دعاوی ورشکستگی از دعاوی رایج و معمول بین تجار، شرکت های تجاری و حتی کسب و کارها، است. اعلام ورشکستگی می تواند به دلایل مختلفی از جمله: فقدان سرمایه یا ضعف نقدینگی و عدم برنامهریزی مناسب و .. صورت گیرد. در این میان ممکن است افراد درگیر در این پرونده ها به دلیل فقدان اطلاعات حقوقی جامع و کامل در این زمینه، دچار خطا و اشتباهات جبران ناپذیری شوند و به همین جهت با مشکلات مختلفی روبرو شوند.
چنین افرادی باید بدانند اولین و مطمئن ترین راه در هنگام مواجه با مسائل حقوقی همچون دعاوی ورشکستگی مراجعه به وکیل ورشکستگی حرفه ای در این زمینه برای پیشگیری از مشکلات آتی و حل و فصل مشکلات حاضر از بهترین راه ممکن است.
یک وکیل ورشکستگی حرفه ای با هدایت اصولی پرونده می تواند تا حد زیادی از مشکلات موکل خود را حل و فصل کند و او را به درستی راهنمایی کند. وکیل ورشکستگی ابتدا با توجه به دانش و تجربیات خود، کلیه اسناد و مدارک شخص ورشکسته را مطالعه و بررسی می کند سپس، بهترین راه را برای دستیابی به نتیجه مطلوب موکل خود انتخاب می کند.
وکیل ورشکستگی با تجربه علاوه بر اینکه به تمامی قوانین و الزامات جدید و قدیم قانون اشراف دارد بلکه به موکلش، اطلاعات کافی و کاملی در رابطه با مسائل و ابهامات موجود در این زمینه خواهد داد.
ورشکستگی به توقف از پرداخت وجه یا دین و بدهی گفته می شود که بر عهده تاجر یا شرکت تجاری می باشد. منظور از وقفه، عدم توانایی تاجر یا شرکت تجاری از ادای دیون و تعهدات است، ولی اگر تاجر یا شرکت تجاری بتواند با اعتباری که دارد تعهدات خود را ایفا کند، متوقف محسوب نمی شود.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب ورشکستگی
بنابراین در شرایطی که تاجر یا شرکت تجاری نتواند بدهی خود را پرداخت نماید یا تعهدات خود را عملی کند با این شرط که بدهی شخص ورشکسته مسلم و محقق باشد و قابل مطالبه باشد، شخص بدهکار در این شرایط در اصطلاح حقوقی، ورشکسته نامیده می شود.
اعلام ورشکستگی می تواند توسط خود تاجر یا شرکت تجاری و یا با تقاضای یک یا چند نفر از طلبکاران و یا به تقاضای دادستان، انجام شود. حکم ورشکستگی باید به موجب حکم دادگاه اعلام شود و تا زمانی که این حکم صادر نشود، ورشکستگی تاجر یا شرکت تجاری ثابت نخواهد شد.
لازم به ذکر است که افراد عادی که نتوانند بدهی خود را پرداخت کنند، معسر نامیده می شوند نه ورشکسته، به این سبب که ورشکستگی و قوانین و مقررات مربوط به آن شامل افراد عادی نمی شود و تنها شامل تجار، بازرگانان و شرکت های تجاری می شود.
از آنجا که ورشکستگی یک تاجر یا شرکت تجاری یقینا موجب اخلال در امور تجاری سایر تجار خواهد داشت بنابراین متضررین و طلبکاران برای شکایت علیه شخص ورشکسته و احقاق حق خود می توانند به مراجع قضایی مراجعه کنند. رسیدگی به جرم ورشکستگی، از نظر صلاحیت ذاتی در صلاحیت دادگاه های عمومی جزایی است و از حیث صلاحیت محلی، در صلاحیت دادگاه محل اقامت تاجر می باشد.
در تقسیم دارایی های ورشکسته، همه افراد متضرر در یک ردیف قرار می گیرند و نسبت به یکدیگر تقدمی ندارند و دارایی ها به نسبت سهم غرما به آن ها پرداخت می شود.
بیشتر بخوانید: وکیل مصادره اموال
شخص ورشکسته طبق قانون باید ظرف 3 روز از تاریخ توقف، توقف خود را به دادگاه محل اقامتش اظهار نماید و صورت دارایی خود را به دفتر دادگاه اعلام کند در غیر این صورت ممکن است از سوی دادستان محکوم به ورشکستگی به تقصیر شود که مجازات حبس برای آن در نظر گرفته شده است.
از مزایای مهم اعلام ورشکستگی توسط تاجر یا شرکت تجاری این است که طبق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور، از تاریخ توقف تاجر یا شرکت تجاری که دادگاه حکم ورشکستگی را برای ایشان صادر نموده است، دیگر خسارات تاخیر تادیه به تاجر یا شرکت و یا ضامن های ایشان تعلق نمی گیرد.
مزیت دیگر اعلام ورشکستگی این است که تاجر می تواند مجددا با انعقاد قرارداد ارفاقی با طلبکاران، به کسب و کار خود برگردد و به تدریج بدهی خود را پرداخت کند.
قرارداد ارفاقی به این معناست که بعد از رسیدگی به مطالبات ورشکسته و قبل از اقدام به فروش دارایی او، طلبکاران می توانند با تاجر قراردادی امضا کنند که به موجب آن از ادامه تصفیه صرف نظر نموده اند و در مقابل شخص ورشکسته به تجارت خود ادامه دهد تا بدهی خود را تا زمان معینی پرداخت نماید.این قرارداد باید بوسیله نصف به علاوه یک طلبکارانی که حداقل سه چهارم از تمام مطالبات را دارند منعقد شود.
از معایب اعلام ورشکستگی تاجر این است که شخص ورشکسته بعد از اعلام دیگر نمی تواند معاملهای داشته باشد و فقط با حضور نماینده قانونی امکان دخالت در اموالش را دارد.
با توجه به جریمه و مجازات های قانونی موجود در امور ورشکستگی برای افراد مقصر و متخلف در امور تجاری و هزینه های دعاوی ورشکستگی و امور تصفیه، وجود وکیل ورشکستگی چه زمانی که فرد خودش ورشکسته باشد و چه زمانی که فرد طلبکار از شخص ورشکسته باشد بسیار مهم و ضروری است.
یک وکیل ورشکستگی با اطلاعات حقوقی، تجربه، مهارت و تسلطی که بر قوانین و مقررات مربوط به ورشکستگی اشخاص حقیقی و حقوقی دارد قطعا می تواند تا حد امکان از پرداخت جریمه های سنگین از سوی شخص ورشکسته و مجازات و حتی هزینه های بالای تصفیه امور ورشکسته، جلوگیری نماید.
وکیل ورشکستگی زمانی که موکل او فرد طلبکار از تاجر ورشکسته است، مهم ترین وظیفه ای که بر عهده دارد این است که با ایجاد شرایط برابر برای طلبکاران و ممنوعیت تاجر در مداخله در اموالش و ارائه اطلاعات صحیح و مشاوره در مورد طرح دعاوی ورشکستگی علیه ورشکسته، منافع موکل خود را حفظ نماید.
با توجه به پیچیدگی های دعاوی ورشکستگی، استفاده از دانش حقوقی و اخذ مشاوره از وکیل ورشکستگی مجرب و متخصص در این زمینه در حل و فصل دعاوی ورشکستگی و دستیابی به نتیجه مطلوب برای افراد درگیر در چنین پرونده هایی بسیار ضروری و موثر است.
[xyz-ihs snippet="varshekastegi"]گروه وکلای حامیان عدالت، با حضور بهترین وکلا در زمینه امور مالی، آماده خدمت رسانی جهت پیگیری پرونده و دعاوی تا رسیدن به نتیجه مطلوب می باشد.
تلفن های تماس
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.