تعریف جامع :

به انتقال نامشروع و در تضاد با قانون هر نوع مال یا قسمتی از مال متعلق به سایر افراد بدون داشتن وکالت و رضایت کامل از ایشان، انتقال مال غیر گفته می شود. در تعریف اصلی انتقال مال غیر ما با سه شخص مختلف روبرو هستیم. لازم به ذکر است که هر کدام از آن ها نقشی در ایفای جرم بازی می کنند.

مجرم یا انتقال دهنده مال، خریدار یا گیرنده مال و مالک اصلی، افرادی هستند که در این پرونده با آن ها روبرو هستیم. انتقال دهنده مال در صورتی که با آگاهی کامل و با نیت بد برای انتقال مال اقدام نموده باشد به مجازات در نظر گرفته شده در قانون اسلامی، محکوم خواهد شد.

 به علاوه خریدار نیز در صورتی که از تعلق مال به فرد دیگر اطلاع داشته باشد و با نیت بد به سراغ خرید مال رفته باشد، به عنوان شریک جرم شناخته شده و به مجازات تعیین شده در قانون محکوم خواهد شد. در ادامه شما را با نحوه شکایت، نمونه دادخواست و سایر نکات مهم و مرتبط با فروش مال غیر خودرو آشنا خواهیم کرد.

اثبات مالکیت در پرونده فروش مال غیر خودرو

اثبات مالکیت در پرونده فروش مال غیر خودرو :

صاحب مال در پرونده فروش مال غیر خودرو در مرحله اول باید مالکیت خود را اثبات نماید. به عبارت بهتر قبل از تشکیل پرونده برای پیگیری دعوای فوق، باید مالکیت خود بر مال مدنظر را اثبات نماید. برای این کار شما می توانید به مراجع مورد نظر مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز خود نظیر قولنامه معتبر، سند رسمی مالکیت و ... را دریافت نمایید.

لازم به ذکر است که در زمینه خودرو شما می توانید از مدارکی که به عنوان برگه سبز شناخته می شود، برای اثبات مالکیت خود استفاده نمایید. به طوری که با کمک برگه سبز خودرو شما می توانید مالکیت خود بر مال را اثبات نمایید. در ادامه شما را با جرم فروش مال غیر خودرو و مجازات در نظر گرفته شده برای این جرم بیشتر آشنا خواهیم کرد.

مجازات فروش مال غیر خودرو

مجازات فروش مال غیر خودرو و انتقال آن :

مجازات در نظر گرفته شده برای فرد فروشنده در پرونده فروش مال غیر خودرو، وابسته به شرایط خاص و منحصر به فردی می باشد. به عنوان مثال اگر به دادگاه اثبات شود که فروشنده یا مجرم با علم به عدم مالکیت خودرو و با نیت بد برای فروش آن اقدام نموده است، آن را به کلاهبرداری محکوم می نماید.

در شرایط فوق دادگاه با توجه به تناسب جرم، مجازات بین یک تا هفت سال را برای مجرم در نظر می گیرد. به علاوه  اگر مجرم یکی از کارکنان دولت باشد یا به کار دولتی مشغول باشد، به انفصال از خدمت محکوم خواهد شد. محکومیت این افراد تا پایان عمر ادامه خواهد داشت و بعد از حبس نیز نمی توانند به شغل دولتی مشغول شوند.

بیشتر بخوانید: جرم فروش مال غیر چیست؟

توجه داشته باشید در صورتی که به دادگاه ثابت گردد که فروشنده از روی جهل و با عدم آگاهی کامل اقدام به فروش مال غیر کرده است، مجازات از آن ساقط شده و مال فروخته شده به صاحب اصلی آن بازگردانده می شود.

ماده قانونی فروش مال غیر خودرو

ماده قانونی مرتبط با فروش مال غیر خودرو :

به دلیل اینکه فرد مجرم در پرونده فروش مال غیر خودرو به عنوان کلاهبردار شناخته می شود. برای تعیین جرم آن باید به سراغ ماده ۲۳۸ قانون مجازات عمومی رفت. این ماده به شرح زیر است :

هركس به  زور متوسل شود، براي اين كه مقداري از مال دیگری را ببرد. يا از راه دروغ و تقلب، افراد جامعه را به وجود شركت ها يا‌ تجارتها و.... موهوم و امثال آن مغرور كند يا به امور غير واقعی اميدوار كند و يا از حوادث و پيش‌ آمدهاي غير واقعی بترساند و يا اسم و عنوان يا سمت مجعول اختيار نمايد و به يكي از طریق مزبوره وجوه يا اسناد و بليط‌ ها و قبض  و امثال آن را به دست آورد یا حتی از اين روش مقداري از اموال ديگران را به اختیار خود در آورد.

 به حبس از ۶ ماه الی ۲ سال و يا به پرداخت غرامت از ۵۰ الي ۵۰۰ تومان و يا به هر دو مجازات ذکر شده محكوم خواهد شد. همچنین اگر شروع به امور فوق كرده باشد ولی آنها را تمام نكرده باشد به حبس از دو ماه تا يك سال و يا به غرامت محكوم خواهد شد. به علاوه ممكن است در صورت تكرار، مجرم را در مدت يك تا پنج سال از اقامت در محل منع نمایند.

شکایت از فروش مال غیر خودرو

نحوه شکایت از پرونده های مرتبط با فروش مال غیر خودرو :

برای طرح شکایت مرتبط با پرونده فروش مال غیر خودرو در ابتدا باید به دادسرا مراجعه و شکوائیه خود را ارائه دهید. همچنین شما باید در همان ابتدا هزینه دادرسی مرتبط با پرونده را به مراجع قضایی پرداخت نمایید. در ادامه شما می توانید با کمک یک وکیل پایه یک مجرب سایر مراحل مثل ارائه دادخواست، اعتراض و تجدید نظر خواهی و .... را پیگیری نمایید.

بیشتر بخوانید: چگونه می توان فروش مال غیر را اثبات ‏کرد؟

نمونه دادخواست :‌

نمونه دادخواست مرتبط با فروش مال غیر خودرو :

با سلام و عرض ادب

احتراما اینجانب مورخ…. طی قولنامه منعقد شده با آقای/خانم …….. خودروی ایشان را با مشخصات درج شده از ایشان خریداری نموده و پس از پرداخت ۹۰ درصد از بهای معامله در حین قرارداد، متعهد شدم الباقی را پس از حضور در دفتر اسناد رسمی…. در تاریخ…. به ایشان پرداخت نمایم.

اما پس از مراجعه در تاریخ مذکور به دفتر اسناد رسمی و عدم حضور ایشان، پس از گذشت چند روز آقای ............ با مراجعه به اینجانب به همراه قولنامه منعقده با ........ مدعی مالکیت خودرو بوده و خواستار تحویل آن بوده است.

لذا با عنایت به موارد گفته شده، مستنداتی که ضمیمه شکواییه شده است، مطابق با ماده یک قانون درباره ی انتقال مال غیر، اولا خواستار تامین خواسته مبنی بر منع انتقال خودرو، و ثانیا محکومیت فروشنده به مجازات مقرر در قانون مذکور و ثالثا حکم به صحت معامله مذکور ، مورد استدعا می باشد.

[xyz-ihs snippet="forooshemalegheyrkhodro"]

تلفن های تماس جهت مشاوره با وکیل مخدر در حامیان عدالت

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.