وکیل دعاوی مالیاتی به وکیلی گفته می شود که بر قوانین و مقررات مالیاتی تسلط دارد و تخصص و تجربه لازم برای ارائه مشاوره مالیاتی به موکل خود جهت پیشگیری از وقوع مشکلات مالیاتی و حل و فصل مشکلات در زمان بروز مشکلات مالیاتی را دارد.
وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی باید در موضوعاتی مانند امور مالی و حسابداری آگاهی داشته باشد و همچنین تسلط کافی به قوانین و مقررات مالیاتی، انجام امور مالیاتی و نحوه پیگیری پرونده های مالیاتی در مراجع قضایی داشته باشد.
مالیات به مبالغ خاصی گفته می شود که دولت، طبق قانون از اشخاص حقیقی و حقوقی برای تامین بودجه کشور و کنترل اقتصاد و اجرای سیاست های اقتصادی، دریافت می کند. در عصر حاضر مالیات از مهمترین منابع درآمدی داخلی کشورها برای حفظ و پیشبرد اهداف کشور است.
موضوعات و قوانین مرتبط با مالیات به جهت پیچیدگی خاصی که دارد مخصوصا برای اشخاص حقوقی اهمیت خاصی دارد. مالیات به دو شکل مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم دریافت می شود. در مالیات مستقیم مالیات دهنده (مودی) مشخص است و مالیات مستقیما بر اموال، درآمدها و دارائی اشخاص تعلق می گیرد. از جمله این نوع مالیات ها می توان به مالیات بر درآمد، مالیات بر ارث، مالیات بر املاک و ... اشاره کرد.
بیشتر یخوانید: وکیل مصادره اموالاما در مالیات غیرمستقیم، مشخص نیست مودی، دقیقا چه کسی است و مالیات به طور غیرمستقیم دریافت می شود، مانند مالیات بر واردات، مالیات بر معاملات، مالیات بر ارزش افزوده و ... که هر کدام از انواع مالیات ها قوانین و مقررات خاص خود را دارد.
از ویژگی های خاص یک وکیل مالیات متخصص این است که اطلاعات حقوقی و اقتصادی خوبی داشته باشد، فن بیان قوی داشته باشد و از نحوه استفاده از قوانین مالیاتی، تبصره ها و بخشنامه های مربوط به آن را به درستی اطلاع داشته باشد.
وکیل دعاوی مالیاتی باید به مباحثی مانند مالیات بر درآمد، رسیدگی و نحوه تعیین درآمد مشمولین مالیات، موارد معافیت مالیاتی، مراجع رسیدگی به حل اختلافات مالیاتی، تسلط کامل داشته باشد همچنین باید در مسائل حسابداری و نرم افزارهای آن، حسابداری صنعتی و بهای تمام شده نیز اطلاعات داشته باشد.
یک وکیل مالیاتی خوب باید اطلاعات خود را در زمینه قوانین مالیاتی به روز نگه دارد و همچنین بر روند رسیدگی به پرونده ها مالیاتی و قوانین بیمه تامین اجتماعی نیز اشراف داشته باشد.
وکیل مالیاتی با داشتن تجربه و اطلاعات کافی از قوانین مالیاتی می تواند به بهترین شکل از حقوق موکل خود در محاکم حل اختلاف مالیاتی دفاع کند. مسائل و حساسیت های امور مالیاتی، هزینههایی بسیاری که بر طرفین امور مالیاتی بار می شود و همچنین موضوعاتی مانند معافیت مالیاتی، تخفیف و تقسیط جرائم مالیاتی، از عواملی هستند که وجود وکیل مالیاتی را در جهت تحقق عدالت و احقاق حق اشخاص حقیقی و حقوقی ضرورت می بخشد.
از وظایف مهم وکلای مالیاتی می توان به این موارد اشاره کرد:
بسیاری از مشکلات مالیاتی، به دلیل فقدان اطلاعات درست مودیان مالیاتی از قوانین و مقررات، عدم آشنایی مودی با رویه ادارات مالیاتی و عدم اطلاع از تکالیف و وظایف قانونی خود است. عدم آگاهی در این مسائل، موجب تعیین مالیات ها و جریمه های سنگین مالیاتی برای مودیان و نارضایتی آن ها می شود.
بنابراین یکی از وظایف مهم وکیل دعاوی مالیاتی، پشتیبانی مالیاتی است به این معنی که وکیل مالیاتی، موکلش را با مسائل مالیاتی آشنا می کند و اطلاعات حقوقی لازم را به او می دهد و کلیاتی در این زمینه را به او ارائه می دهد.
مودیان مالیاتی، در موارد بسیاری از مبلغ مالیاتی خود ناراضی هستند و نسبت به آن شکایت دارند. این افراد با مراجعه به وکیل مالیاتی در پی رفع این مشکل و کاهش میزان مالیات تعیین شده هستند که می توانند از طریق وکیل مالیاتی به اهداف مورد نظر خود برسند.
از وظایف مهم وکلای مالیاتی جلوگیری از وقوع مشکلات مالیاتی با ارائه مشاوره و اطلاعات مالیاتی همچون نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی و راه های استفاده از معافیت مالیاتی به مودی مالیاتی است.
اظهارنامه مالیاتی، کارنامه مالی است که، مودیان مالیاتی (اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول مالیات)، برای محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه می دهند، خوداظهاری مالیاتی تحت سامانه متمرکز انجام می گیرد و نیازی به مراجعه مودی به سازمان مالیاتی نیست.
مشاوره های مالیاتی می تواند در زمینه مالیات بر ارزش افزوده، معافیت های مالیاتی، بخشودگی و جرائم مالیاتی، مالیات بر درآمد شرکت ها و مواردی از این دست باشد.
مشاوره با بهترین وکلای مالیاتی در تهران :
وکیل مالیاتی صورت حسابهای مالیاتی را به نحو شفاف تنظیم می کند و بر این اساس مشخص می کند، کمترین مالیاتی که مودی می تواند بپردازد چقدر است و از چه نوع معافیت های مالیاتی می تواند، استفاده کند.
همچنین تهیه و تنظیم لایحه مالیاتی و لوایح اعتراضیه، اعتراض به برگه تشخیص مالیات و حضور در هیأت های حل اختلاف مالیاتی از دیگر وظایف وکیل مالیاتی است.
یکی از وظایف مهم و اصلی وکیل دعاوی مالیاتی پیگیری پرونده های مالیاتی تا زمان حل و فصل مشکل مالیاتی موکلشان است.
نظارت بر قراردادهای منعقده و نحوه پرداخت و دریافت وجوه برای ارائه راه حل در زمینه معافیت مالیاتی از دیگر وظایف وکیل مالیاتی است.
با توجه به وظایفی که برای وکیل مالیاتی بیان شد، مشخص می شود که تقریبا همه مشاغل به دریافت مشاوره از وکیل مالیاتی برای پیشگیری از ضرر و زیان های احتمالی دارند.
مقررات مالیاتی، به لحاظ پیچیدگی و گستردگی که دارند موجب سردرگمی اشخاص می شوند و به همین جهت در زمان بروز مشکلات مالیاتی برای این که مودی تشخیص دهد، آیا جرم مالیاتی واقع شده و در صورت تحقق جرم، مرتکب باید چه اقداماتی انجام دهد و همچنین روند رسیدگی به چه نحو است، مودی مالیاتی باید به وکیل مراجعه کند.
وکیل دعاوی مالیاتی با شناختی که از قوانین و مقررات مالیاتی دارد، می تواند مودی حقیقی یا حقوقی را راهنمایی کند. مطمئنا حضور وکیل در این شرایط بسیار مهم و موثر است. وکیل مالیاتی با مهارت و تجربه ای که دارد، می تواند یک پرونده مالیاتی را به بهترین نحو و به سمت تامین منافع مودی مالیاتی هدایت کند.
در مواردی که اشخاص حقیقی یا حقوقی، پرونده مالیاتی داشته باشند، وکیل مالیاتی باتوجه به خصوصیاتی که دارد تمام مهارت خود را به کار می بندد تا از تضییع حقوق موکل خود جلوگیری کند و از میزان مالیات و جرائم مالیاتی او به میزان قابل توجهی بکاهد.
[xyz-ihs snippet="maliat"]تماس و مشاوره با بهترین وکلای مالیاتی در تهران :
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.