برای درخواست طلاق توافقی کجا باید رفت؟

برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زوجین هر دو برای جدایی رضایت دارند. متاسفانه گاهی اوقات در زندگی شرایطی به وجود می آید که زن و شوهر به این نتیجه می رسند که دیگر نمی توانند در کنار یکدیگر به زندگی ادامه دهند و به همین دلیل برای جدایی اقدام می کنند.

 پروسه ی این نوع طلاق ها سریع تر انجام می شود و به دلیل توافق طرفین برای جدایی، تنش ها و درگیری های مرسوم در طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن، در این نوع از طلاق وجود ندارد. حال اگر زوجی قصد اقدام برای طلاق توافقی داشته باشند باید به کجا مراجعه کرده و چه مراحلی را طی نمایند؟

پیش از توضیح در مورد مراحل طلاق توافقی و ذکر این نکته که برای شروع فرآیند باید به کجا مراجعه نمایید، باید گفت که اولین اقدام برای شروع فرآیند طلاق توافقی، تنظیم توافق نامه بین زوجین است.

بیشتر بخوانید: اولین قدم برای طلاق توافقی

منظور از توافق نامه این است که زن و شوهر در مورد مواردی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند، جهیزیه و اجرت المثل به توافق رسیده باشند و این توافقات را به صورت کتبی ثبت نمایند چرا که باید آنها را به دادگاه ارائه نمایند. برخلاف باور عمومی، برای طلاق توافقی نیازی نیست زن تمام مهریه خود را ببخشد اما می تواند به خواست خود این کار را انجام دهد و یا از بخشی از مهریه ی خود بگذرد.

بهتر است در این فرآیند از مشاوره با وکیل استفاده کنید. یک مشاوره با وکیل خانواده یا یک وکیل طلاق توافقی می تواند در تنظیم توافق نامه به شما کمک کند و همچنین تمامی مراحل مربوط به طلاق توافقی را هم بر عهده بگیرد و به این صورت دیگر حتی نیازی به حضور شما در دادگاه هم نخواهد بود. پس فراموش نکنید پیش از شروع روند طلاق توافقی، از مشورت با یک وکیل استفاده نمایید.

مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق توافقی

درخواست طلاق توافقی کجا باید رفت

برای طلاق توافقی به شناسنامه و کارت ملی زوجین و همینطور اصل عقدنامه نیاز است. البته اگر اصل عقدنامه را نداشته باشید می توانید برای دریافت رونوشت آن اقدام نمایید. دقت کنید که کپی با رونوشت فرق دارد و کپی عقدنامه مورد قبول واقع نخواهد شد. علاوه بر این مدارک، توافق نامه بین زوجین نیز مورد نیاز است که در ادامه در مورد آن توضیح داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  مدارک لازم طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

اولین مرحله در طلاق توافقی مراجعه به سامانه تصمیم است. سامانه تصمیم درواقع سامانه نوبت دهی طلاق است که زوجین را به مراکز مشاوره و غربالگری ارجاع می دهد. در این مرحله در صورتی که زوجین به طلاق اصرار داشته باشند، باید گواهی عدم انصراف از طلاق را امضا نمایند که از این گواهی برای پیگیری ادامه ی مراحل طلاق استفاده می شود.

در مرحله ی بعدی، زوجین باید با در دست داشتن تمامی مدارک لازم برای ثبت درخواست طلاق توافقی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند که تمامی درخواست های حقوقی در این دفاتر به ثبت می رسند. با ثبت درخواست در این دفاتر زوجین باید منتظر بمانند تا پیامکی حاوی زمان و تاریخ جلسه ی رسیدگی از طرف سامانه ی ثنا برایشان ارسال شود.

در نهایت زوجین باید در دادگاه حضور پیدا کرده و تمامی مدارک مورد نیاز را نیز به همراه داشت باشند. در این مرحله زوجین به مشاور ارجاع داده خواهند شد و گذراندن حداقل 5 جلسه ی مشاوره برای فرآیند طلاق توافقی اجباری است. چه بسا بسیاری از زوجین در این جلسات مشاوره بتوانند راه حلی برای مشکلات خود پیدا کرده و از ادامه دادن فرآیند طلاق منصرف شوند که در این صورت پرونده ی آنها بایگانی خواهد شد.

برای طلاق توافقی کجا باید رفت

دلیل اجباری کردن این مراحل مشاوره نیز همین است تا شاید بتواند به زوجین در زمینه ی حل مشکلات کمک کند. در گذشته برای طلاق توافقی نیز زن و شوهر را به داوری ارجاع می داند اما با تصویب قوانین جدید، فرآیند طلاق توافقی دیگر نیازی به ارجاع به داوری ندارد و به تصمیم زوجین برای جدایی احترام گذاشته می شود.

سپس زوجه برای بررسی و انجام آزمایش های مربوط به بارداری به یکی از آزمایشگاه های مورد تایید قوه قضاییه ارجاع داده خواهد شد. البته اگر زوجه یائسه یا باکره باشد نیازی به ارائه آزمایش عدم بارداری نیست اما در صورت باکره بودن، زوجه باید به پزشکی قانونی مراجعه کرده و گواهی سلامت بکارت دریافت نماید.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که در مورد زوجه ی باکره حتما باید برای دریافت گواهی سلامت بکارت به پزشکی قانونی مراجعه شود، نه سایر مراکز و مطب پزشکان.

البته در برخی موافق اقرار زوجین به برقرار نکردن رابطه ی جنسی و باکره بودن زوجه نیز کافی است اما بسیاری از قضات اقرار شفاهی زوجین را بدون دریافت گواهی از پزشکی قانونی، نمی پذیرند.

در نهایت زوجین یا وکیل آنها دوباره به دادگاه مراجعه کرده و ضمن تقدیم تمامی مدارک مورد نیاز و همینطور نظر مشاور و توافق نامه ی نوشته شده بین زوجین، دادگاه این مدارک را مورد بررسی قرار داده و رای نهایی را صادر خواهد کرد که مبنی بر عدم امکان سازش بین زوجین خواهد بود.

برای درخواست طلاق توافقی کجا باید رفت.

مرحله ی نهایی در فرآیند طلاق توافقی، مراجعه به دفاتر رسمی ثبت طلاق و ازدواج است تا صیغه طلاق بین آنها جاری شود. این مرحله نیز می تواند توسط وکلای زوجین انجام شود و منع قانونی ندارد اما معمولا توصیه می شود این مرحله را خود زوجین برعهده بگیرند. این به این دلیل است که گواهی عدم امکان سازش صادر شده از طرف دادگاه 3 ماه انقضا دارد و ممکن است در این مهلت سه ماهه زوجین بخواهند بیشتر فکر کنند و در نهایت از طلاق پشیمان شوند. در طلاق توافقی رجوع به راحتی اتفاق نمی افتد و اگر زن و شوهر دوباره بخواهند به یکدیگر برگردند، فرآیند آن مانند دو نوع دیگر طلاق نخواهد بود که نیازی به جاری ساختن مجدد عقد ازدواج نباشد. به همین دلیل بهتر است مرحله ی مربوط به ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق و ازدواج به خود زوجین سپرده شود.

بیشتر بخوانید: طلاق توافقی در دوران عقد

حال می دانید که برای طلاق توافقی کجا باید رفت , برای درخواست طلاق توافقی باید چه مراحلی را پشت سر گذاشته و به کجا مراجعه کنید اما فراموش نکنید که موارد گفته شده تنها مربوط به طلاق توافقی بوده و در دیگر انواع طلاق یکسویه، مراحل به این شکل نخواهند بود. همانطور که گفته شد بهتر است در فرآیند طلاق توافقی از مشورت با یک وکیل خوب برخوردار شوید تا بتواند به شما در اتخاذ بهترین تصمیم ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: دادخواست طلاق توافقی از طرف وکیل

جهت اخذ مشاوره و ارتباط با وکلای پایه یک و وکلای تخصصی و باتجربه در خصوص دعاوی خانواده و طلاق توافقی با شماره های زیر تماس فرمایید.

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

خانوادهطلاق توافقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری