جرم رابطه نامشروع، روش های اثبات و مجازات آن

[vc_row rtl_reverse="yes"][vc_column][vc_single_image image="3308" img_size="full" alignment="center"][vc_column_text css=".vc_custom_1613998809275{margin-top: -30px !important;}"]

جرم رابطه نامشروع، روش های اثبات و مجازات آن

[/vc_column_text][vc_column_text css=".vc_custom_1646574294930{margin-top: -30px !important;}"]

رابطه نامشروع چیست؟

هرگونه روابطی که خارج از علقه زوجیت باشد، رابطه نامشروع است. به این معنی که بین زن و مردی که به سن بلوغ رسیده اند حتما باید صیغه محرمیت خوانده شود تا روابط بین آن ها مشروع باشد در غیر این صورت رابطه نامشروع می باشد. منظور از رابطه ی نامشروع ،مضاجعه (بغل کردن)، تقبیل (بوسیدن) و.. می باشد نه عمل زنا.

تفاوت رابطه ی نامشروع با زنا:

  • رابطه ی نامشروع یک جرم تعزیری می باشد اما زنا یک جرم حدی می باشد.
  • زنا یک تعریف مشخص دارد که به رابطه ی جنسی بین دو نامحرم تا حدی که طبق ماده قانون مجازات اسلامی تعریف شده اطلاق می گردد. اما رابطه ی نامشروع بسیار گسترده تر می باشد که شامل هرگونه رابطه ی خارج از عرف بین زن و مرد است همانند بوسیدن، درآغوش گرفتن، ارتباطات تلفنی و ...
  • جرم زنا بسیار سخت تر از جرم رابطه ی نامشروع اثبات می شود.
  • رابطه ی نامشروع در هر جایی مانند ماشین، فضای مجازی، خیابان و .... ممکن است اتفاق بیفتد اما برای تحقق جرم زنا شرایط خاصی لازم است.
  • زنا هم جزء روابط نامشروع می باشد و جرم حدی می باشد اما هر رابطه ی نامشروعی زنا نیست.

به طور کلی هر رفتاری که  با عفت عمومی جامعه در تناقض باشد؛ رابطه نامشروع است.  مانند حرف های مستهجنی که بین زن و مرد نامحرم زده شود اما زنا تعریف و مجازات جدا دارد .شرط محقق شدن زنا برقراری رابطه ی جنسی  در حدی که قانون مشخص کرده است، بین زن و مرد نامحرم می باشد ولی شرط محقق شدن  رابطه ی نامشروع برقراری رابطه ی جنسی نیست و اگر هم رابطه ای برقرار شود به اندازه ای نیست که قانون برای جرم زنا مشخص کرده است.

مجازات جرم رابطه نامشروع:

طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی، اگر زن یا مردی بدون علقه زوجیت مرتکب رابطه ای بر خلاف عفت عمومی جامعه شوند، رابطه ی آن ها نامشروع  بوده ومحکوم به 1 تا 99 ضربه شلاق تعزیری خواهد شد.

نکته: مجازات رابطه نامشروع در صورت صلاحدید قاضی ممکن است به جزای نقدی تبدیل شود.

نکته: اگر افراد در اماکن عمومی و یا ملاعام مرتکب رابطه نامشروع شوند علاوه بر مجازات 99 شلاق تعزیری به ده روز تا دو ماه حبس و یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می شوند.

رابطه نامشروع زن شوهردار

مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار:

متاسفانه امروزه یکی از جرایم شایع و فراگیر در جامعه ما که اغلب هم موجب فروپاشی و از بین رفتن بنیان خانواده ها می شود، رابطه ی نامشروع زن شوهردار می باشد که معمولا در این جرایم شاکی همسر وی می باشد که با توجه به غیر قابل گذشت بودن این جرم، حتی در صورت گذشت همسر، مجازات مرتکب ساقط نمی شود و فقط ممکن است موجب تخفیف در مجازات شود و مجازات او طبق ماده 637 قانون مجازات اسلامی تا 99 ضربه شلاق تعزیری می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشت در این خصوص به مقاله مجازات رابطه نامشروع زن متاهل مراجعه نمایید.

نکته: به دلیل این که برای اثبات این جرم نیاز به دلایل و قرائن کافی و قوی می باشد بهتر است  قبل از اقدام به تنظیم شکایت، با وکلای با تجربه و ماهر در گروه وکلای حامیان عدالت مشورت نمایید.

ارتباط بین رابطه نامشروع و مهریه:

زن می تواند هر زمانی که بخواهد مهریه خود را از همسرش درخواست نماید و مرد مکلف است که مهریه او را بپردازد و زمانی که مرد تصمیم بگیرد همسرش را طلاق دهد مکلف است مهریه او را بپردازد. حال این پرسش پیش می آید که اگر مردی بخواهد همسرش را به دلیل رابطه ی نامشروع خانم طلاق بدهد آیا باید مهریه را پرداخت نماید؟ در پاسخ باید گفت که حتی اگر ثابت شود که زن رابطه ی مشروع انجام داده و یا حتی مرتکب زنا شده باشد باز هم مهریه به او تعلق می گیرد و مرد مکلف به پرداخت می باشد.

ارتباط بین رابطه نامشروع و ارث:

اگر خانم متاهلی با مرد نامحرم در محیط کار خود یا هر محیط دیگری رابطه ی نامشروع داشته باشد و همسر او بتواند رابطه ی نامشروع او و یا حتی زنا را اثبات نماید، این موضوع هیچ ارتباطی به سهم الارث خانم نخواهد داشت و در صورت فوت همسر، خانم از شوهر خود به میزانی که در قانون مشخص شده است، ارث می برد.

ارتباط بین رابطه نامشروع و نفقه:

مطالبه ی نفقه هیچ ارتباطی با رابطه ی نامشروع ندارد برخلاف تصور عموم  حتی اگر مرد بتواند رابطه ی نامشروع همسرش را اثبات نماید، زن می تواند نفقه گذشته خود را مطالبه نماید.

ارتباط بین رابطه نامشروع و طلاق:

در صورتی که رابطه نامشروع مرد اثبات شود:

زن می تواند شکایت کند و ازنظر کیفری قابل پیگیری است و مجازات دارد اما به تنهایی نمی تواند دلیل طلاق محسوب شود بلکه در کنار دلایل دیگر می تواند موجب تقویت اثبات ادعای عسر و حرج زوجه برای طلاق باشد.

در صورتی که رابطه نامشروع زن اثبات شود:

 در قانون ایران مرد نیاز به ارائه دلیل برای ارائه دادخواست طلاق همسر خود ندارد حتی اگر به دلیل رابطه ی نامشروع زن، مرد درخواست طلاق دهد، زن می تواند مهریه و نفقه ایام گذشته ی خود را مطالبه کند اما ممکن است با نظر و تصمیم دادگاه رسیدگی کننده از دریافت قسمتی یا تمام اجرت المثل و شرط تصنیف دارایی محروم بماند.

آیا همجنس گرایی مشمول روابط نامشروع و زنا می باشد؟

خیر همجنس گرایی که تحت عنوان  لواط در مردان و مساحقه در خانم ها نامیده میشود از جرایم حدی در قانون مجازات اسلامی بوده و مشمول رابطه نامشروع نمی باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقالات زیر مراجعه نمایید:

دلایلی که باید به وکیل برای طرح شکایت رابطه نامشروع مراجعه کنیم؟

یکی از دلایلی که باید در رابطه با رابطه نامشروع مراجعه کرد این است که برای شکایت کیفری باید شکوائیه تنظیم کنید و برای تنظیم شکوائیه نیاز به اطلاعات دقیق و کافی دارید پس مشورت با یک وکیل متخصص و با تجربه که در این خصوص پرونده های مشابه زیادی داشته است می توان احتمال موفقیت پرونده را افزایش داد.

مدارک لازم جهت شکایت رابطه ی نامشروع:

  • مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه
  • ارائه شاهد معتبر
  • صورت جلسه (گزارش ) پلیس
  • هرگونه دلایل موجود

شکایت کردن از دیگری به جرم رابطه نامشروع:

این جرم نیاز به شاکی خصوصی ندارد و دادستان می تواند به این جرم رسیدگی کند و در صورتی که جرم در ملاء عام اتفاق بیفتد و مشهود باشد نیروی انتظامی هم می تواند رسیدگی کند . اگر فرد شاکی خصوصی داشته باشد و پس از مدتی شاکی رضایت دهد، رسیدگی متوقف نمی شود زیرا این جرم منافی عفت عمومی و مخالف عرف جامعه و شرع اسلام می باشد و باعث به هم خوردن نظم جامعه می شود.

اثبات رابطه نامشروع

روش اثبات رابطه ی نامشروع:

برای شکایت و اثبات جرم رابطه نامشروع نیاز به دلایل قانونی می باشد در صورت نبودن دلیل قانونی برای جرایم منافی عفت بازجویی و تحقیق برای کشف امور مستور و پنهان ممنوع است. (طبق ماده 241 قانون مجازات اسلامی) اما مواردی با آزار، اکراه، ربایش، یا مواردی اینچنینی باشد از شمول این قانون مستثنی می باشد.

برای اثبات جرم رابطه نامشروع می توان به دلایل زیر استناد کرد:
  • اقرار متهم
  • دو مرد شاهد
  • فیلم
  • عکس
  • پرینت پیامک ها
  • اسکرین شات  و...

لازم به ذکر است در این جرم علم قاضی بسیار تاثیر گذار می باشد و ادله ی فوق الذکر برای این است که رابطه موجود به قاضی ثابت شود و منجر به اثبات جرم شود.

اثبات رابطه نامشروع پیامکی:

اگر متهم مشکوک به رابطه ی نامشروع پیامکی یا تلفنی باشد، مرجع ذی الصلاح از طریق اپراتور تلفن همراه می تواند اطلاعات پیامک ها (شماره تلفن هایی که پیامک داده یا زده شده و متن پیامک و ساعت ارسال و دریافت پیامک) و اطلاعات مربوط به تماس ها را اخذ کنند. اطلاعات مربوط به پیامک و تماس ها تا 6 ماه قابل پیگیری می باشند یعنی اپراتورها تا 6 ماه موظف به نگه داری اطلاعات میباشند.

گرفتن پرینت تلفن همراه همسر (زن و مرد) بدون اجازه و مجوز دادگاه به هیچ وجه امکان پذیر نمی باشد.

اثبات جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی:

متاسفانه امروزه با گسترش برنامه های متنوع  در فضای مجازی شاهد گسترش رابطه ی نامشروع در فضای مجازی هستیم و این جرم در جامعه بسیار شایع شده است.

برای اثبات این جرم در فضای مجازی نیاز به ارائه مدارکی از قبیل عکس و اسکرین شات می باشد. شاکی می بایست با دردست داشتن این مدارک به پلیس فتا مراجعه نماید و پلیس فتا با هک کردن حساب کاربری متهم در صورتی که اطلاعات قبلا پاک نشده باشد به آن ها دست پیدا می کند و از این طریق جرم اثبات می شود.

اثبات رابطه نامشروع در محیط کار:

معمولا برای اثبات رابطه ی نامشروع، به عرف آن مکان و محل و شهر توجه می شود. اگر بیرون رفتن و قرارهای خارج از محیط کار، تماس ها و پیامک ها مربوط به کار و مسائل کاری باشند این مورد جزء روابط نامشروع نمی باشد اما اگر خارج از عرف و روابط خارج از محیط کار باشد طبق ماده 637 شامل جرم رابطه نامشروع می شود و مجازات آن همان 1 تا 99 ضربه شلاق تعزیری می باشد.

نمونه شکوائیه رابطه نامشروع:

با سلام و احترام

اینجانب ...................طی بررسی گوشی موبایل همسرم متوجه پوشه مخفی در قسمت گالری شدم که با باز کردن آن متوجه 23 عکس از همسرم با مردی غریبه به صورت سلفی در مکان های مختلف پارک، کافی شاپ، رستوران و.... شدم و پس از تعقیب همسرم  محل کار آن مرد و هویت او راشناسایی کردم.

لذا تقاضا دارم به شکایت اینجانب مبنی بر رابطه نامشروع (vhfxi khlav,u) همسر بنده و مرد غریبه به آدرس  درج شده در ستون مشتکی عنه رسیدگی نمایید و اشد مجازات را تقاضا دارم.

[xyz-ihs snippet="liaison2"]

سوالات متداول رابطه نامشروع

https://b2n.ir/h94255[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1613998484439{margin-bottom: -1px !important;}"]

وکیل پرونده‌های کیفری رابطه نامشروع

[/vc_column_text][vc_message message_box_color="blue" icon_fontawesome="fas fa-gavel"]

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص پرونده های روابط نامشروع  با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row rtl_reverse="yes"][vc_column][vc_tta_accordion style="modern" spacing="4" c_align="right" c_icon="triangle" active_section="1" collapsible_all="true" title="سوالات متداول"][vc_tta_section title="_آیا جرم رابطه ی نامشروع سابقه کیفری محسوب می شود؟" tab_id="1625923149598-035ab58b-f049e270-7a1bf8e0-6a5f"][vc_column_text]پاسخ: طبق ماده 25 قانون مجازات اسلامی، ازآن جایی که مجازات جرم رابطه نامشروع درجه 6 میباشد، بنابراین سابقه کیفری محسوب نمی شود.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title="_آشنایی و رفت و آمد قبل از ازدواج به منظور آشنایی برای ازدواج با اطلاع خانواده رابطه نامشروع محسوب می شود؟" tab_id="1625923149960-bf9a604d-ff1fe270-7a1bf8e0-6a5f"][vc_column_text]پاسخ: خیر. اگر در حد عرف جامعه باشد و خانواده از آن اطلاع کامل داشته باشند، رابطه نامشروع  محسوب نمی شود.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.