وکیل زمین خواری 

وکیل زمین خواری

وکیل زمین خواری 

زمین خواری اصطلاحی است عامیانه که عین این اصطلاح در قانون وجود ندارد این اصطلاح در مورد رفتار مجرمانه مرتکبان تصرف غیرقانونی در مورد برخی از اراضی به کار می رود، چرا که همه انواع تصرف غیرقانونی اراضی را نمی شود، زمین خواری نامید.

زمین خواری به عنوان تصرف غیرقانونی زمین از معضلات مهمی است که از نظر محیط زیستی و اقتصادی نیز اهمیت زیادی دارد و از جرائمی است که در حقوق کیفری، پیگیری می شود.

به همین جهت از آنجا که زمین خواری از دسته جرایم و دعاوی کیفری است، قطعا برای افرادی که چنین پرونده هایی در مراجع قضائی دارند، اخذ وکیل زمین خواری بهترین کاری است که می توانند برای پیگیری پرونده به بهترین شکل انجام دهند. موسسه حقوقی حامیان عدالت این مطلب را در ارتباط با جرم زمین خواری و جهت آشنایی شما با این موضوع و نحوه مواجهه با آن ارائه می دهد.

مجازات زمین خواری در قانون

جرم و مجازات زمین خواری در قانون

مرتکب جرم زمین خواری با بکار بردن حیله و فریب و انجام اعمال متقلبانه خود را مالک اصلی ملک معرفی می کند و ملک را به صورت غیرقانونی تصرف می کند. با افزایش کلاهبرداری در املاک و اراضی، جرم زمین خواری نیز رواج پیدا کرده است و به همین خاطر مرجع قضایی نیز بیشتر تعقیب و مجازات این مجرمان را پیگیری می کند.

این جرم توسط افرادی که نفوذ و روابط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زیادی دارند و اصطلاحا یقه سفید نامیده می شوند بیشتر اتفاق می افتد و به عنوان یکی از مفاسد اقتصادی محسوب می شود که به لحاظ پیچیدگی ها و اثرات سوء اقتصادی که دارد برای مبارزه با آن نیاز به برخورد محکم و قاطع قضایی وجود دارد.

ماده 690 قانون مجازات اسلامی در رابطه با تصرف در اراضی و مصادیق آن مواردی را ذکر نموده است و بیان داشته که ﻫﺮﻛﺲ از طریق صحنه سازی شامل کندن پی، کشیدن دیوار، تغییر در حد فاصل اراضی، از بین بردن مرز، کشیدن نهر، زراعت و یا مواردی دیگر مانند این موارد اقدام به تصرف اراضی زراعی نماید حال آنکه این اراضی کشت شده باشد یا جنگل باشد یا از هر نوع دیگر و این اعمال با قصد تصرف کردن این اراضی باشد ﻳﺎ اینکه بدون اﺟﺎزه ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ ﻳﺎ ﻣﺮاﺟﻊ ذﻳﺼﻼح دﻳﮕﺮعملیاتی انجام دهد که ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃبیعی شود یا ‌اقدام به تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق نماید طبق این ماده مرتکب به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می شود.

بیشتر بخوانید: بهترین وکیل ملکی در تهران

 این ماده مصادیق و موارد زمین خواری و تصرف غیرقانونی را ذکر نموده و مجازات آن را نیز بیان کرده است. بسیاری از کارشناسان حقوقی معتقدند که مجازات تعیین شده برای این جرم، بازدارنده نیست و مانع اقدامات زمین خواران نمی شود. هرچند قانون گذار علاوه بر حبس، رد مال یا برگشت زمین به وضع سابق را نیز برای متصرف غیر قانونی در نطر گرفته است باز هم بازدارندگی لازم را ندارد.

مرتکب جرم زمین خواری از روش های متعددی برای ارتکاب این جرم استفاده می کند که رایج ترین آن ها عبارتند از:

  • تجاوز و تصرف مستقیم غیرقانونی یا عدوانی اراضی ملی یا دولتی و حریم آن و ادعای ملکیت نسبت به آن اراضی
  • تغییر کاربری غیرقانونی اراضی ملی و دولتی مانند ساخت و ساز
  • استفاده از رانت اطلاعاتی مانند اطلاع از طرح های عمرانی و احداث راه
  • واگذاری های غیرقانونی و سوء استفاده از این واگذاری ها
  • تبانی با سازمان ها و کارمندان ادارات متولی امور اراضی ملی و دولتی با استفاده از نفوذ سیاسی
  • جعل اسناد مالکیتی و هویتی بصورت فردی یا گروهی، به عنوان مثال، شخص با جعل سند خود را مالک معرفی می کند

همچنین باید توجه داشت که زمین خواری یک جرم مستمر است و برای تحقق این جرم باید تصرف غیرقانونی در اموال غیرمنقول دولتی واقع شده باشد. در تحقق این جرم، وسیله مجرمانه، زمان و مکان وقوع جرم و شخصیت مرتکب تاثیری ندارد و در شکایت از مجرم نیز ضرورتی ندارد که شاکی مالک آن مال باشد بلکه سابقه تصرف برای شکایت کفایت می کند و مالکیت شاکی در تحقق جرم تاثیری ندارد.

وکیل جرم زمین خواری

نکات مهم در رابطه با رسیدگی به جرم زمین خواری

 ابتدا در رابطه با دادگاه صالح رسیدگی به این جرم باید گفت، از آنجا که طبق قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه صالح برای رسیدگی به جرائم کیفری، دادگاه محل وقوع جرم است، زمین خواری نیز از جرائم کیفری محسوب می شود لذا شکایت نسبت به اراضی که مورد تصرف غیرقانونی و زمین خواری واقع شده اند باید در دادگاه کیفری همان منطقه، شهر یا استان مورد رسیدگی قرار بگیرد.

دادگاه زمین خواری از شعب تخصصی دادگستری تهران است. این دادگاه به صورت تخصصی به پرونده های کیفری با موضوع زمین خواری رسیدگی می کند. شعب تخصصی دادگستری این مزیت را دارند که پرونده های کیفری را با سرعت، دقت و تخصص بیشتری رسیدگی می کنند.

از نکات مهم دیگری که در رابطه با رسیدگی به جرم زمین خواری باید بیان شود می توان به این موارد اشاره کرد:

  • رسیدگی به جرم زمین خواری و تصرف غیرقانونی خارج از نوبت انجام می شود.
  • در صورت لزوم عملیات مربوطه با دستور قضایی تا زمان تعیین شده، متوقف می شود.
  • در صورتی که تعداد متهمان بیش از سه نفر باشد و شواهد کافی بر وقوع جرم زمین خواری از سوی این افراد باشد، برای متهمان قرار بازداشت صادر می شود.
  • این جرم می تواند در کنار جرم کلاهبرداری و جعل اسناد نیز انجام بگیرد.
  • با تعدد جرم، میزان مجازات مجرم نیز به شدت افزایش خواهد یافت.

وکیل زمین خواری

ضرورت اخذ وکیل زمین خواری

با توجه به مواردی که بیان شد و موارد و مصادیق بسیاری که در رابطه با زمین خواری وجود دارد و با توجه به اینکه در حین وقوع این جرم احتمال وقوع جرایم دیگر نیز زیاد است. افراد متهم در این نوع پرونده ها باید برای دفاع از خود و احقاق حق خود از وکیل متخصص و باتجربه در امور اراضی و زمین خواری استفاده نمایند.

بهترین وکیل زمین خواری و امور اراضی وکیلی است که تسلط کافی بر قوانین، مقررات، رویه قضایی و موضوعات حقوقی و کیفری مربوط به امور اراضی داشته باشد.

توصیه اکید موسسه حقوقی حامیان عدالت جهت اخذ بهترین نتیجه از دعاوی و پرونده ها بر مشورت و اخذ راهنمایی از وکلای متخصص در هر حوزه، پیش از هر نوع اقدام حقوقی یا قضایی است و در نظر داشته باشید که طبق قانون دخالت افراد غیر وکیل در امور مربوط به وکالت ممنوع و جرم است.

بنابراین برای حل و فصل هرچه بهتر و سریع تر یک پرونده مربوط به زمین خواری و تصرف غیرقانونی بهتر است به وکیل اراضی متخصص در این زمینه مراجعه شود.

تماس و مشاوره با بهترین وکلای ملکی و وکیل زمین خواری در تهران : 

02144850335 (10 خط)

02144872230

ملکی

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

4 دیدگاه

  • سلام روز بخیر ما ۲۵ سال پیش ۷۰۰ متر زمین خریدیم
    بالای زمین ما ۵۰۰متر دیگه مال فرد دیگه بوده سند نداشتن
    بعداز این همه سال رفتن سند گرفتن از زمین ما ‌که ۷۰۰ متر بوده ۱۰۰ متر گرفته رو سند ، سند صادر کرده بعد کل زمین رو فروخته
    الان مالک جدید امده میگه ۱۰۰ متر کم دارم
    ما قبل از فروش ملک دور زمین مون رو دیوار کشیدیم
    الان میگه باید دیوار رو خراب کنیم عقب نشینی کنیم
    سند هم نداریم فقط یک قول لامه داریم تکلیف ما چیه
    آیا لازم هست وکیل بگیریم یا نه دوستانه مسئله رو حل کنیم

    • بهتره با وکیل ملکی مشورت کنید، مشاوره های ملکی ما رایگان هستش : 02144872230

  • باسلام و خسته نباشید خدمت تمامی کاربران عزیز بنده دنبال یک وکیل هستم که صفرتا صد پرونده را تحویل بگیرید و زمین بنده را که مشاعی هست را زنده کند بنده چندساله درگیرم چندبار هم کارشناسان ثبتی خودشونو فروختن هزینه هرچقدر باشه مشکلی نیست فقط تضمین کنه گرفتن حق بنده را شماره تماس بنده 09024307553

    • دکتر حامد نجفی از بهترین وکلای ملکی کشور هستن و پرونده های موفق زیادی دارن ، پیشنهاد میکنیم حتما با ایشون مشاوره داشته باشید: ۰۲۱۴۴۸۷۲۲۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری