گرفتن وکالت طلاق یکی از موضوعاتی است که مدت ها است مورد نظر فعالان حقوق زن در ایران قرار گرفته است. احتمالا در جریان هستید که طبق قانون مدنی، حق طلاق کاملا به مرد تعلق دارد. به این صورت، مرد می تواند هر زمان که اراده کند، برای طلاق دادن همسر خود اقدام نماید.
البته طی قوانین تصویب شده برای حمایت از خانواده، این آزادی بی قید و شرط مردان برای طلاق دادن همسر خود اندکی محدود تر شده است اما همچنان مردان در زمینه طلاق کاملا آزادی عمل دارند. به همین دلیل بسیاری از افراد فعال در این زمینه تلاش دارند این قوانین را تغییر دهند و یا زنان را نسبت به حقوق خود آگاه نمایند. آزادی بی قید و شرط مردان در طلاق در حالی است که
اگر زن در چنین شرایطی قرار داشته باشد، باید در ابتدا باید آن را ثابت کرده و سپس برای درخواست طلاق اقدام نماید. اما علاوه بر این موارد، روش دیگری هم هست که به آن وکالت طلاق یا حق طلاق گفته می شود.
بیشتر بخوانید: هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق
منظور از وکالت طلاق این است که مرد به همسر خود این اجازه را بدهد که بتواند بدون نیاز به شرایط گفته شده نیز برای گرفتن طلاق خود اقدام نماید که برای اینکار تنها دو راه وجود دارد و اولین راه این است که مرد در هنگام عقد ازدواج شروط ضمن عقد را امضا نماید که به این صورت وکالت طلاق را به زن خواهد داد.
منظور از شروط ضمن عقد، شروط دوازده گانه ای است که در سند نکاح یا همان سند ازدواج درج شده اند و شامل حق طلاق، حق خروج از کشور، حق اشتغال و ادامه تحصیل و غیره برای زن می شود. مرد با امضا کردن این موارد تمامی این حقوق را به همسر خود می دهد و در این صورت این وکالت، بلاعزل به شمار رفته و بعدها قابل پس گیری از زن نیست.
علاوه بر این مورد، حق طلاق به صورت اعطای وکالت طلاق از طرف مرد به زن نیز قابل دریافت است، به این صورت که حق طلاق از طریق یک وکالت نامه به زن داده شود.
وکالت طلاق به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود، وکالت طلاق مطلق و وکالت طلاق مقید.
وکالت طلاق مطلق را می توان وکالت بی قید و شرط دانست. همانطور که پیش از این هم گفته شد، حق طلاق برای مردان همینطور بی قید و شرط به شمار می رود. در وکالت طلاق مطلق، مرد دقیقا حقی شبیه حق خود در طلاق، به همسرش می دهد و به این صورت هر دوی آنها می توانند در هر زمانی که اراده کنند
برای طلاق اقدام نمایند. حق طلاقی که از طریق شروط ضمن عقد به زن اعطا می شود از این نوع است و درواقع زن را در زمینه ی طلاق، همپایه ی مرد قرار می دهد.
در حالت دوم، یعنی وکالت طلاق مقید، وکالت زن برای طلاق بی قید و شرط نیست. در این حالت زن تنها در صورتی می تواند با استفاده از وکالت نامه طلاق بگیرد که شروط ذکر شده در آن برقرار شده باشد.
زن با داشتن وکالت طلاق می تواند بدون حضور مرد اقدام و به کمک یک وکیل طلاق خود به صورت توافقی اقدام نماید. همانطور که گفته شد، در زمینه وکالت طلاق، وکالت طلاق مطلق بهترین گزینه است چرا که وکالت طلاق مقید یا همان مشروط را به راحتی نمی توان استفاده کرد.
