فسخ طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق محسوب می شود که در آن زوجین هر دو به طلاق رضایت دارند. در این شرایط هر دو طرف می خواهند به زندگی مشترکشان پایان دهند و به همین دلیل طلاق توافقی سریع تر از دیگر انواع طلاق انجام می گیرد اما سوال اینجاست که آیا فسخ طلاق توافقی ممکن است؟

پشیمانی از طلاق توافقی مورد دور از ذهنی به شمار نمی رود. در ادامه می خواهیم به بررسی همین موضوع بپردازیم که فسخ طلاق توافقی امکان پذیر است یا خیر.

روند کلی طلاق توافقی

در طلاق توافقی زن و شوهر پیش از حضور در دادگاه بر سر مسائلی مانند نفقه، حضانت فرزندان، مهریه و غیره به توافق می رسند و در نهایت این توافقات را به درخواست طلاق ضمیمه کرده و تقدیم دادگاه خانواده می نمایند و رای دادگاه بر اساس همین توافقات صورت گرفته بین زن و شوهر صادر می شود.

در طلاق توافقی تنش ها و درگیری های دیگر انواع طلاق وجود ندارد به همین دلیل جوّ حاکم بر روال پرونده آرام تر است.

امکان پذیر بودن فسخ طلاق توافقی

بررسی امکان پذیر بودن یا نبودن فسخ طلاق توافقی

به طور کلی باید گفت که امکان فسخ طلاق توافقی وجود ندارد چرا که طلاق بائن محسوب می شود که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد.

در طلاق توافقی زن و شوهر باید تا انتهای فرآیند جاری ساختن صیغه ی طلاق در این زمینه توافق داشته باشند، به همین دلیل اگر یکی از طرفین بخواهد توافقات صورت گرفته را لغو کند، می تواند. اما نیاز است تا شرایط خاصی برقرار باشد.

حکم صادر شده توسط دادگاه سه ماه و ده روز اعتبار دارد. اگر زن و شوهر پس از صدور حکم عدم سازش برای جاری ساختن صیغه ی طلاق اقدام نمایند، دیگر به هیچ وجه امکان فسخ طلاق توافقی نخواهد بود اما اگر در این مدت سه ماهه، زن و شوهر قصد رجوع داشته باشند، آنگاه امکان فسخ طلاق توافقی وجود دارد و حکم طلاق خود به خود باطل می شود و ولی زوجین تا یک ماه پس از رجوع مهلت دارند که به دفاتر ثبت رسمی مراجعه کرده و این موضوع را اطلاع بدهند تا ثبت شود. در واقع می توان این را هم گفت که اگر زن و شوهر در این مهلت سه ماهه برای جاری ساختن صیغه ی طلاق اقدام نکنند و انقضای آن تمام شود، فسخ طلاق توافقی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: روند حقوقی حکم طلاق توافقی 

علاوه بر این، برای جاری ساختن صیغه ی طلاق در دفاتر رسمی ثبت طلاق نیاز است تا بین طرفین توافقاتی در مورد حضور در دفتر صورت گرفته باشد. اگر از قبل توافق شده باشد که یکی از طرفین نمی تواند حضور پیدا کند، طرفِ دیگر می تواند به صورت غیابی طلاق بگیرد اما اگر هر دو طرف توافق کرده باشند که در دفتر ثبت حضور پیدا کنند اما یکی از آنها نیاید، یک بار اخطار دریافت می کند.

در این شرایط اگر طرفی که حضور پیدا نکرده است اعلام کند که از طلاق انصراف می دهد می توان این را دلیلی برای فسخ طلاق توافقی در نظر گرفت، اما اگر برای حضور پیدا نکردن در دفترخانه دلیلی ارائه نکند، طرف مقابل می تواند به صورت غیابی طلاق خود را بگیرد.

روش فسخ طلاق توافقی

همچنین اگر طلاق بائن نباشد، در دوران عده مرد می تواند بدون نیاز به جاری کردن مجدد صیغه ی عقد، به زن رجوع کند و طلاق توافقی نیز بائن است، پس امکان فسخ طلاق توافقی نخواهد بود. منظور از عده بازه ی 3 تا 4.5 ماهه ای است که در آن زن نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کرده یا رابطه داشته باشد. در واقع طلاق از این لحاظ به دو نوع تقسیم می شود، یعنی طلاق بائن و رجعی.

بیشتر بخوانید: طلاق توافقی در دوران عقد 

در طلاق بائن دیگر امکان رجوع مرد به زن وجود ندارد ولی در طلاق رجعی، مرد می تواند تا هنوز دوران عده تمام نشده است، به زن رجوع نماید و به این شکل، سبب فسخ طلاق توافقی شود که نیازی به جاری ساختن مجدد صیغه ی عقد ندارد ولی باید به دفاتر ثبت اطلاع داده شود تا این موضوع را ثبت نمایند.

اما همانطور که گفته شد در مورد طلاق توافقی این نوع از طلاق را طلاق مبارات می دانند و در این صورت طلاق بائن بوده و از این طریق امکان فسخ طلاق توافقی نخواهد بود. در این صورت زن و شوهر تنها در صورتی می توانند رجوع کنند که زن مالی را به مرد بخشیده باشد و بخواهد به آن رجوع کند و مرد نیز در مقابل تقاضای رجوع به ازدواج بدهد که در این صورت می توانند به یکدیگر رجوع نمایند.

جمع بندی

طبق مطالب گفته شد می توان اینطور جمع بندی کرد که فسخ طلاق توافقی به این آسانی ها هم نخواهد بود. چند سالی هست که آمار طلاق های توافقی افزایش قابل توجهی داشته است چرا که طبق مطالب ذکر شده، این نوع از طلاق کم دردسرترین نوع طلاق به شمار می رود و به همین دلیل بسیاری از زوج هایی که قصد جدایی دارند از این راه برای طلاق اقدام می نمایند تا هم حکم عدم سازی را زودتر دریافت نمایند و هم بتوانند بدون جنگ و دعواهای معمول، پروسه ی طلاق را پیش ببرند.

آمار نشان می دهند که درصد زیادی از زوجین پس از طلاق توافقی پشیمان شده و به دنبال راهی برای فسخ طلاق توافقی می گردند که متاسفانه امکان آن وجود ندارد و اگر زوجین بخواهند به یکدیگر رجوع نمایند، باید دوباره صیغه عقد بین آنها جاری شود.

وکیل فسخ طلاق توافقی

به همین دلیل است که پیشنهاد می شود پیش از اقدام برای طلاق حتما در جلسات مشاوره شرکت کرده و تلاش کنید مسائل و مشکلات موجود را از این طریق حل کنید. همچنین برخورداری از مشاوره ی یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق توافقی نیز می تواند به شما کمک کند تا در جریان تمام نکات مربوط به طلاق توافقی قرار گرفته و با آگاهی کامل قدم در این راه بگذارید. همچنین مشاوره با وکیل می تواند مسائل مربوط به توافقات مالی یا غیر مالی طلاق توافقی را نیز برای شما آسان تر نماید.

در صورتی که هر گونه سوالی در مورد روش های فسخ طلاق توافقی، امکان پذیر بودن فسخ طلاق توافقی در شرایط شما یا غیره داشته باشید، می توانید با یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق توافقی مشورت نمایید تا در زمینه فسخ طلاق توافقی راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.

[xyz-ihs snippet="faskhtalagh"]

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص دعاوی خانواده و طلاق با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

تماس فوری رایگان

با وکیل های پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک ملکی

وکیل پایه یک خانواده

وکیل پایه یک کیفری

وکیل پایه دعاوی مالی

وکیل پایه دعاوی تجاری

با 10 خط ویژه از شنبه تا چهارشنبه پاسخگوی شما هستیم

حامیان عدالت

گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.