شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پرونده قضایی چیست و رسیدگی آن به چه صورتی می باشد. می توان گفت پرونده کیفری یکی از پرونده های قضایی می باشد که در دادگاه به آن رسیدگی می شود. همچنین توسط پرونده کیفری به اتهامات افراد رسیدگی می گردد و میزان جرم آن ها مشخص می شود.
بر اساس میزان جرم آن ها مجازات شان تشخیص و ابلاغ می شود. دادگاه ها با توجه به صلاحدید و اختیاری که دارند می توانند به پرونده های قضایی مختلفی رسیدگی کنند. در این پرونده ها مجرم شناسایی و میزان مجازات آن ها تعیین می گردد. برای رسیدگی به پروندههای قضایی یکسری تشریفات انجام می شود که به این تشریفات آیین دادرسی کیفری گفته می شود.
می توان گفت پرونده قضایی کیفری شامل جرم و جنایات متهم می باشد. همچنین پرونده شامل مراحل دادرسی و مدارکی می باشد که مرتبط با آن جرم است. هر متهم با توجه به جرم و جنایتی که انجام داده است دارای یک پرونده کیفری می باشد.
پرونده های قضایی حقوقی شامل شکایت های قضایی می باشد. شکایت های قضایی نیز به عملی گفته می شود که فردی به عنوان شاکی و یا خواهان در یک پرونده کیفری و حقوقی علیه خوانده انجام می دهد. فرد شاکی به دادگاه مراجعه می کند تا شکایت خود را علیه فرد خوانده تسلیم نماید.
وقتی تمام مدارک و اسناد و شواهد را ارائه می دهد و دادگاه تمامی اسناد و مدارک و شواهد را درون پرونده قضایی قرار میدهد که به آن پرونده قضایی حقوقی گفته می شود. افراد به دادگاه مراجعه می کنند تا بتوانند با تشکیل پرونده قضایی مورد شکایت خود را طریق قانون پیگیری و رسیدگی های لازم را انجام دهند. همچنین به صورت قانونی به حق خود برسند.
در مطالب بالا به این سوال که یک پرونده قضایی چیست پاسخ دادیم. حال می خواهیم به بررسی پیگیری پرونده های قضایی بپردازیم تا افراد در صورت نیاز بتوانند با این روش های پیگیری آشنایی کسب کنند و از آن ها استفاده نمایند. امروزه سامانه ای به نام سامانه ثنا به وجود آمده است.
افراد در این سامانه بدون اتلاف وقت و در کوتاهترین زمان ممکن می توانند به پرونده های قضایی خود دسترسی پیدا کنند. یکی از روش های مرسوم و بسیار پرطرفدار برای پیگیری پرونده های قضایی پیگیری این پرونده در سامانه ثنا می باشد. برای استفاده از امکانات این سامانه ابتدا باید در آن ثبت نام نمایید.
بعد از این که در این سامانه ثبت نام کرده اید برای فعالسازی رمز خود باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید. تا یک رمز شخصی و مختص به خود را دریافت کنید. به این طریق تنها خودتان به وسیله رمز شخصی تان می توانید وارد سامانه ثنا شوید و پیگیری پرونده های قضایی تان را انجام دهید.
روش دیگر پیگیری پرونده قضایی با مراجعه به سامانه عدل ایران قوه قضاییه می باشد. شما با استفاده از کد ملی و شماره پرونده خود میتوانید به این سامانه مراجعه کرده و نتیجه پرونده قضایی خود را به دست آورید. در این سامانه شما به دو طریق می توانید از نتیجه پرونده های قضایی خود اطلاع کسب کنید. یک: از طریق وارد کردن کد ملی خود می توانید از جزئیات پرونده آگاهی بدست آورید. دو: با استفاده از شماره پرونده خود می توانید به راحتی به این سامانه ورود پیدا کرده و از نتیجه کار آگاهی به دست آورید.
بیشتر بخوانید: اخذ داور جهت داوری پرونده
باید در قدم نخست افراد هر شکایتی را به دادگاه مربوطه و حوزه مرتبط با آن شکایت ارجاع دهند. به این صورت می توانند نتیجه ای درست و منصفانه کسب کنند. ممکن است موضوع قضایی افراد از نظر کیفری و هم از نظر حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد و لازم باشد یک پرونده از دو جنبه توسط دادگاه بررسی شود. بهتر است افراد قبل از هر اقدامی با یک وکیل پایه یک کاربلد و با تجربه در این زمینه مشورت بگیرند. تا بتوانند شکایت خود را به دادگاه درستی ارائه دهند. ارجاع هر موضوع به حوزه مرتبط با آن می تواند سبب شود که افراد روند کاری خود را سرعت بخشند. سپس نتیجه درست و مطابق خواسته خود به دست آورند
نمی توان گفت شکایت حقوقی بهتر است یا شکایت کیفری، تمام این موارد به نوع جرمی که اتفاق افتاده است بستگی دارد. افراد باید مرتبط با نوع شکایتی که دارند و مشورتی که با وکیل خوب و کار بلد انجام می دهند این موضوع را مشخص نمایند. اما می توان گفت پرونده های قضایی حقوقی به طور کلی شامل تعهداتی می باشد که بین افراد و اشخاص بسته شده است. در پرونده های قضایی حقوقی نمی توان جرم و مجازات برای افراد مشخص کرد. زیرا در این پرونده ها فرد باید تعهدات خود را انجام دهد و نتیجه درستی که در پایان دادگاه حاصل میشود انجام تعهدات توسط خوانده می باشد.
می توان گفت اثبات پرونده قضایی حقوقی و کیفری دارای پیچیدگی و شرایط و ضوابط خاصی می باشند. پس بهتر است افراد قبل از هر اقدامی در رابطه با مشکل و پرونده قضایی خود با وکیل مشورت نمایند تا بتوانند از رد شدن شکایت خود جلوگیری کنند. همچنین بتوانند بهترین نتیجه را از طریق رای دادگاه به دست آورند.
همانطور که گفته شد در جواب این پرسش که پرونده قضایی چیست باید گفت پرونده های قضایی شامل پرونده های کیفری و حقوقی می باشد. تمام این پرونده ها بستگی به میزان جرم و تخلفی که صورت گرفته است، دارد. اگر بین تعهدات دو طرف خلف وعده اتفاق افتاده باشد می توان گفت فرد شاکی باید به دادگاه مراجعه کند و پرونده قضایی حقوقی تشکیل دهد.
اما اگر جرمی اتفاق افتاده باشد و برای فرد خوانده مجازاتی در نظر گرفته شود این پرونده به نام پرونده قضایی کیفری در نظر گرفته می شود. در این پرونده قاضی برای فرد خوانده شده در صورت اثبات جرم مجازات تعیین می کند. امید است با این مطالب توانسته باشید به صورت ساده با انواع پرونده قضایی و جزئیات آن آشنا شده باشید.
[xyz-ihs snippet="parvandeghazayi"]تلفن های تماس جهت مشاوره با وکلای حامیان عدالت
(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞 ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.