روند حقوقی حکم طلاق توافقی 

روند حقوقی حکم طلاق توافقی

روند حقوقی حکم طلاق توافقی 

طلاق روش های مختلفی دارد که برخی از آنها در کشمش دادگاه ها و شورای حل اختلاف و داوری دچار اتلاف وقت و هزینه زیادی می شود. اما دریافت حکم طلاق توافقی می تواند بسیاری از این مشکلات را کاهش دهد.

بنیان طلاق به عنوان آخرین راه حل مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است، و زمانی که زندگی مشترک افراد به بن بست می رسد آخرین راه حل میتواند طلاق باشد، اما انتخاب طلاق توافقی و کمک گرفتن از مشاوره با وکیل برای رسیدن به توافق نامه ای قانونی و اصولی بسیاری از فشارها و نگرانی های پروسه طلاق را کم خواهد کرد.

بررسی حکم طلاق توافقی 

در قانون انواع مختلفی از طلاق ها پیش بینی شده است. اما دریافت حکم طلاق توافقی شرایط مخصوص به خود را دارد. به طور کلی با توجه به ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق به مرد سپرده شده است، و در صورتی که زوج تمایل به ادامه زندگی مشترک نداشته باشد می توان برای طلاق اقدام کند. اما قانونگذار جاری شدن طلاق از طرف مرد را منوط به مراجعه به دادگاه و دریافت گواهی عدم سازش می داند.

اساسا هیچ یک دفترخانه های طلاق نمی تواند بدون حکم دادگاه اقدام به جاری کردن صیغه طلاق نماید و در انواع طلاق ها از جمله طلاق توافقی با توجه به ماده 24 و 24 قانون حمایت از خانواده  می بایست دادگاه صالح به موضوع رسیدگی و حکم عدم امکان سازش را صادر نماید.

روند حقوقی حکم طلاق توافقی

قانونگذار حقوق زن در طلاق را هم مورد توجه قرار داده و طلاق خلع و مبارات از جمله طلاق هایی است که در صورت نارضایتی زوجه از زندگی امکان اجرای آن وجود دارد. در طلاق خلع زن با بخشیدن اموال مرد را راضی به طلاق خواهد کرد، این اموال می تواند بخشی از مهریه یا تمام آن باشد. در رویه دادگاه ها طلاق خلع در حکم طلاق توافقی شناخته می شود.

اما روش های دیگری هم برای طلاق توافقی وجود دارد که وکیل پایه یک دادگستری با تخصصی که در زمینه امور خانواده دارد از آن استفاده کرده و با ارائه دادخواست یک طرفه از سمت زوج یا زوجه و تهیه توافق نامه طلاق توافقی از دادگاه رسیدگی کننده تقاضا صدور رای طلاق توافقی را خواهد داشت.

تنظیم توافق نامه طلاق توافقی 

زمانی که زوجین بنا به هر دلیلی برای طلاق به توافق می رسند، باید درباره ی مسائل مختلفی تصمیم گیری کرده و توافق نامه ضمنی را تهیه می کنند. توصیه حقوقی آن است که قبل از گفتگو درباره ی مسائل مالی از کارشناسان حقوقی مشاوره تخصصی دریافت نمایند، چه بسا افرادی بعد از طی کردن پروسه طلاق توافقی و صدور رای پشیمان شده و یا ادعای حق و حقوقی تازه ای را دارند، و ناآگاهی افراد از مسائل حقوقی می تواند آنها را به دردسر بیندازد.

دادگاه در متن توافق نامه به نفقه، مهریه، جهیزیه، اجرت المثل، حضانت فرزندان توجه کرده و روشن شدن تکلیف این مسائل را در اولویت قرار می دهد، اگرچه افراد می تواند درباره سایر مسائل توافق نمایند و تکلیف اموال و دارایی هایی که در زندگی مشترک به دست آورده اند را مشخص کنند.

                                                  شرایط طلاق توافقی

دریافت حکم طلاق توافقی چه مدت به طول می انجامد؟ 

دریافت حکم طلاق توافقی و مدت زمانی که برای صدور حکم طول می کشد به عوامل مختلفی بستگی دارد. اینکه افراد در کدام یک از شهرهای کشور هستند و محل اقامت زوجه کجاست، و به کدام یک از دفترخانه های ازدواج و طلاق باید رجوع کنند، تاثیرگذار است.

اولین قدم برای طلاق توافقی ثبت درخواست در سامانه تصمیم می باشد. پس از آن یکی از مراکز غربالگری برای ارائه جلسات مشاوره تعیین می شود. حضور زوجین در جلسات مشاوره که یک تا پنج جلسه است الزامی خواهد بود. حداقل زمانی که برای برگزاری این جلسات در نظر گرفته شده 45 روز می باشد.

در برخی از کلان شهرها مسیری که وکیل متخصص برای طلاق توافقی در نظر میگیرد میتواند پروسه این نوع طلاق که حدود 3 تا 4 ماه می باشد را کاهش داده و با سرعت بیشتری حکم طلاق توافقی را دریافت نماید. اگر افراد برای طلاق توافقی از وکیل طلاق توافقی کمک بگیرند نیازی به حضور در اولین جلسه دادگاه طلاق توافقی و حتی سایر مراحل رسیدگی نخواهد بود، و وکیل طلاق تمام امور مربوطه را پیگیری می نماید.

بیشتر بخوانید: وکیل برای طلاق در تهران

نکات مهم درباره دریافت حکم طلاق توافقی 

نکات حقوقی وجود دارد که بی توجهی به آن می تواند چالش های مختلفی را برای افراد به وجود آورد، بنابراین کمک گرفتن از مشاوره حقوقی بسیار راهگشا خواهد بود.

                     توافق نامه طلاق توافقی

بعد از صدور حکم طلاق توافقی مدت زمانی که برای اجرای صیغه طلاق در نظر گرفته شده است 3 ماه می باشد، در صورت انقضای این مدت و عدم مراجعه افراد به دفترخانه برای جاری کردن صیغه طلاق، حکم صادره باطل خواهد شد و افراد باید پروسه آن را یکبار دیگر طی کنند. در صورتی که زوج از اجرای طلاق پشیمان شود بنا بر ماده 35 و 36 حمایت از خانواده زوجه نمی تواند به تنهایی برای جاری کردن صیغه طلاق اقدام کند. از طرف دیگر اگر طلاق توافقی بر مبنای خلع انجام شده باشد زوجه می تواند در مدت سه ماهه به ما بذل رجوع کرده و از جاری شدن طلاق جلوگیری کند.

در مواردی که زوجه مصر به طلاق توافقی است برای آنکه کارشکنی از سمت زوج صورت نگیرد باید حق وکالت در طلاق را یا ضمن عقد نکاح یا در ضمن صدور حکم طلاق توسط دادگاه دریافت نماید. در صورت داشتن چنین حقی و با پرداخت هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق می تواند در سریع ترین زمان حکم جدایی را دریافت و صیغه طلاق را جاری کند.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود توافقات محکم و اساسی درباره مهریه است. اطلاعات زیادی درباره ی مهریه و انواع آن وجود دارد که افراد می توانند از طریق بررسی آن آگاهی خود را افزایش دهند. اما در توافقاتی که درباره ی مهریه صورت می گیرد، اگر که زوجه تمام یا بخشی از مهریه را بخشیده باشد باید حق رجوع به مهریه پس از طلاق توافقی را از خود ساقط کند. در صورتی که این موارد به طور قانونی برطرف نشود، ممکن است بعد از جاری شدن طلاق توافقی زوجه مهریه خود را به اجرا بگذارد و مشکلات حقوقی بسیاری را به وجود آورد.

همانطور که ملاحظه می شود نکات زیادی درباره ی طلاق توافقی وجود دارد که اگر افراد از وکیل متخصص در زمینه خانواده کمک بگیرند می توانند با خاطری آسوده پروسه طلاق را طی کرده و به احقاق حق بپردازند.

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص دعاوی خانواده و طلاق با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

خانوادهطلاق توافقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری