وکیل اعاده دادرسی

وکیل اعاده دادرسی

وکیل اعاده دادرسی

از آنجا که بازگرداندن رای قطعی دادگاه کار بسیار حساس و سختی است، وجود وکیل اعاده دادرسی با تجربه بر قوانین و مراحل دادرسی اشراف کافی داشته باشد برای احقاق حق محکوم پرونده بسیار مهم و ضروری است. به طور قطع از اهداف مهم و اساسی سیستم دادرسی، احقاق حق و اجرای عدالت برای همه افراد می باشد. از طرفی با توجه به اینکه قاضی و دادرس در محاکم دادگستری، وظیفه رسیدگی به دعاوی را دارند، طبیعتا این افراد مصون از خطا و اشتباه نیستند و ممکن است بعد از صدور حکم نهایی، مشخص شود خطایی رخ داده و امکان دارد به سبب اجرای آن حکم، حق اشخاص تضییع شود. بنابراین برای جلوگیری از وقوع اشتباهات و احقاق حق افراد، پس از صدور حکم نهایی با وجود شرایطی این امکان وجود دارد که خود شخص یا وکیل، درخواست اعاده دادرسی، جهت بررسی و رسیدگی مجدد پرونده را داشته باشد.

به  درخواست برای بررسی مجدد پرونده مختومه پس از صدور حکم نهایی دادگاه که توسط قانون گذار برای شرایط خاصی وضع شده است در اصطلاح حقوقی درخواست «اعاده دادرسی» می گویند.

هرچند طبق اصل حقوقی اعتبار امر مختومه در حقوق، طرفین یک پرونده نمی توانند یک دعوای کیفری یا حقوقی را با همان موضوع و همان طرفین در دادگاه دیگری مطرح کنند اما امکان اعاده دادرسی برای حفظ عدالت و احقاق حق افراد به منظور بررسی مجدد یک پرونده پس از صدور رای و با وجود شرایط خاص توسط قانون گذار در نظر گرفته شده است.

اعاده دادرسی وکیل

اعاده دادرسی چیست؟

بنابر توضیحاتی که داده شد، اعاده دادرسي، اعتراض و شكايت از حكم قطعی دادگاه به منظور، بازگشت دادگاه از حکم نهایی صادر شده است. به این جهت که متقاضی اعاده دادرسی معتقد است، حکم دادگاه به دلایلی مانند کافی نبودن مدارک و مستندات، شهادت دروغ، اشتباه دادرس و یا علل و عوامل دیگر، اشتباه صادر شده و دادگاه باید با توجه به دلايل موجود در رای خود بازنگری داشته باشد.

به همین جهت، قانون برای محکومان، این حق را در نظر گرفته است که درخواست اعاده دادرسی داشته باشند و شخصا یا به واسطه وکیل اعاده دادرسی، برای احقاق حق خود به مرجع مربوطه مراجعه کنند و بتوانند درخواست خود را برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارائه دهند.

لازم به ذکر است که اعاده دادرسی فقط نسبت به احکام دادگاه می تواند درخواست شود بنابراین امکان اعاده دادرسی نسبت به قرار صادره از سوی دادگاه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: بهترین دفتر وکالت در تهران

انواع اعاده دادرسی

انواع اعاده دادرسی

اعاده دادرسی هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری قابل طرح است.

1-اعاده دادرسی حقوقی

طبق قانون در دعاوی حقوقی اعاده دادرسی به دو روش وجود دارد:

  • اعاده دادرسی اصلی: اعاده دادرسی اصلی یعنی مواردی که خوانده دعوی بدون وجود پرونده ای که در حال دادرسی باشد این درخواست را مستقل از دعوای دیگر و به شکل دعوی اعاده دادرسی نسبت به رای دادگاه در مورد پرونده ای که مراحل قانونی را طی کرده است و دادگاه رای نهایی خود را در مورد آن پرونده صادر کرده است به دلایل موجه قانونی، از مرجع قانونی درخواست نماید.
  • اعاده دادرسی طاری: به معنای درخواست اعاده دادرسی است که در ضمن دعوای دادرسی دیگری طرح می شود.
  • اعاده دادرسی حقوقی می تواند به این دلایل درخواست شود:
  • خواهان به موضوع حکم اذعان نداشته باشد.
  • در حكم نهایی به مواد یا اصول استناد شده باشد که در تضاد با هم هستند و حکم بر مبنای این اصول متضاد صادر شده باشد.
  • حکم بیشتر از مقدار خواسته باشد.
  • خوانده دعوی، در جریان رسیدگی به پرونده حیله ای به کار برده باشد که حکم را تحت تاثیر قرار داده باشد.
  •  بعد از صدور حکم مشخص شود که مدارک و مستنداتی که بر اساس آن حکم صادر شده جعلی بوده است.

دادگاه صالح رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی اصلی، دادگاه صادرکننده حکم قطعی است و دادگاه صالح درخواست اعاده دادرسی طاری، دادگاهی است که در آن حکم به عنوان دلیل آورده شده است.

به طور کلی می توان گفت دادگاه صالح رسیدگی به اعاده دادرسی دادگاهی است که حکم قطعی را صادر کرده، چه بدوی باشد چه تجدیدنظر.

وکیل اعاده دادرسی

2- اعاده دادرسی کیفری

درخواست اعاده دادرسی کیفری طبق قانون، تنها می تواند از سوی محکوم یا وکیل او و با فوت یا غیبت محکوم، از سوی همسر، ورثه یا وصی محکوم، دادستان کل کشور و یا دادستان مجری حکم ارائه شود. لازم به ذکر است که شاکی نمی تواند در مورد رای برائت، تقاضای اعاده دادرسی داشته باشد.

برای درخواست اعاده دادرسی کیفری، زمان خاصی تعیین نشده است و چه حکم اجرا شده باشد یا نه، درخواست قابل طرح است.

طبق قانون اعاده دادرسی کیفری می تواند به این دلایل درخواست شود:

  • شخصی به قتل محکوم شود اما زنده بودن مقتول ثبات شود.
  • مجرمیت چند نفر به ارتکاب جرمی که تنها یک مجرم می تواند داشته باشد
  • شخصی به انجام جرمی محکوم شود که در عین حال فرد دیگری نیز به انجام همان جرم محکوم شده باشد به نحوی که بیگناهی یکی از آنان قابل احراز است.
  • برای شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شده باشد.
  •  ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت دروغ، مبنای حکم بوده.
  • پس از حکم قطعی، حادثه جدیدی رخ دهد و یا ادله جدیدی ارائه شود که دلیلی بر بی گناهی یا عدم تقصیر محکوم علیه باشد.
  •  عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات تعیین شده بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

وکیل اعاده دادرسی

وکیل اعاده دادرسی

وکیل اعاده دادرسی به وکیلی گفته می شود که با داشتن پروانه وکالت است با توجه به تجربیات موفق و تخصصی که در این زمینه دارد به قبول دعاوی اعاده دادرسی می پردازد.

با توجه به اهمیت بحث اعاده دادرسی، به افرادی که درخواست اعاده دادرسی در دعاوی حقوقی یا کیفری را دارند توصیه می شود با توجه به حساسیت موضوع حتما در چنین پرونده هایی از راهنمایی و مشورت یک وکیل با تجربه در زمینه دعاوی اعاده دادرسی کمک بگیرند به این دلیل که عدم اطلاع کافی از قوانین مربوطه باعث می شود افراد قادر به احقاق حق خود نباشند و در چنین شرایطی نتوانند از این فرصت استثنایی استفاده کنند.

از آنجا که بازگرداندن رای قطعی دادگاه کار بسیار حساس و سختی است، وجود وکیل اعاده دادرسی با تجربه بر قوانین و مراحل دادرسی اشراف کافی داشته باشد برای احقاق حق محکوم پرونده بسیار مهم و ضروری است.

https://yun.ir/x4o4pe

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص اعاده دادرسی در موسسه حامیان عدالت با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

وکیل

کامران میرزاییمشاهده نوشته ها

مدیر موسسه حامیان عدالت ، متخصص در تنظیم قراردادهای کاری، ملکی، تنظیم قراردادهای مالی و مشارکت مدنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری