دعوای طلاق نیز مطرح نباشد.

  1.  اجرا گذاشتن مهریه از طریق مراجعه به دادگاه

اگر مبلغ مهریه از 200 میلیون ریال بیشتر باشد باید برای اجرا گذاشتن آن به دادگاه خانواده مراجعه نمایید. برای این کار ابتدا باید مانند هر پرونده دیگری به دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمایید که در نهایت با ثبت درخواست، به دادگاه خانواده ارجاع داده خواهید شد.

دفاتر الکترونیک قضایی درخواست شما را ثبت کرده و پس از ارجاع پرونده به مراجع مورد نظر، پیامکی در این زمینه برای شما ارسال خواهد شد که پس از آن باید برای رسیدگی به پرونده به شعبه ی معرفی شده مراجعه نمایید.

حال به عنوان اولین قدم باید برای همسرتان درخواست توقیف اموال ثبت نمایید. بهترین کار در این مرحله این است که از مشاوره با وکیل خانواده استفاده کنید.

ضمن تشکیل جلسات رسیدگی در صورتی که رای دادگاه به نفع زوجه صادر شده و به قطعیت برسد، آنگاه اجرا گذاشتن مهریه به جریان می افتد و زن می تواند برای محکومیت همسرش به پرداخت مهریه را از احکام مدنی درخواست نماید. در نتیجه ی این موضوع مهلت ده روزه ای به مرد داده می شود تا بتواند طلب همسر خود را پرداخت کند و برای اطلاع رسانی این موضوع، پیامکی به او ارسال خواهد شد.

دقت کنید که تنها اموالی از همسرتان قابل توقیف هستند که شامل منزل مسکونی، اثاثیه ی لازم برای زندگی یا ابزار امرار معاشِ او نباشند.

  1. اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجرای ثبت

این راه به نسبت روش دادگاهی پیچیدگی کمتری دارد و به همین دلیل در بسیاری از مواقع از این روش برای اقدام برای به اجرا گذاشتن مهریه استفاده می نمایند.

به اجرا گذاشتن مهریه

مهریه در سند رسمی ازدواج ثبت می شود و در حقیقت طلب زن از مرد به شمار می رود. به همین دلیل طبق مواد 92 و 93 قانون ثبت اسناد و املاک، برای دریافت آن می توان از طریق اداره ی اجرای ثبت اقدام نمود.

برای اجرا گذاشتن مهریه از این روش، باید به دفتر ازدواجی که ازدواج خود را در آن ثبت کرده بودید مراجعه نمایید. باید تقاضای خود را به صورت کتبی به سردفتر ارائه نمایید و سر دفتر با توجه به تقاضای شما ظرف 48 ساعت برگ های اجرائیه را به مسئول اجرا ارجاع خواهد داد. مامور اجرا هم بر اساس قوانین وظیفه دارد که اجرائیه را به زوج ابلاغ نماید و بعد از آن، مانند روال دادگاهی، مرد تا 10 روز مهلت دارد که برای پرداخت مهریه اقدام نماید، یعنی یا باید در این مهلت مهریه را بپردازد، یا برای پرداخت آن ترتیبی لحاظ کند و یا مالی را به عنوان پرداختی برای مهریه معرفی نماید.

مدارک مورد نیاز برای به اجرا گذاشتن مهریه

برای به اجرا گذاشتن مهریه به طور کلی به اصل یا رونوشت سند ازدواج، اصل شناسنامه و کپی کارت ملی نیاز است.

چرا برای به اجرا گذاشتن مهریه باید به یک وکیل اعتماد کنید؟

وکیل برای به اجرا گذاشتن مهریه

همانطور که گفته شد اجرا گذاشتن مهریه یکی از پر چالش ترین فرآیندهای قضایی است. به همین دلیل مشاوره با یک وکیل مهریه می تواند کمک کند که بهترین انتخاب ها را داشته باشید. در حقیقت مشاوره با وکیل خانواده شما را از گرفتار شدن در پیچیدگی های قضایی حفظ خواهد کرد. علاوه بر این، تمامی مراحل توسط خود وکیل انجام شده و حتی نیازی به حضور شما در دادگاه نیز نخواهد بود. همین موارد باعث می شود تا روال پیشرفت پرونده هم سرعت یابد.

وکیل می تواند در صورت شناخت اموال، فورا آنها را توقیف نماید و اگر مرد مهریه را پرداخت نکند، حکم جلب او را بگیرد و حتی برای این کار هم نیازی به حضور زن نیست.

درواقع کمک گرفتن از یک وکیل مجرب باعث می شود تمامی مراحل دریافت مهریه توسط او انجام شود.

[xyz-ihs snippet="ejrayemehriemadarek"]

تلفن های تماس و مشاوره با وکیل مهریه:

(10 خط ) 02144850335   02144872230   021448722 31

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.