انواع شلاق

انواع شلاق

حتما بارها شنیده اید که برای برخی مجرمان، حکم شلاق صادر می شود. اگر می خواهید درباره مجازات شلاق و انواع شلاق بیشتر بدانید، مطالعه این مطلب که از سوی گروه وکلای حامیان عدالت درباره حکم شلاق و انواع شلاق نوشته شده است را، از دست ندهید.

مجازات شلاق و انواع آن

شلاق یا تازیانه، یکی از مجازات های کیفری بازدارنده در قانون مجازات اسلامی، است که از قوانین فقهی برداشته شده است. قانونگذار مجازات شلاق را، برای برخی جرایم حدی و تعزیری در نظر گرفته و به همین جهت در قوانین، شلاق به دو دسته حدی و تعزیری تقسیم می شود.

شلاق حدی چیست؟

شلاق حدی به مجازات شلاقی گفته می شود که تعداد ضربات آن، توسط شارع مقدس مشخص شده و مقدار آن در شرع و به تبع آن در قانون ثابت و مشخص است و قاضی نمی تواند تعداد آن را کمتر یا بیشتر آنچه در شرع و قانون آمده است تعیین کند.

شلاق تعزیری چیست؟

شلاق تعزیری به شلاقی گفته می شود که برای جرایم تعزیری در نظر گرفته می شود و تعداد آن در قانون ثابت نیست بلکه به صورت حداقل و حداکثری مشخص شده است و در هر جریم متفاوت است. تعداد دقیق شلاق تعزیری برای هر مجرم، با توجه به نوع جرم و نظر قاضی، از محدود همان تعداد مشخص در قانون تعیین می شود.

بیشتر بخوانید: خرید 99 ضربه شلاق تعزیری

شرایط اجرای مجازات شلاق

شرایط اجرای مجازات شلاق

اجرای شلاق در جرایم تعزیری به این صورت است که مجرم روی شکم می خوابد و شلاق را به پشت او می زنند. در شلاق های تعزیری، مامور اجرای حکم از قدرت زیادی برای اجرای شلاق استفاده نمی کند، تا منجر به نقض عضو نشود.

اگر مامور اجرای حکم در اجرای شلاق این نکته را رعایت نکند و منجر به آسیب به نواحی ممنوعه مجرم شود، ضامن خسارت وارده است. در اجرای شلاق حدی باید به نحوی شلاق زده بشود که فقط به پشت مجرم اصابت کند، و به قسمت جلوی بدن، گردن، سر و صورت او برخورد نکند.

دست و پای محکوم به محل اجرای حکم بسته می شود، تا از حرکات اضافی که ممکن است، منجر به برخورد شلاق به نواحی ممنوعه نشود. البته در شلاق حدی، در صورت برخورد شلاق به این نواحی، شلاق زننده، مسئولیتی نخواهد داشت.

نکته ای که وجود دارد این است که استفاده از هر نوع دارویی برای کاهش درد یا بی حسی، قبل از اجرای حکم ممنوع است و حکم شلاق نیز اگر در فضای سرپوشیده اجرا می شود باید جایی باشد که دمای آن نه زیاد سرد باشد نه زیاد گرم، همینطور اگر در فضای باز، اجرا می شود نباید در دمای خیلی سرد یا خیلی گرم باشد، مثلا در نقاط سردسیر، حکم باید در ساعات گرم اجرا شود، یا در نقاط گرمسیر، حکم باید در ساعات خنک اجرا شود.

مجازات شلاق

اجرای حکم زن، توسط مامور زن انجام می شود و طبق ماده 501 آیین دادرسی کیفری، اجرای مجازات شلاق برای خانم ها در دورن بارداری، پس از زایمان حداکثر تا 6 ماه، دوران شیردهی حداکثر تا رسیدن نوزاد به دو سالگی و در ایام حیض یا استحاضه انجام نمی شود و اجرای حکم به تعویق می افتد و موکول به زمان بعد می شود.

همچنین طبق ماده 516 آیین دادرسی کیفری، در مورد محکومیت به شلاق به عنوان مجازات تعزیری به ازای هر روز بازداشت قبلی، سه ضربه از شلاق کم می شود. یعنی اگر متهم قبل از صدور حکم در بازداشت بوده باشد در برابر هر روز بازداشت 3 ضربه از شلاق او کم می شود.

پوشش محکوم نیز در زمان اجرای حکم شلاق، باید متعارف باشد، که تشخیص متعارف بودن پوشش بر عهده قاضی اجرای احکام است. مامور اجرای حکم نیز نباید سابقه دوستی یا دشمن نسبت به مجرم داشته باشد.

وکیل کیفری

هر پرونده حقوقی در جریان رسیدگی در مراجع قضایی نیاز به کسی دارد که آن را پیگیری کند. هرچه فردی که پرونده را پیگیری می کند به قوانین آگاه تر باشد و رویه رسیدگی به پرونده ها را بداند و در این زمینه تجریه بیشتری داشته باشد، پرونده در زمان کمتر و در مسیر درست پیش می رود.

وکیل کیفری برای شلاق

دعاوی کیفری به دلیل مجازات های سختی که می توانند داشته باشند بهتر است به یک وکیل متخصص در حوزه کیفری سپرده شوند تا بهترین نتیجه ممکن را در پی داشته باشند.

در همین راستا، گروه وکلای حامیان عدالت با همراهی بهترین وکلای تهران در حوزه دعاوی حقوقی، کیفری، اقتصادی، خانواده و … در خدمت هموطنان عزیز برای ارائه انواع خدمات حقوقی و پیگیری پرونده های شما عزیزان می باشد.

تلفن های تماس جهت مشاوره با بهترین وکیل تهران

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

بدون دستهکیفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری