الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی توسط وکیل

تمامی اطلاعات مربوط به متراژ ساختمان در یک صورتجلسه ثبت می شود که به آن صورتمجلس تفکیکی گفته می شود. تفکیک ملک یعنی مال غیرمنقول را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنیم. منظور از مال غیرمنقول مواردی مانند خانه، زمین و هر مال دیگری است که از قابلیت نقل و انتقال برخوردار نباشد. وقتی ساخت یک ساختمان چند طبقه به پایان برسد، پایان کار آن توسط شهرداری صادر می شود.

حال جهت دریافت سند مجزا برای هر طبقه یا هر واحد نیاز است تا حدود و متراژ دقیق هر واحد و همچنین بخش های مشاع ساختمان مشخص شوند. اداره ثبت اسناد و املاک بر اساس همین اطلاعات برای هر کدام از واحدها سند رسمی مجزا صادر می نماید.

صورتمجلس تفکیکی درواقع صورت جلسه ای است که کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک برای منطقه ی مربوطه تنظیم می نماید و حدود املاک در این صورتمجلس تعیین شده و تقسیمات در واحدهای ساختمانی مشخص می شوند. همچنین تقسیم مشاعات ساختمان نیز مورد برررسی قرار می گیرد.

الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی توسط وکیل

حال اگر فروشنده یا سازنده ی ملک نسبت به اخذ صورتمجلس تفکیکی امتناع کند، آنگاه خریدار می تواند برای دریافت آن به دادگاه مراجعه کرده و از این طریق، صورتمجلس تفکیکی ساختتمان را دریافت نماید. علاوه بر این، صورتمجلس تفکیکی معمولا در مورد واحدهای پیش فروش شده مطرح می شود چرا که در این شرایط واحدها فاقد پایان کار و صورتمجلس هستند. خواسته ی صورتمجلس تفکیکی بین دو خواسته ی دیگر مطرح می شود، یکی الزام به اخذ پایان کار و دیگری الزام به تنظیم سند رسمی این سه مورد ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و به همین دلیل می توان هر سه ی آنها را در یک دادخواست از دادگاه طلب کرد.

روند رسیدگی به پرونده های مربوط به صورتمجلس تفکیکی

در چنین شرایطی ابتدا دادگاه این نکته را مورد بررسی قرار می دهد که خواهان در پرونده مالک ملک هست یا خیر. در مرحله ی بعد پایان کار ملک مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود که ملک در کدام مرحله از روال ساختمانی قرار دارد. در نهایت دادگاه مدارکی را درخواست می کند که از طریق آن خوانده را به اخذ صورتمجلس تفکیکی موظف می داند.

دفترخانه درخواست متقاضی را به همراه نقشه های مربوطه به اداره ی ثبتی که ملک در حوزه ی آن واقع شده ارجاع می دهد. اداره ی ثبت وقت مناسبی را تعیین کرده و یک مهندس نقشه بردار را به محل اعزام می نماید تا صورتمجلس و سند مالکیت کنترل شود و تحدید سند انجام گرفته و به حقوق مجاورین تجاوز نشود.

کاربرد صورتمجلس تفکیکی

  1. فروش قطعات مفروزی
  2. صدور اسناد مالکیت قطعات مفروزی
  3. تنظیم تقسیم نامه بین مالکین مشاعی
بیشتر بخوانید: الزام به تنظیم سند رسمی در مشارکت در ساخت

نمونه ی رای دعوای اخذ صورتمجلس تفکیکی

نمونه ی رای دعوای اخذ صورتمجلس تفکیکی

تکلیف بایع به اخذ مجوزهای لازم جهت انتقال رسمی

چکیده:

نظر به اینکه لازمه تنظیم سند رسمی انجام مقدمات از جمله اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی می‌ باشد، ولو این تعهدات در مبایعه‌نامه تصریح نشده باشند، فروشنده به انجام امور فوق مستنداً به مبایعه‌ نامه عادی محکوم می شود.

رای بدوی (الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی)

در خصوص دعوی ...... و ...... به طرفیت 1- خانم ...... 2-آقای ...... به خواسته صدور حکم به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و انتقال سند رسمی و اخذ اشتراک از شهرداری و تأخیر تأدیه و خسارت دادرسی به استناد کپی مصدق بیع‌ نامه و استعلام از دفترخانه؛ دادگاه نظر به اینکه عقد بیع نسبت به ششدانگ یک واحد آپارتمان واقع در طبقه اول جزء پلاک ثبتی ...... به نحو صحت فی‌ مابین طرفین دعوی خواهان به‌عنوان خریدار و خواندگان به‌عنوان فروشنده در تاریخ ....... منعقد گردیده است و نظر به اینکه خواندگان دلایل و مدارکی که حکایت از انحلال عقد بیع باشد به دادگاه ارائه نکرده اند و اینکه یکی از وظایف فروشندگان مطابق سندیات بیع‌نامه؛ حضور در دفتر خانه اسناد رسمی و انتقال رسماً بنام خریدار بوده است و اینکه مطابق پاسخ استعلام از ثبت پلاک ثبتی کما فی السابق به نام خواندگان می باشد که این دلالت بر عدم ایفاء وظایف فروشندگان دارد.

لذا دعوی مطابق مواد 10، 219 و 220 و 362 قانون مدنی و مواد 519 و 198 قانون آیین دادرسی مدنی محمول بر صحت تشخیص که دادگاه خواندگان را به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و انتقال رسمی یک واحد آپارتمان جزء پلاک ثبتی مذکور واقع در طبقه اول بنام خواهان در قبال دریافت تتمه معامله و پرداخت خسارت دادرسی معادل ...... ریال محکوم می‌کند دعوی به خواسته اخذ اشتراک آب از شهرداری نظر به اینکه مجوز صدور اشتراک با آب و فاضلاب است مستنداً به ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی قرار صادر می شود.

بیشتر بخوانید: وکیل شهرداری

رأی دادگاه غیابی و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین شعبه می باشد.

رئیس شعبه ...... دادگاه عمومی حقوقی .......

رای دادگاه تجدید نظر (الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی)

رای دادگاه تجدید نظر (الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی)

تجدیدنظرخواهی ..... به طرفیت ...... نسبت به دادنامه شماره ...... مورخه ...... صادره از شعبه ...... دادگاه عمومی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواهان بعنوان یکی از خواندگان و مالکین مشاعی پلاک ثبتی ...... به همراه مالک دیگر ...... به اتکاء مبایعه‌نامه عادی ...... به اخذ پایان کار صورتمجلس تفکیکی و انتقال رسمی یک دستگاه آپارتمان واقع در طبقه اول غربی پلاک مرقوم بخش ...... تهران به مساحت تقریبی ...... مترمربع محکوم گردیده اند صورت پذیرفته است به نظر این دادگاه به اصالت سند عادی فوق‌الاشعار خدشه‌ای وارد نشده و آپارتمان مورد نظر به تصرف تجدیدنظرخوانده داده شده است و از آنجا که لازمه تنظیم سند رسمی، انجام مقدمات اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی می باشد و در دادخواست بدان اشاره شده، لذا مطابق ماده 10 قانون مدنی انجام تعهد قراردادی برای طرفین الزامی است و چون انتقال رسمی سند آپارتمان به جز با رعایت ترتیب قراردادی ممکن نخواهد بود و تمام موارد در دادخواست ذکر شده از باب تعهدات مذکور خواسته ابتدائی مواجه با اشکال نیست و تجدیدنظرخواهی متکی به دلیل نمی باشد بنابراین مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی با رد اعتراض دادنامه مذکور را تأیید می نماید.

این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ...... دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

بیشتر بخوانید: اخذ پایان کار

در نهایت این نکته را باید در نظر داشته باشید که همانطور که مشاهده می کنید پرونده های مربوط به الزام به تنظیم سند رسمی و الزام به صورتمجلس تفکیکی همگی کاملا تخصصی بوده و به پیگیری های خاصی نیاز دارند که بدون مشاوره با وکیل و کمک گرفتن از یک وکیل ملکی دنبال کردن پروسه ی مربوط به آنها سخت خواهد بود.

[xyz-ihs snippet="sooratmajlestafkiki"]

تلفن های تماس و مشاوره با وکیل خانواده - طلاق:

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.