وکیل شهرداری

وکیل شهرداری

وکیل شهرداری

شهرداری به جایی گفته می شود که خدمات دولتی محلی مانند خدمات شهرسازی، عمرانی، فاضلاب شهری، خدمات حمل و نقل، ترافیک، آتش نشانی و مانند آن را به شهروندان ارائه می دهد.

در یک تعریف کلی شهرداری به سازمان عمومی، غیر انتفاعی، غیردولتی و مستقلی گفته می شود که برای اداره تاسیسات عمومی و اجرای نظامات شهری و تامین نیازهای شهری به موجب قانون و با مجوز دولت تشکیل شده و هزینه خدماتی را که بر عهده دارد را بین شهروندان و استفاده کنندگان از خدمات، تقسیم و دریافت می کند. طبق قانون شهرداری، شهرداری شخصیت حقوقی مستقلی دارد.

وظایف شهرداری ها

وظائف شهرداری

در تمام کشورها، شهرداری ها وظائف متعددی بر عهده دارند. در ایران اما وظائف و اختیارات شهرداری ها محدود به موارد خاصی شده که می توان آن ها را به پنج گروه تقسیم کرد:

وظائف عمرانی، وظائف خدماتی، وظایف نظارتی و حفاظتی، وظایف رفاهی و وظایف مدیریت منابع

کمیسیون های شهرداری

شهرداری 4 کمیسیون مهم برای رسیدگی به مسائل و مشکلات دارد که عبارتند از:

1-کمیسیون مندرج در ماده ۸ قانون نوسازی

2- کمیسیون ماده 77

3- کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری

4- کمیسیون ماده 100

این موارد تنها اشاره ای بود به وظایف و خدمات شهرداری در ایران که شهروندان برای اطلاعات کامل تر می توانند به سامانه های الکترونیک شهرداری مراجعه کنند و علاوه بر شرح این موارد از امکان اعتراض و ثبت نظرات خود در مورد مسائل شهری به صورت غیرحضوری نیز مطلع شوند.

وظایف وکیل شهرداری

وظایف وکیل شهرداری

به تصریح قانون، محل رسیدگی به شکایت از اقدامات خلاف قانون شهرداری، دیوان عدالت اداری است. قوانین و مقررات شهرداری، پیچیدگی خاصی دارد. دعاوی مربوط به شورای شهرها، کمیسیون ماده 5 و شورای عالی شهرسازی نیز از دعاوی و مباحث مربوط به شهرداری هاست. افراد در صورت عدم تسلط به قوانین و مقررات شهرداری نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند. بنابراین در چنین مواردی نیاز به یک وکیل شهرداری برای دفاع از حقوق افراد معترض وجود دارد.

از آنجا که برخلاف دعاوی قضایی که قوانین مصوب یک نهاد یعنی مجلس شورای اسلامی در آن ها حاکم می باشد، در مورد شهرداری نهادهای متعددی مانند شورای شهر، شورای عالی شهرسازی و معماری و مجلس شورای اسلامی و … اقدام به تصویب مقررات برای شهرداری می نمایند که برای شهرداری لازم الاتباع است و در دعاوی بین شهرداری و شهروندان تاثیرگذار است. وکیل شهرداری باید تسلط کافی و کامل بر این نهادها و مصوبات آن ها داشته باشد.

از طرف دیگر مراجع حل اختلاف بین شهروندان و شهرداری نیز زیاد است و برخلاف سایر دعاوی که در اکثر موارد، تنها مرجع حل اختلاف دادگاه ها هستند، در این دعاوی، مراجع متعددی اقدام به حل اختلاف می کنند از جمله کمیسیون ماده 77  و کمیسیون ماده 100 شهرداری، کمیسیون ماده 99  و دادگاه های عمومی و کیفری … که وکیل شهرداری ضمن آشنایی و شناخت مرجع صالح رسیدگی، اقدام به پیگیری امورات تا زمان احقاق حقوق موکلش می نماید.

بیشتر بخوانید: وکیل ماده 100 شهرداری

مقررات بسیاری در مورد تصدی گری های شهرداری نیز وجود دارد و اینکه گفته شود برای هر عمل شهرداری یک قانون یا آیین نامه وجود دارد، سخنی بی راه نیست، لذا به تعداد اعمال حاکمیتی و تصدی گری شهرداری قانون و آیین نامه وجود دارد و تنوع قوانین آگاهی گسترده ای می خواهد که در تخصص وکلای شهرداری است.

در دعاوی مربوط به امور شهرداری ها، افراد و نهادهایی که ممکن است طرف دعوا با شهرداری ها قرار گیرند، بسیار مختلف هستند از نهادهایی مانند استانداری، فرمانداری، شورای عالی شهرسازی و معماری تا شهروندان و پیمانکاران در مورد مطالباتشان و مالکان در مورد املاک تملک شده ایشان از سوی شهرداری، سازندگان ساختمان در مورد عوارض و تخلفات ساختمانی و دیگر مشاغل و اصناف.

برای رسیدگی به این دعوای از سوی نهادها و افراد نیاز به یک وکیل متخصص وجود دارد که به تمام قوانین و مسائل و ضوابط مسلط باشد و تجربه خوبی در این زمینه داشته باشد. از آنجا که وکیل شهرداری از تخصص و دانش کافی برای دفاع از حقوق قانونی موکل خود برخوردار است. با وجود وکیل شهرداری، احتمال موفقیت در دعاوی شهرداری بسیار بالا می رود.

دعاوی مربوط به شهرداری

مهمترین دعاوی مربوط به شهرداری شامل این موارد می باشد

-دعاوی قراردادی: مانند دعاوی قراردادی شهرداری با اشخاص، دعاوی مطالبات پیمانکاران، دعاوی کارمندان شهرداری، دعاوی مناقصات شهرداری و ..

-دعاوی ساختمانی: مانند دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی،  الزام به صدور پروانه، تخلفات ساختمانی، دعاوی کمیسیون ماده 100 ،فروش ملک مشاع و …

-دعاوی عوارض: مانند دعاوی عوارض ساختمان، عوارض اصناف و مشاغل، عوارض تبلیغات و ..

-دعاوی تصرف: مانند دعوای مطالبه بهای ملک، رفع تصرف عدوانی، رفع ممانعت و …

دعاوی کیفری شهرداری: مانند دعوای تخریب، ضرب و جرح توسط کارمندان شهرداری و …

بیشتر بخوانید: وکیل تغییر کاربری غیرمجاز اراضی

دعاوی و امور مربوط به شهرداری ها تنوع زیادی دارند. برخی از این دعاوی در دیوان عدالت اداری، رسیدگی می شوند. مانند اعتراض به رای کمیسین ماده 100، برخی در دادگاه های حقوقی مانند مطالبه خسارت از شهرداری و دعاوی تصرف عدوانی و برخی نیز در دادگاه ها و دادسراهای کیفری مانند شکایت کیفری علیه شهرداری بابت تصرف عدوانی، شکایت از شهرداری و مأمورین آن برای ورود غیرقانونی به ملک و …

بهترین وکیل شهرداری

بهترین وکیل شهرداری کیست؟

مردم برای انتخاب بهترین وکیل شهرداری باید به مهارت و تجربه او دقت کنند. اگر به دنبال بهترین وکیل شهرداری هستند باید به خوبی ویژگی های او را در نظر داشته باشند. برخی از ویژگی های بهترین وکیل شهرداری به این ترتیب است:

تخصص و دانش وکیل:

از نکاتی مهمی که باید به خوبی در مورد آن اطلاعات کسب شود. تخصص، تجربه و اطلاعات وکیل است. یکی از اصلی ترین ویژگی هایی که بهترین وکیل شهرداری دارد علم و تخصص اوست. وکیلی که در زمینه کاری خود تخصص دارد می تواند موکل را به بهترین نحو راهنمایی کنند.

حق الوکاله وکیل:

یکی از نکاتی که زمان انتخاب بهترین وکیل شهرداری باید به آن دقت نمود، حق الوکاله ای است که وکیل پیشنهاد می دهد. موکل باید بودجه خود را در زمان انتخاب وکیل نظر داشته باشد تا وکیل را انتخاب کند. ممکن است هزینه درخواستی وکیل و یا هزینه مشاوره اولیه در توان مالی موکل نباشد. بنابراین باید به این مورد دقت کافی داشته باشد.

شهرت وکیل در پرونده های مشابه:

اینکه وکیل شهرداری در زمینه پرونده مورد نظر شهرت داشته باشد اهمیت زیادی دارد چرا که به نوعی نشان دهنده مهارت و موفقیت وکیل درآن موضوع  است.

تجربه وکیل:

اگر وکیل تجربه زیادی داشته باشد حتما می تواند در کارش بهتر عمل کند. افراد می توانند بر اساس زمان شروع فعالیت وکیل، تجربه او را در نظر بگیرید.

امتیاز وکیل نسبت به سایر وکلا

زمانی که می خواهید بهترین وکیل شهرداری را تشخیص دهید باید به خوبی امتیاز او را نسبت به وکلای دیگر تشخیص دهید. این مساله اهمیت زیادی دارد، چرا که وکیل خوب می تواند، پرونده را با موفقیت پیش ببرد و خواسته موکل خود رابه نتیجه برساند.

معتبر بودن پروانه وکیل:

وکلا از جمله وکیلی که در امور مربوط شهرداری قبول وکالت می کند حتما باید پروانه وکالت داشته باشند تا فعالیت آنها قانونی باشد. بنابراین افراد در هنگام انتخاب وکیل باید حتما این مورد را در نظر داشته باشند تا از اعتبار وکیل خود اطمینان پیدا کنند.

آشنایی وکیل با سازمان ها و اداره های شهرداری:

شهرداری یکی از ارکان های اصلی مملکت به شمار می رود که وکیل شهرداری قطعا باید به خوبی هر یک از این بخش ها را بشناسد تا بتواند کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. در غیر این صورت پرونده به درستی پیش نمی رود. اگر وکیل هر یک از بخش های اداری و سازمان های متنوع شهرداری را بشناسد می تواند پرونده را در کمترین زمان به اجرا برساند.

تماس با وکیل شهرداری

تلفن های تماس :

(10 خط ) 02144850335📞  02144872230 📞  02144872231 📞

ملکی

دکتر هدی جعفریمشاهده نوشته ها

دکترای فقه و مبانی حقوق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفت و گو
1
سوالی دارید؟
حامیان عدالت
سوالی دارید؟ از ما بپرسید. در کمتر از 10 دقیقه پاسخگو هستیم.
تماس فوری