برای برخی افراد این سوال مطرح است که وکیل چه کار می کند که ما خودمان نمی توانیم انجام دهیم؟یک وکیل خوب چه کارهایی می کند که باید از او کمک بگیریم و یا اینکه چرا وکیل می گیریم؟ برای دستیابی به پاسخ این سوالات، ادامه این مطلب را که از سوی گروه وکلای حامیان عدالت تهیه شده است، مطالعه بفرمایید.
برای پاسخ به این سوال که، وکیل چه کارهایی انجام می دهد و چه وظایفی بر عهده دارد، باید گفت کار اصلی وکیل، دفاع از موکل و حفظ منافع و حقوق اوست و همه کارهای دیگر او، در همین راستا انجام می شود.
هر کاری که وکیل برای موکلش انجام می دهد، باید بر مبنای رعایت مصالح موکل و تامین منافع او باشد و سایر وظایف وکیل نیز در راستای رسیدن به این هدف مشخص می شود.امروزه به دلیل تخصصی شدن بسیاری از کارها، افراد نمی توانند همه امور خود را به تنهایی، انجام دهند و برای انجام هر کار تخصصی، ناگزیر از مراجعه به متخصص آن کار هستند.
امور حقوقی نیز با توجه به گستردگی و پیچیدگی قوانین و مقررات و بروزرسانی آن، از اموری تخصصی محسوب می شود که انجام آن بدون مراجعه به یک فرد متخصص مانند وکیل یا مشاور حقوقی، معمولا تبعات خوبی به دنیال ندارد.
به عنوان مثال در موضوعاتی مانند: امور ملکی، دعاوی خانواده، پرونده های کیفری، تنظیم قراردادها، امور مربوط به شرکت های تجاری و بسیاری مسائل و موضوعات حقوقی دیگر، قطعا مراجعه به یک متخصص حقوقی به جهت مهارتی که دارد برای تسهیل امور، لازم است.
بیشتر بخوانید: وکیل قراردادهای بین المللی
وظیفه وکیل پایه یک در تمامی این موضوعات، کمک به موکل برای احقاق حق او و دفاع از منافع او می باشد. یک وکیل خانواده با طرح دعاوی مانند ترک انفاق، مطالبه مهریه، طلاق، حضانت و سایر دادخواست های مربوطه برای حفظ و تامین منافع موکل خود، تلاش می کند و وظیفه دارد پرونده را تا زمان کسب بهترین نتیجه پیگیری کند.
و یا اینکه یک وکیل تنظیم قرارداد با تنظیم قرارداد و نظارت بر رعایت اصول و قواعد حقوقی در زمان تنظیم قرارداد، منافع موکل خود را در حال و آینده در نظر می گیرد و از ورود ضرر به موکل خود جلوگیری می کند. اعم وظایف وکیل نسبت به موکل او در ماده 76 آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1400، طی 46 بند بیان شده است. با مطالعه این آیین نامه می توانید به طور کامل با وظایف وکیل آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: وظایف وکیل پایه یک دادگستری چیست؟
از آنجا که هر موضوع و پرونده ای، شرایط و قوانین مربوط به خود را دارد، بهتر است اشخاص برای هر پرونده ای به وکیل متخصص در همان موضوع مراجعه کنند، مثلا برای پرونده کلاهبرداری به یک وکیل کیفری یا وکیل کلاهبرداری و یا در مورد موضوع مهریه به وکیل خانواده یا مهریه و همینطور در سایر موارد.
به این دلیل که وکیل با تجربه و تخصصی که در مورد آن موضوع دارد و با تبحر و اشرافی که دارد، می تواند پیچیدگی و مشکلات پرونده را حل و فصل کند و احتمال موفقیت پرونده را افزایش می دهد.
بنابراین کارهایی که وکیل انجام می دهد با توجه به کاری که موکل او در وکالتنامه بر عهده او گذاشته است، تعریف می شود. به عنوان مثال یک وکیل مهریه، باید اموری مانند: درخواست مطالبه مهریه، حضور در دادگاه خانواده، معرفی اموال زوج، دادخواست توقیف اموال، مشاوره به وکیل و کارهایی از این قبیل را متاسب با شرایط پرونده انجام دهد.
با توجه به مطالبی که در مورد وظایف و کارهایی که وکیل باید انجام دهد، ارائه شد، مشخص می شود که انجام امور تخصصی را باید به متخصص آن سپرد.
پس اگر اطلاعات و توانایی کافی برای انجام امور حقوقی خود را ندارید، یا اینکه وقت و حوصله آن را ندارید، برای حفظ حقوق خود باید آن را به یک وکیل کاربلد محول کنید. وکیل نماینده شماست و به نیابت از شما کاری که به او محول شده است را انجام می دهد با این تفاوت که تجربه و اطلاعات کافی برای انجام آن کار را دارد.
همه افراد جامعه، حق داشتن وکیل را دارند و اهمیت این موضوع به حدی است که حتی قانونگذار در موارد مهم و حساس، داشتن وکیل را برای دفاع از افراد، اجباری می کند و اگر شخص توانایی اخذ وکیل را نداشته باشد برای او بصورت رایگان، وکیل تسخیری مشخص می کند.
بنابراین اگر اشخاص به ضرورت استفاده از وکیل آگاه باشند، قطعا در تمام امور حقوقی خود از یک مشاور یا وکیل راهنمایی و کمک می گیرند. توصیه می شود حتی اگر نمی توانید و یا نمی خواهید وکیل داشته باشید، امور حقوقی و قانونی خود را بدون اخذ مشورت از وکیل انجام ندهید تا ضرر و زیانی متوجه شما نشود و دچار پشیمانی نشوید.
اگر با خواندن این مطلب، پاسخ سوال خود را در مورد کارهایی که وکیل انجام می دهد و اینکه چرا باید وکیل بگیریم، دریافت کردید، گروه وکلای حامیان عدالت با استفاده از وکلای مجرب و متخصص در دعاوی کیفری و حقوقی و سایر امور حقوقی آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز می باشد.
[xyz-ihs snippet="vakilchekar"]تماس و مشاوره با وکیل:
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.