دادنامه چیست و به چه صورت است؟

دادنامه چیست؟

دادنامه چیست یکی از سؤال های مهمی است که ممکن است در زمان رسیدگی به پرونده های مختلف حقوقی و قضایی شنیده باشید. همه پرونده ها از زمانی که رسیدگی به آن ها شروع می شود باید مراحلی مختلف را تا رسیدن به نتیجه نهایی طی کنند. حین رسیدگی به آن ها احکام مختلفی بر اساس قانون صادر می شود و با افرادی گوناگون در این مسیر مواجه می شوید. بر همین اساس است که هر چه اطلاعات شما در این زمینه بیش تر باشد بهتر می توانید وقایع پیش روی خود را مدیریت کنید.

به طور قطع مشاوره و کمک گرفتن از یک وکیل با تجربه از ابتدای امر می تواند شما را در رسیدن به نتیجه موفق کند. چرا که این افراد به اندازه کافی از تجربه، تخصص و دانش لازم به منظور طی کردن درست و سریع این مسیر برخوردار هستند.  با این وجود دانستن پاسخ این سؤال که دادنامه چیست به شما کمک می کند تا بهتر با روند رسیدگی به پرونده ها آشنا شوید.

رسیدگی قضایی به پرونده های حقوقی و کیفری به چه صورت است؟

پیش از پرداختن به سؤال دادنامه چیست و مطالب مرتبط با آن، بهتر است کمی بیش تر درباره رسیدگی قضایی به پرونده های مختلف بدانید. داشتن اطلاعات در این زمینه دید بازتری نسبت به فرایند رسیدگی به پرونده های متنوع موجود در مراکز قضایی به شما می دهد. مثلاً حین رسیدگی به پرونده مورد نظرتان می توانید با حق و حقوق خود آشنا شوید و به خوبی از حق خود دفاع کنید.

هرچند که مشورت با یک وکیل مجرب به طور قطع کار دفاع را فوق العاده راحت تر و مثمر ثمرتر خواهد کرد. زیرا فرایند انجام کارهای حقوقی و قضایی دارای زوایای بسیار زیادی است و افراد فعال در حوزه قانون با این زوایا آشنایی بیش تری دارند.

راه های گوناگونی برای مراحل مختلف رسیدگی به پرونده های قضایی وجود دارد که به کیفری یا حقوقی بودن پرونده ها مربوط می شود. بنابراین پاسخ به سؤال دادنامه چیست نیز برای هر کدام از این پرونده ها تا حدودی می تواند متفاوت باشد. بر همین اساس بهتر است خصوصیات رسیدگی به هر کدام از این پرونده ها را به صورت جداگانه بررسی کنید.

رسیدگی به پرونده های کیفری

رسیدگی به پرونده های کیفری

دادنامه کیفری یکی از انواع دادنامه به شمار می آید که حین رسیدگی به پرونده های کیفری مصداق پیدا می کند. البته خوب است این موضوع را هم بدانید که جرایم مختلف در پرونده های کیفری دارای دو دسته متفاوت از یکدیگر هستند. هر کدام از این پرونده ها ویژگی هایی مخصوص به خود را دارند. فرایند رسیدگی به هر یک از این پرونده ها را اگر با دیگری مقایسه کنید 2 نوع متفاوت از رسیدگی را شاهد خواهید بود. البته سؤال دادنامه چیست به هر دوی این موارد ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید: تفاوت شکایت کیفری و دادخواست حقوقی

جرایم قابل گذشت

اگر بخواهیم اشاره کوچکی به دادنامه درباره این قبیل جرایم داشته باشیم، باید مراحل رسیدگی قضایی را بدانیم. مراحل انجام کار در رابطه با این نوع جرایم به این صورت است که ابتدا شاکی خصوصی باید شکایت خود را مطرح کند.

افراد برای طرح شکایت خود لازم است شکوائیه و یا همان شکایت نامه را تنظیم کنند. پس از انجام این کار نوبت به مراجعه کردن به به مراجع قضایی یعنی دادسرا می رسد. در این مراکز است که شاکی خصوصی به منظور مورد رسیدگی قرار گرفتن موضوع مورد ادعای خود تقاضای خود را مطرح می کند.

جرایم کیفری

جرایم غیر قابل گذشت

در این نوع جرایم تنها شاکی خصوصی به طرح شکایت نمی پردازد و دادستان هم در این موارد به پرونده ورود پیدا می کند. به این معنی که دادستان قادر است به عنوان مدعی العموم تعقیب یک پرونده های کیفری را شروع کند. پس از آن، دادستان پرونده ها را به بازپرس انتقال می دهد تا تحقیقات لازم در رابطه با آن ها به طور کامل انجام شود.

رسیدگی قضایی به پرونده های حقوقی

پرونده های حقوقی به مسایل غیر کیفری مربوط می شوند و سؤال دادنامه چیست مانند پرونده های کیفری برای این پرونده ها نیز مطرح است. در این قبیل پرونده ها رسیدگی به موضوع موجود فقط در صورتی انجام می شود که فرد مدعی درخواست یا دادخواست خود را تنظیم کند.

او پس از تنظیم دادخواست باید به دادگاه های حقوقی مراجعه کرده، تقاضای رسیدگی به پرونده خود را داشته باشد. به عبارت دیگر، در رابطه با مسایل حقوقی رسیدگی به پرونده ها تا پیش از درخواست دادن طرفین اختلاف شروع نمی شود. به این معنی که به هیچ وجه مراجع قضایی نمی توانند رسیدگی به پرونده قضایی را شروع کنند.

دادنامه چیست و چگونه انجام می شود؟

اصلی ترین بخش پاسخ به سؤال دادنامه چیست در همین قسمت قرار دارد. اگر موارد گفته شده در بالا را مرور کنید متوجه می شوید که در نهایت رسیدگی به پرونده به حکم قاضی ختم می شود.

قاضی پرونده با انجام همه بررسی های لازم و طی کردن تشریفات قانونی تصمیم نهایی خود را می گیرد. صدور این تصمیم نهایی می تواند به صورت قرار یا حکم باشد. اما آن چه مشخص است این است که قاضی پرونده همه جوانب کار را در نظر گرفته، در پایان حکم قانونی را استخراج می کند.

حکمی را که قاضی به صورت مکتوب اعلام می نماید، با عنوان دادنامه در قانون کشور شناخته می شود. به این ترتیب، پاسخ سؤال دادنامه چیست به نهایی ترین بخش از رسیدگی به پرونده ها اطلاق می شود؛ یعنی رأی مکتوب قاضی.

دادنامه

کلام آخر درباره سؤال دادنامه چیست 

همان طور که پیش از این حین پرداختن به سؤال دادنامه چیست عنوان شد، کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک بهترین گزینه خواهد بود. سپردن پرونده های مختلف حقوقی و قضایی به یک وکیل دادگستری باعث سرعت بخشیدن به کارها می شود. یک وکیل خوب روند رسیدگی به پرونده شما را سرعت می بخشد و باعث می شود تا وقت، سرمایه و انرژی شما به هدر نرود.

چرا که این افراد به همه مسائل حقوقی کاملاً مسلط هستند و ملزومات پیگیری دادنامه و رسیدگی به پرونده های گوناگون را می دانند. به ویژه این که وکلایی از مجموعه های معتبر نظیر گروه وکلای حامیان عدالت به خوبی می توانند از ابتدای مسیر با شما همراه باشند. به این معنی که از مشاوره گرفتن ابتدایی تا صدور حکم در کنار شما هستند و به دادخواست شما رسیدگی می کنند.

تماس و مشاوره با وکیل  :

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

بدون دسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری