سامانه تصمیم چیست؟

سامانه تصمیم

سامانه تصمیم 

باتوجه به روند رو به رشد تعداد طلاق به عنوان یک بحران اجتماعی در دهه ها و سال های اخیر، قوه قضائیه و سازمان بهزیستی کشور، با هدف کاهش آمار طلاق، حل مشکلات زوجین و منصرف کردن آن ها از طلاق، طرح جدیدی را ارائه دادند.

بر اساس این طرح، کسانی که متقاضی طلاق هستند، باید در سامانه ای به نام تصمیم، ثبت‌ نام نمایند و مراحل لازم برای طلاق را از این طریق طی کنند. این سامانه در جهت ارجاع زوجین به مراکز مشاوره و تلاش برای انصراف آن ها از طلاق، با استفاده از یک روش نظام مند، راه اندازی شده است.

اگر برای شما نیز این سوال وجود دارد که سامانه تصمیم چیست؟ مطالعه ادامه این مطلب که از سوی گروه وکلای حامیان عدالت ارائه می شود، می تواند به شما کمک کند و این موضوع را برای شما، روشن نماید.

مراحل طلاق با مراجعه به سامانه تصمیم

متقاضیان طلاق، در قدم اول لازم است به سامانه اینترنتی تصمیم به نشانی اینترنتی https://zaman.behzisti.net/ مراجعه نموده و ثبت نام نمایند. بعد از آن، با تعیین وقتی که از سوی سامانه انجام می شود، در تاریخ و زمان مقرر به اداره بهزیستی شهر خود مراجعه نمایند.

بعد از این مرحله، نوبت به شرکت در جلسه غربالگری می رسد و اگر توافقی بین زوجین حاصل نشود، به یکی از مراکز مشاوره یا مددکاری مورد تائید بهزیستی و دادگستری ارجاع داده می شوند.

با مراجعه زوجین به جلسات مشاوره و بعد از گذشت پنج جلسه از جلسات مشاوره در مدت ۴۵ روز، نتیجه مشاوره به مرکز بهزیستی ارائه می شود. در صورتی که نتیجه مشاوره مثبت نبود، بهزیستی زوجین را به دفتر خدمات الکترونیک قضائی جهت اقدام به طلاق راهنمایی می کند.

بیشتر بخوانید: اولین قدم برای طلاق توافقی

مراجعه به سامانه تصمیم (طلاق)

مراحل مراجعه به سامانه تصمیم برای اقدام به طلاق

با توجه به توضیحاتی که بیان شد و باتوجه به راهنمای سایت تصمیم، به طور خلاصه، متقاضیان طلاق (توافقی یا یک طرفه به درخواست زوج یا زوجه)، باید طبق مراحل زیر، نسبت به تشکیل پرونده به صورت اینترنتی، اقدام نمایند:

  • مراجعه اینترنتی متقاضی طلاق به سایت تصمیم به نشانی behzisti.net
  • گرفتن نوبت به صورت اینترنتی از مرکز ارزیابی اولیه
  • مراجعه متقاضی طبق نوبت به مرکز ارزیابی اولیه
  • پذیرش و ارزیابی اولیه در مرکز (به مدت حدودا 40 دقیقه)
  • اعلام نظر مرکز ارزیابی اولیه به واحد ارجاع
  • ارجاع پرونده به مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری از سوی واحد ارجاع
  • مراجعه به مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری جهت برگزاری جلسات مشاوره و مددکاری
  • برگزاری جلسات مشاوره، مددکاری و …
  • اعلام نظر مراکز مشاوره یا کلینیک های مددکاری بعد از برگزاری 5 جلسه در حداقل 45 روز از زمان ارجاع به مرکز مشاوره یا مددکاری
  • ارجاع فرم اعلام نظر به واحد ارجاع، از سوی مرکز مشاوره یا مددکاری
  • در صورتی که جلسات مشاوره و مددکاری منجر به سازش شود، واحد ارجاع پرونده را بایگانی می کند.
  • اما اگر نتیجه پرونده عدم سازش باشد، پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت انجام فرایند طلاق ارسال خواهد شد.

بنابراین اگر زوجین بدون مراجعه به سامانه تصمیم و انجام مشاوره، برای تقاضای طلاق مراجعه کنند، زمان صدور حکم آن ها به تعویق می افتد، به این دلیل که قاضی پرونده بدون گذراندن جلسات مشاوره، حکم طلاق را صادر نمی کند. لازم به ذکر است که تمام فرآیندهای مذکور به صورت اینترنتی انجام می شود و نیازی به مراجعه حضوری ندارد.

 سامانه تصمیم

مزایای استفاده از سامانه تصمیم

مزایای ایجاد این سامانه شامل این موارد می شود:

  • متقاضیان طلاق از ابتدا، سریعا به محیط دادگاه وارد نمی شوند و به همین جهت از فشار روانی آن ها کاسته شود
  • زوجین بعد از انجام مشاوره در بهزیستی و مراکز مشاوره و در صورت عدم سازش، می‌توانند از طریق دادخواست نسبت به طلاق اقدام نمایند.

هرچند ایجاد سامانه تصمیم در راستای کاهش آمار طلاق انجام شده است، اما ظاهرا با توجه به آمار، آنچنان که باید در تحقق هدف خود که منصرف نمودن زوجین از اقدام به طلاق بوده است موفق نبوده و برای تحقق این هدف نیاز به برنامه ریزی های دقیق تر و آموزش هرچه بیشتر در جامعه وجود دارد.

وکیل خانواده و وکیل طلاق

با مطالعه مطلبی که بیان شد، دریافته اید که هدف سامانه تصمیم، انصراف زوجین از اقدام به طلاق عجولانه با ارجاع آن ها به مراکز مشاوره و مددکاری و ارائه روش های پیشگیری از اختلاف میان آن هاست.

اگر شما قصد طلاق و جدائی را دارید، بهترین اقدام و اولین اقدامی که لازم است انجام دهید، مراجعه به یک وکیل متخصص در حوزه دعاوی خانواده و طلاق برای دریافت مشاوره و اطلاع از حق و حقوق قانونی خودتان است.

وکیل طلاق به وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود که در زمینه دعاوی و پرونده های مربوط به طلاق فعالیت می کند و بر قوانین خانواده و قوانین مربوط به طلاق و رویه رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق تسلط و آشنایی کامل و جامعی دارد.

بنابراین وکیل طلاق، بهترین فردی است که می تواند به زوجین برای انجام طلاق و مطالبه حق و حقوق قانونی آن ها برای طلاق و بعد از آن، مشورت و راهنمایی دهد.

گروه وکلای حامیان عدالت با همراهی یک تیم تخصصی و بهترین وکلای مجرب و متخصص در تهران، آماده ارائه انواع خدمات حقوقی در حوزه دعاوی خانواده و طلاق به مراجعین محترم جهت اقدام به طلاق است. وکلای این مجموعه، آماده برعهده گرفتن و رسیدگی صفر تا صد پرونده های مربوط به دعاوی خانواده مانند: طلاق، مهریه، نفقه، حضانت و … از بهترین و سریع ترین راه های ممکن، جهت آسایش و آرامش خاطر موکلین خود می باشند.

تلفن های تماس جهت مشاوره با وکیل خانواده

(۱۰ خط ) ۰۲۱۴۴۸۵۰۳۳۵📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰ 📞  ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۱ 📞

طلاق توافقیخانواده

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری