لواط

لواط

لواط

برخورد با تمایلات غیرطبیعی جنسی در جوامع و فرهنگ های مختلف، متفاوت است. رابطه جنسی در قوانین و فرهنگ ایرانی نیز، چارچوب و تعاریف مشخصی دارد که عدم رعایت و انحراف از آن مورد قبول عرف و فرهنگ جامعه ایرانی نیست.

در ایران، بر اساس موازین شرعی و قوانین، عمل لواط و همجنسگرایی به عنوان جرم در نظر گرفته شده و در صورت اثبات، مجازات های سختی به همراه دارد. لواط که در احکام اسلامی به عنوان یک انحراف جنسی و گناه نابخشودنی شناخته می شود به رابطه جنسی دو مرد گفته می شود.

بیشتر بخوانید: وکیل همجنس گرایی

جهت روشن شدن موضوع، در ادامه این مقاله، گروه وکلای حامیان عدالت، به این پرسش ها پاسخ می دهد که لواط چیست؟ راه های اثبات لواط چیست؟ مجازات لواط چیست؟ و به توضیح این مطلب می پردازد که بهترین اقدام در پرونده های مربوط به جرم لواط، برای طرفین پرونده چیست؟

لواط چیست؟

کلمه لواط از قوم لوط گرفته شده است به این دلیل که این قوم، از اولین کسانی بودند که مرتکب این عمل شدند و در قرآن ماجرای لعن و عذاب الهی بر آن ها بیان شده است.

لواط

لواط به برقراری رابطه جنسی میان دو مرد گفته می شود. در کشورهای غربی به مردی که تمایل جنسی به مرد دیگر دارد، همجنسگرا (homosexual) یا گی (gay) گفته می شود.

طبق احکام اسلامی، برای تحقق لواط، باید آلت جنسی مرد در مقعد مرد دیگر وارد شود و قانون مجازات اسلامی در ماده 233 این جرم را به این صورت تعریف نموده: لواط عبارت از دخول اندام تناسلی مرد، به اندازه ختنه گاه در دبر (مقعد) انسان مذکر است.

هرچند در فتاوی فقها در رابطه با میزان دخول آلت، برای تحقق جرم لواط یا تفخیذ، اختلاف نظر وجود دارد اما طبق این ماده، برای تحقق جرم لواط، دخول اندام جنسی یک مرد به اندازه ختنه گاه به مقعد مرد دیگر لازم است و کمتر از آن موجب تحقق این جرم نمی شود، بلکه تحت عنوان دیگری مجازات می شود.

طبق کتب فقها به کسی که اقدام به دخول آلت جنسی خود به مقعد (دبر یا پشت) مرد دیگری می کند، فاعل گفته می شود و کسی که این عمل با او انجام شده را مفعول می نامند. اگر یک فرد هم فاعل باشد و هم مفعول، احکام مندرج در قانون بر او جاری می شود.

مجازات لواط چیست؟

همانطور که بیان شد، لواط در قوانین ایران با توجه به فقه و احکام اسلامی جرم انگاری شده است. لواط در احکام اسلامی در دسته حدود قرار می گیرد یعنی برای آن مجازات مشخص شرعی وجود دارد. بناراین در صورت اثبات وقوع آن، مجازات حدی برای مرتکبین عمل لواط در نظر گرفته خواهد شد.

مجازات لواط

برای تحقق جرم لواط، سن خاصی مقرر نشده است اما اگر هر کدام از فاعل یا مفعول زیر ۱۸ سال باشند، حسب مورد نوع و میزان مجازات آن ها متفاوت خواهد شد. مجازات لواط با توجه به ماده 234 قانون مجازات اسلامی که برگرفته از احکام فقهی است به این صورت مشخص شده است که مجازات فاعل و مفعول جدا شده است. طبق این ماده:

حد لواط برای فاعل لواط:

  • در صورتی که به عنف (زور و اجبار)، اکراه یا داشتن شرایط احصان باشد، اعدام است.
  • در غیر این صورت (یعنی به عنف و اکراه و احصان نباشد) مجازات آن 100 ضربه شلاق است.

حد لواط برای مفعول لواط:

در هر صورت (احصان یا عدم احصان)، اعدام است.

طبق تبصره یک این ماده اگر فاعل لواط، فردی غیرمسلمان و مفعول آن، مسلمان باشد، حد فاعل اعدام است.

