طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در اصطلاحات قانون مدنی به آن طلاق مبارات گفته می شود و در آن زوجین هر دو به طلاق رضایت دارند. در این نوع از طلاق، زوجین پیش از حضور در دادگاه خانواده و پیگیری فرآیند دادرسی، باید یک توافق نامه طلاق توافقی تنظیم نمایند.

در توافق نامه طلاق توافقی زوجین باید در مورد مسائلی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و غیره با یکدیگر به توافق رسیده باشند و تمامی این توافقات را به ثبت رسانند چرا که در دادگاه هنگام بررسی پرونده، تصمیم نهایی با استناد به همین توافقات صورت گرفته توسط زوجین و همچنین گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود.

بیشتر بخوانید: گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی چیست؟

تمامی توافقات صورت گرفته توسط زوجین در دادگاه صورتجلسه شده و قاضی در نهایت با  توجه به آنها، رای نهایی را مبنی بر عدم سازش صادر خواهد کرد و زوجین سه ماه مهلت دارند که برای اجرای صیغه ی طلاق به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نمایند.

تنظیم توافق نامه طلاق توافقی

چگونگی تنظیم یک توافق نامه طلاق توافقی

در تنظیم توافق نامه طلاق توافقی زوجین باید در مورد مسائل مختلفی صحبت کنند. برخلاف باور بسیاری از افراد، در طلاق توافقی زن مجبور به بخشیدن مهریه خود نیست و در صورتی می تواند مهریه را ببخشد که با یکدیگر در این زمینه توافق کرده باشند. به همین دلیل ممکن است در بسیاری از پرونده های طلاق توافقی زن از تمام مهریه و یا بخشی از آن گذشته باشد.

همچنین در توافق نامه طلاق توافقی حضانت فرزند یا فرزندان نیز به بحث گذاشته خواهد شد و باید مشخص شود کدام یک از والدین مسئولیت فرزند را برعهده خواهد گرفت و والد دیگر، در چه روزها و ساعت هایی می تواند برای دیدن بچه ها اقدام نماید. مواردی مانند نفقه و اجرت المثل نیز مورد بحث قرار می گیرد که زوجین باید در مورد آنها نیز تصمیم گیری نمایند.

این توافقات صورت گرفته برای دادگاه محترم شمرده شده و قاضی با استناد به آنها اقدام به صدور رای عدم سازش می نماید.

توافق نامه طلاق توافقی

نمونه ی متن توافق نامه طلاق توافقی

متن توافق نامه طلاق توافقی طبق الگوها و ضوابط خاص اداری و دادگاهی تنظیم می شود که همیشه از چنین الگو و جملاتی پیروی می نماید:

در تاریخ ...... توافق نامه طلاق توافقی ذیل فی ما بین خانم ...... فرزند ...... صادره از ...... به شماره شناسنامه ...... به شماره ملی ...... و آقای ...... فرزند ....... صادره از ...... به شماره شناسنامه ...... به شماره ملی ...... تنظیم گردیده است و طرفین نسبت به مفاد و بندهای ذیل در راستای مواد 10 و 219 قانون مدنی توافق و رضایت خود را اعلام می نمایند:

  • مهریه زوجه:

مهریه زوجه تعداد ...... سکه بهار آزادی / مبلغ ...... وجه نقد به نرخ روز می باشد که زوجه اقرار به بذل ...... تعداد / مبلغ در قبال طلاق نموده  و زوج نیز قبول بذل می نماید که مبلغ ...... به عنوان پیش پرداخت در دفتر ازدواج و طلاق و ما بقی به میزان ...... به صورت هر ماه به شماره حساب ...... واریز گردد.

  • حضانت و ملاقات با فرزندان:

حضانت فرزند ....... ساله مشترک به نام ...... به عهده ...... باشد ولی حق ملاقات با فرزند برای ....... محفوظ بوده و ...... نیز متعهد می گردد هر هفته به میزان ...... ساعت / روز ترتیبات ملاقات با فرزند را در محل ...... به عمل آورد و پدر موظف است هر ماه مبلغ ...... را بابت نفقه فرزند / فرزندان مشترک به شماره کارت ...... پرداخت نماید و هر سال ...... درصد به مبلغ آن اضافه خواهد شد.

توافق نامه طلاق توافقی
  • نفقه زوجه:

مبلغ ...... طبق حکم پرونده شماره ...... به زوجه پرداخت می شود / نفقه را دریافت نموده است و در این خصوص ادعایی ندارد.

بیشتر بخوانید: روند حقوقی حکم طلاق توافقی
  • اجرت المثل زوجه:

مبلغ ...... بابت اجرت المثل ایام زندگی مشترک به زن پرداخت شده است / در دفترخانه دریافت می کند / هیچ ادعای نسبت به اجرت المثل ندارد.

  • جهیزیه زوجه:

مسترد شده است / زوجه جهیزیه خود را مسترد می نماید / در خصوص جهیزیه هیچ گونه ادعایی ندارد.

اینتوافق نامه در یک نسخه تنظیم و طرفین با امضاء در ذیل آن در حضور شهود کلیه مفاد و مندرجات این توافق نامه را قبول نمودند.

امضای زوج:                                               امضای زوجه:                                          امضای شاهد:

  [xyz-ihs snippet="tavafoghnametalagh"]

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.