بخشی از مردان در اعطای حق طلاق به همسر خود تردید می کنند در صورتی که اعطای حق طلاق به زن، حق طلاق را از مرد سلب نمی کند. بلکه همانطور که گفته شد فقط این حق را به زن هم می دهد که در زمینه ی طلاق، حقوقی هم پایه با مرد داشته باشد. پس حق طلاق از مرد به زن منتقل نمی شود و هر دو حق طلاق خواهند داشت.
بهتر است اگر حق طلاق با استفاده از شروط ضمن عقد به زن داده شده باشد، این وکالت از طریق ثبت رسمی در دفاتر ثبت نیز، تایید شود چرا که گاهی مواردی پیش می آید که حق طلاق از طریق شروط ضمن عقد به زن داده شده باشد اما برای پیگیری پرونده ی طلاق، نتواند از این حق خود استفاده کرده و گرفتار مشکل شود.
فراموش نکنید که مشورت با وکیل در پرونده های مربوط به وکالت طلاق می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. در پرونده هایی که زن حق طلاق داشته باشد، وکیل می تواند با کمک به پیشبرد فرآیند طلاق، در زمینه هایی مانند مهریه، نفقه و غیره نیز مشاوره داده و در انتخاب بهترین راه، کمک کند.
در کل بهتر است زوجین پیش از مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی و واگذاری حقوقی مثل وکالت طلاق، حق خروج از کشور، حق تحصیل یا غیره در ابتدا از مشورت یک وکیل برخوردار شوند. چرا که ممکن است حتی با اینکه وکالت از یک طرف به دیگری اعطا شده باشد، اما در شرایطی قابل استفاده نبوده و قابلیت اجرایی نداشته باشد و به این شکل، روال پرونده کند و خسته کننده شود. علت این اتفاق این است که در بسیاری از مواقع، وکالت نامه ی اعطا شده کامل نیست و قیود لازم در آن به درستی ذکر نشده اند و به همین دلیل اگر زن روزی بخواهد از حق خود در طلاق استفاده نماید، با مشکل مواجه می شود. یکی از دلایل اهمیت مشاوره با وکیل خانواده هم همین است که بتواند در تنظیم یک وکالت نامه ی صحیح به شما کمک کند.
وکالت طلاق باید حتما بلاعزل بوده و از حق توکیل به غیر برخوردار باشد. علاوه بر این باید دارای حق اسقاط در تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی نیز باشد، به این صورت که برای مثال پس از پایان پروسه ی فرآیند طلاق، بتوانید امکان تجدید نظر را غیر ممکن کنید. پس می توان گفت حق طلاقی کامل و کاربردی محسوب می شود که هر سه ی این ویژگی ها را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: هزینه وکیل برای طلاق یک طرفه چقدر است؟[xyz-ihs snippet="haghvekalattalagh"]
تلفن های تماس جهت مشاوره:
(10 خط ) 02144850335📞 02144872230 📞 02144872231 📞
گروه وكلاى حاميان عدالت مطلق با هدف ارائه خدمات حقوقی به عنوان مشاور حقوقی در دعاوی کیفری و حقوقی و خانواده و انجام وکالت در مراجع قضایی و اداری و کمیسیون های مختلف و همچنین انجام امور وکالت از طرف افراد در مراجع داخلی و از طرف ایرانیان در مراجع بین المللی و دادگاه ها و مراجع قضایی کشورهای خارجی مطابق با ضوابط و قوانین موضوعه و به خصوص انجام امور اداری اعم از داخلی و بین الملل تاسیس و آغاز به فعالیت نموده است.
آدرس : شریعتی، بالاتر از میرداماد، رو به روی مترو شریعتی، برج مینا، طبقه ۹، واحد ۴
تلفن : ۰۲۱۲۶۷۰۲۵۱۸ _ ۰۲۱۲۲۸۹۴۸۱۹ (۱۰ خط ویژه)
ایمیل : info@hamyanedalat.com
شنبه تا چهارشنبه ، از ساعت ۹ الی ۱۹ پاسخگوی شما هستیم.