و طبق تبصره دو این ماده: احصان به این معناست که مرد، همسر دائمی و بالغ داشته باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل (پشت) با همان همسر در حال بلوغ او جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از همان طریق را با او داشته باشد.

لازم به ذکر است اگر در عمل ارتکابی، تمام شرایط تحقق لواط وجود نداشته باشد این عمل، تحت عنوان جرم تفخیذ قرار می گیرد که در ماده 235 قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته شده است.

طبق این ماده تفخیذ:

قرار دادن اندام تناسلی مرد بین ران ها یا نشیمنگاه مرد دیگر است. همچنین تبصره این ماده دخول کمتر از ختنه گاه را در حکم تفخیذ بیان کرده است..

طبق ماده 114 قانون مجازات اسلامی:

در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت (پشیمانی) و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط می‌شود.

طبق تبصره 2 این ماده:

هرگاه لواط به عنف، اکراه و یا با اغفال بزه دیده انجام شود، مرتکب درصورت توبه و سقوط مجازات به شرح مندرج در این ماده، به حبس یا شلاق تعزیری درجه شش یا هر دوی آن ها محکوم می شود.

همچنین در ماده 237 قانون مجازات اسلامی مجازات همجنسگرایی مردان در غیر از موارد حدی (لواط و تفخیذ) نیز بیان شده است که از 31 تا 74 ضربه شلاق است.

راه های اثبات لواط چیست؟

به طور کلی، برای اثبات لواط 2 راه وجود دارد:

  • اقرار مرتکب لواط
  • شهادت شهود

اقرار:

 برای اثبات لواط، 4 بار اقرار نزد قاضی لازم است. اگر مقر بعد از اقرار، اقرار خود را انکار کند (در حالی که مجازات او اعدام است)، مجازات او به 100 ضربه شلاق تبدیل خواهد شد.

شهادت:

طبق ماده 199 قانون مجازات اسلامی، در شهادت برای اثبات لواط، باید 4 مرد، شهادت بدهند. این ماده بیان می کند: نصاب شهادت در کلیه جرائم، 2 شاهد مرد است مگر در زنا، لواط، تفخیذ و مساحقه که با 4 شاهد مرد اثبات می شود.

طبق ماده 200: در شهادت به لواط، شاهد باید حتما وقوع عمل لواط را به صورت حضوری دیده باشد والا شاهد، مرتکب قذف شده است و مجازات می شود.

همچنین برای اثبات این جرم، نظر پزشکی قانونی نیز لازم است. آثار جرم تا یک هفته بعد از وقوع آن توسط پزشکی قانونی قابل بررسی و تشخیص است اما اثبات عنف و اکراه صرفا از این طریق انجام نمی شود.

جرم لواط

مرجع صالح رسیدگی به جرم لواط

دادگاه صالح رسیدگی به جرم لواط، که فاعل آن شرایط احصان را داشته باشد و یا اینکه دخول به عنف باشد، دادگاه کیفری یک است. اما اگر مجازات آن مجازات تعزیری درجه 6 باشد، دادگاه صالح رسیدگی، دادگاه کیفری دو است.

ضرورت اخذ وکیل کیفری و وکیل جرایم جنسی در پرونده لواط

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، مشخص شد که لواط و جرایم جنسی مجازات های سختی دارد که می تواند در حد اعدام باشد. بنابراین در مواردی که درگیر چنین پرونده هایی می شوید باید بسیار دقت داشته باشید تا از هر اقدام اشتباهی پیشگیری کنید و تا جای ممکن پرونده خود را به یک وکیل متخصص در زمینه کیفری و جرایم جنسی بسپارید تا مطمئن باشید که بهترین راه را برای شما انتخاب می کند.

وکیل متخصص پرونده های کیفری با توجه به تسلط بر قوانین و رویه قضائی رسیدگی به پرونده می تواند بهترین دفاع را از حقوق موکل خود انجام دهد و مشورت های لازم را به او بدهد.

به همین جهت اولین و بهترین اقدام افراد در زمان وقوع چنین جرایمی، مراجعه به یک وکیل متخصص کیفری است. وکلای حرفه ای ما در گروه وکلای حامیان عدالت، آماده همراهی شما عزیزان در انواع دعاوی کیفری جهت تنظیم شکواییه و پیگیری پرونده از ابتدا تا انتهای کار هستند. در صورت نیاز به وکیل متخصص کافی است با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید:وکیل لواط در تهران 

تلفن های تماس جهت مشاوره با وکیل لواط

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

جرایم جنسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری